Opis

2x 160W Referenčni Integrirani Ojačevalnik v srebrni barvi.

Pregled

Integrirani Ojačevalnik z DAC načinom

Integrirani Ojačevalnik z USB-DAC za Visoki-resolucijski Avdio in “Enostaven & Direktnit” Inženirski Design za High-end modele

 • 2 x 160 W (4 ohm) izhod
 • Napredno Visoko Zmogljivo Tokovno (UHC)-MOS Enojno Push-Pull Vezje in Močnostni Ojačevalnik s Schottky pregradnimi diodami
 • DAC Master Design Ure
 • USB-B vhod za Visoko Resolucijsko Avdio predvajanje do 384 kHz / 32 bit in 11.2 MHz DSD
 • Digitalni izolator za izničenje visoko-frekvenčnega šuma na USB-B ali digitalnih vhodih
 • FL zaslon za prikaz vira in informacij vzorčenja – Enostavno ujemite najbolj pomembne informacije
 • Analogni AMP Način; izklop digitalnega avdio vezja in prikazovalnika
 • Napredno AL32 Procesiranje Plus
 • Direktna Mehanska Ground Konstrukcija za zmanjšanje nezaželene vibracije
 • Ohišje je zgrajeno s šestimi neodvisnimi bloki – Izniči šume med vezji
 • Iztekalni-izničevalni-nastavljen dvojni transformer
 • Glavni transformer z ločenimi napajalnimi deli za analogno in digitalno vezje
 • Širok dinamični rang predvajanja, podpira tudi visoko-resolucijske avdio vire
 • Visoko-kakovosten nadzor glavne jakosti zvoka za natančno nastavitev
 • 2 Digitalno Optična in 1 Digitalno Koaksialni vhod
 • Visoko učinkovit MM & MC Phono Izenačevalnik Ojačevalnik
 • Na voljo v Premium Srebrni

Denon je ena redkih avdio blagovnih znamk, ki aktivno razvijajo Hi-Fi komponente in pridobivajo, refinirajo in podajajo svoje znanje Hi-Fi avdio tehnologij. Predstavitev PMA-2500NE gre dlje kot prejšnja serija Denon PMA-1500 saj s svojo izjemno kvaliteto izdelave, unikatnimi Denon tehnologijami in vrhunsko povezljivostjo je postal PMA-2500NE mojstrovina avdio tehnologije. Zahvaljujoč zadnjemu vhodu USB-B in vgrajenimi visoko-kakovostnimi D/A pretvorniki, PMA predvaja visoko-resolucijske datoteke do 384kHz/32bit in DSD do vključno 11.2MHz s strani računalnika v neoporečni sonični kakovosti. Za najboljše delovanje iz analognih vhodov ima PMA-2500NE analogni način, ki omogoča izklop vseh neuporabnih oddelkov kot so digitalno vezje ali glavni prikazovalnik za najboljšo originalno avdio reprodukcijo.

Napredno Visoko Zmogljivo Tokovno (UHC)-MOS Enojno Push-Pull Vezje

Ojačevalnik ima Napredno UHC (Ultra High Current)-MOS tehnologijo, ki izkoriti minimalno število visoko-zmogljivih ojačevalnih elementov za balansiranje narednih zvočniških tehnologij in napredne avdio kakovosti. Napredni UHC-MOS je idealni ojačevalnik katerega napajalnik je superioren bipolarnim tranzistorjem in vključuje avdio prednosti MOS-FETov. Napredni sistem UHC-MOS ponuja enojno push-pull konfiguracijo, ki izniči deviacije v ojačevalni fazi in balansira visoko moč z delikatnimi glasbenimi detajli. To vezje enkratno reproducira polni sonični rang, od delikatnih glasbenih nians do močnih klimaksov glasbenega izražanja.

High-gain kontrukcija ojačevalnika

Vezje tega ojačevalnika je bilo spremenjeno iz konvencionalne dvostopenjske konfiguracije na high-gain močnostni ojačevalnik v enostopenjski konfiguraciji za bolj direktno pot signala. Najbolj čist zvok je možen s tem, da zmanjšamo število naprav preko katere gre avdio signal in tako zmanjšamo pot signala na čisti minimum. Zaščitno vezje za močnostni ojačevalnik je bilo prav tako močno izpopolnjeno. Omejevalnik toka je bil odstranjen v korist boljšega sistema, ki opazuje temperaturo močnostnega tranzistorja v realnem času. Trenutne zmožnosti tranzistorjev za upravljanje gonilnikov so bili izboljšani na 2.0A iz 1.5A. Rezultat tega je bila podvojena dobava energije ojačevalniku. Če vzamemo za primerjavo med konvencionalnimi designi je poganjanje zvočnikov bila dramatično izboljšana ( faktor dušenja: večje od 800, 20Hz – 20 kHz ).

Hitro vezje s termalnim vezjem povratka

Kot dodatek UHC-MOS močnostnega ojačevalnika in tranzistorji, ki kompenzirajo temperaturo, PMA-2500NE vključuje tranzistorje v fazi gonilnika, ki so bili termično stisnjeni na radiator (bakrena plošča). Ker so vse naprave bile sedaj lepljene s tranzistorji je napetost v stanju mirovanja sedaj bolj stabilna, daje boljše rezultate in stabilnost zvoku.

DC vezje ojačevalnika

Aktivna servo vezja in kapacitatorji so bili izničeni iz procesa vhoda in izhoda za izgradnjo “enostavnega & ravnega” designa za vezja. Da bi dosegli vezje ojačevalnika z visoko stabilnim direktnim tokom (DC) smo uporabili enostavno pasivno vezje s kapacitatorji in rezistorjiv DC servo vezju. Kot dodatek smo ponovno pregledali FET diferencialno vhodno vezje ojačevalnika z uporabo Dvojne FET kaskadne bootstrap povezave. Rezultat je bil izboljšana DC karakteristika in bolj stabilno predvajanje v nižjem rangu kot z konvencionalnimi običajnimi designi.

Robustno vezje napajalnika

PMA-2500NE je opremljen z dvema transformatorjema, ki sta bila postavljena v nasprotne smeri v sistem proti izlitju (LC) za izničenje obojestranskega učinka magnetnega fluksa; vir šuma in izliva transformatorjev. Denon custom ustvarjeni visoko zmogljivi elektrolitski capacitatorji so bili uporabljeni za rešitev nizke izgube, nizkega šuma. Hitre Schottky pregradne diode so bile uporabljene za vezje. To zagotavlja dovoljno zalogo moči za čisto vezje. Za uspešno dosegljiv sistem “enostaven & direkten” konfigurator vezja, je povezalna enota med diodno enoto in block capacitatorjem odstranjena za drastično zmanjšanje dostave toka do močnostnega ojačevalnika. Ekstremno debelo OFC ožičenje je bilo uporabljeno za zmanjšanje impedance oz. upornosti.

6-block konfiguracija ohišja

PMA-2500NE ohišje je sestavljeno iz šestih neodvisnih blokov, ki imajo phono izenačevalnik in vhodno vezje, vezje nadzora jakosti zvoka, USB-DAC vezje, vezje ojačevalnika, napajanje in oddelek nadzora. Ohišje je sestavljeno z 1.6mm debelimi jeklenimi ploščami, ki ščitijo signalna vezja od zunanjih vibracij in izničijo škodljive efekte na skupno interferenco med vezji. Napajalni del je bil postavljen v centralni del PMA-2500NE. S hladilnimi rebri ne obeh straneh, je ta konstrukcija zelo lepo uravnotežena in idealna lokacija za preprečitev nezaželenih vibracij, ki bi škodovale zvočni kakovosti. Kot dodaten kompletu so nogice, ki podpirajo ojačevalnik, hladilna rebra in ohišje iz ABS z robustno rebrno konstrukcijo.

MM/MC phono izenačevalnik

PMA-2500NE vključuje phono izenačevalnik, ki podpira vhod iz tako MM kot MC kartuš. Ta phono izenačevalnik ima tako visok gain in ker zanke lahko v veznih ploščah povzročijo slab efekt na kakovosti zvoka, ta “enostaven & direkten” design predstavlja občutno izboljšavo. Na PMA-2500NE, preklop MM/MC načina je bil spremenjen iz tipa pritisni na tip preklopa saj s tem zmanjšamo pot na vezju in naredimo signalno zanko manjšo, ki tako dopušča delikatnim avdio signalom, da se ojačajo z boljšo čistostjo.

Avdio-primeren analogni nadzor jakosti zvoka

PMA-2500NE ponuja avdio-primeren motoriziran nadzor glavne jakosti zvoka, ki uporablja multikontaktno žičnato krtačo. Aluminij, ki ga Denon uporablja za gumb je 2.5x debel kot normalni gumbi. Tako pridobijo na masi in izboljšani zmožnosti za zatiranje mehanskih vibracij.

Direktna Mehanska Ground Konstrukcija

PMA-2500NE ohišje je sestavljeno iz šestih neodvisnih blokov, ki imajo phono izenačevalnik in vhodno vezje, vezje nadzora jakosti zvoka, USB-DAC vezje, vezje ojačevalnika, napajanje in oddelek nadzora.

Ohišje je sestavljeno z 1.6mm debelimi jeklenimi ploščami, ki ščitijo signalna vezja od zunanjih vibracij in izničijo škodljive efekte na skupno interferenco med vezji. Napajalni del je bil postavljen v centralni del PMA-2500NE. S hladilnimi rebri ne obeh straneh, je ta konstrukcija zelo lepo uravnotežena in idealna lokacija za preprečitev nezaželenih vibracij, ki bi škodovale zvočni kakovosti. 

USB-DAC podpira 11.2-MHz DSD in 384-kHz/32-bit PCMM

PMA-2500NE ponuja USB-DAC funkcionalnosti, ki podpirajo visokoresolucijski 11.2-MHz DSD in 384-kHz/32-bit PCM vhodne signale. DSD prenosne metode prav tako podpirajo nativni ASIO predvajanje in DSD Avdio preko PCM okvirjev (DoP). Ker je asinhron prenos nadzorovan s strani PMA-2500NE glavne ure kot ure računalnika , je prenos brez motenj. D/A pretvornik, ki se ga uporablja v PMA-2500NE je isti 384-kHz/32-bit in DSD sposobni vrhunski DAC s strani Burr Brown PCM1795, ki ga prav tako uporabljamo v DCD-2500NE; najbolj čist in visoko-kakovosten zvok.

Digital izolator

PMA-2500NE je opremljen s hitrim digitalnim izolatorjem, ki izniči nepravilnosti in vpliv na kakovost zvoka, ki jih ustvarijo visokofrekvenčni šum s strani USB povezanega računalnika ali s strani PMA-2500NE digitalnih vhodov. Ker se podatki prenašajo magnetno preko tuljav vgrajenih v IC čipu, so vhodne in izhodne strani električno izolirane. Z izolacijo signala med digitalnim avdio vezjem in D/A pretvornikom, nepravilnosti vpliva visoko-frekvenčnega šuma na analognem avdio vezju pred D/A pretvornikom, so izničene. PMA-2500NE je prav tako posvojil sekundarno navitje v močnostnem transformatorju za digitalno vezje. S tem izniči šum iz napajalnega vira. Med predvajanjem analognega vira se lahko vklopi Analogni Način, ki izklopi napajanje digitalnemu vezju ter glavnemu prikazovalniku naprave. S tem dopušča PMA-2500NE, da operira kot čisto analogni ojačevalnik ( med Analognim Načinom se izklopijo USB-B, koaksialni digitalni, optično digitalni vhodi).

Napredno AL32 Procesiranje Plus s Podporo 384-kHz/32-bit PCM vhodu

Za digitalni vhod PMA-2500NE uporablja Napredno AL32 Procesiranje Plus, zadnjo verzijo Denonove analogne reprodukcijske tehnologije, ki uveljavlja unikatne algoritme podatkovne interpolacije in prav tako podpira visoko-resolucijski vhod 384-kHz/32-bit PCM signala. S tem, da pazljivo povrnemo podatke, ki so bili izgubljeni z digitalnim snemanjem, je predvajanje le tega visoko podrobno, prosto motenj, natančno lokalizirano, bogato izraženo v nizkem segmentu in prečudovito ostan zvest originalnemu zvoku.

DAC Master Design Ure

Da bi natančno sinhronizirali digitalna vezja PMA-2500NE DAC Master Design Ure ravna z DAC kot master, ko pride do prihajajočega signala. S pozicijo Master Ure direktno zraven D/A Pretvornika (DAC) zmanjšamo šume in motnje ter zagotovimo optimalno natančnost v D/A pretvorbi. Kakovost ure, ki postane referenca v polprevodniku operacije je zelo pomembna, da digitalno avdio vezje deluje na svojem maksimalnem potencialu. PMA-2500NE tako zagotavlja oscilator ure za dramatično zmanjšanje šuma in prostorno umestitvijo frekvenc. PMA-2500NE je tako opremljen z dvema časovnima oscilatorjema, vsak za svojo frekvenco vzorčenja (44.1 kHz and 48 kHz), in lahko menjava med njima za dodatno izničenje šuma in motenj.

Analogni Način

Med predvajanjem analognega vira se lahko vklopi Analogni Način, ki izklopi napajanje digitalnemu vezju ter glavnemu prikazovalniku naprave. S tem dopušča PMA-1600NE, da operira kot čisto analogni ojačevalnik.
* med Analognim Načinom se izklopijo USB-B, koaksialni digitalni, optično digitalni vhodi.

Zunanji pred-izhodni vhodni terminali

PMA-2500NE ponuja “EXT.PRE” vhodne terminali – fiksne gain vhode – ki se lahko uporabijo za povezavo zunanjih predojačevalnikov in se lahko PMA-2500NE uporabi kot močnostni ojačevalnik. To je priročno pri povezavi A/V ojačevalnika preko njegovih predizhodov zato, da se lahko isti front zvočniki uporabijo tudi kot zvočnik za domači hišni kino sistem.

Pozlačeni zvočniški terminali

PMA-2500NE zvočniški terminali so pozlačeni, da preprečimo korozijo na konektorju skozi celotno življensko dobo ojačevalnika. Debeli banana vtiči so prav tako podprti.

Aluminijast daljinski upravljalnik, ki lahko prav tako upravlja s CD predvajalnikom.

PMA-2500NE prav tako pride z aluminijastim daljinskim upravljalnikom, ki lahko prav tako kontrolira DCD-2500NE in ostale Denon CD predvajalnike.

SPECIFIKACIJE – PMA-2500NE

Funkcionalnosti

Kanali2

Digital in: USB-B / optical / coaxial / USB-Ao / 2 / 2 / -

Sample Rate digital In192 kHz / 24-bit

USB-B DSD Avdio Pretakanje (DoP): DSD2.8 / DSD5.6<=11.2

DAC čipPCM1795

Asinhronski način delovanja zadnjega USBo

Bit-perfect prenoso

AL 32 ProcesiranjeAdvanced AL32 Plus

DAC Master Clock Designo

Pretakanje avdia preko PCo

UHC-MOS single push pull vezjeo (Advanced)

LC dvojni transformatoro

Ojačevalnik širšega razponao

Visoko zmogljivi dinamični napajalniko

Diskretna konstrukcija močnostnega ojačevalnikao

Samodejni izklop mikroprocesorjao

Razmerje / Bass / Treble / Loudnesso / o / o / -

Solid Heat Sinkso

Low Noise OELD displayo

Direkten Viro

Power Amp directo

Vhodi/Izhodi

Avdio vhodi5

Digital in: USB-B / optical / coaxial / USB-Ao / 2 / 2 / -

Phono vhod: MM / MCo / o

Audio Outputs1

Močnostni ojačevalnik Direkten Vhodo

Pozlačeni Činčo

Število Terminalov2

Specifikacije

Izhodna moč 8 Ohm (20 Hz – 20 kHz, T.H.D. 0.07%)80 W

Izhodna moč 4 Ohm (1 kHz, T.H.D. 0.7%)160 W

Skupno Harmonično Popačenje0.01%

Vhodna občutljivost: MM2.5 mV / 47 kohm

Razmerje Signal Šum: MM / MC89 dB / 74 dB

Vhodna občutljivost: Visok Nivoj135 mV / 47 kohms

Razmerje Signal Šum: Visok Nivoj110dB

Nadzor Treble± 8 dB at 10 kHz

Nadzor Bass± 8 dB at 100 Hz

Splošno

Available Colours: Premium Silver / Blacko / -

Kovinska Sprednja Ploščicao

Power Consumption in W310

Poraba električne energije v stanju pripravljenosti v W0.2

Samodejni Izklopo

Odstranljiv napajalni kabelo

Daljinski upravljalnikRC-1207

Funkcije Sistemskega Daljinca

Garancija: 24 mesecev

Povezava na uradno stran proizvajalca: https://www.denon.com/sl-si/shop/amplifier/pma2500ne