Opis

Opis

Digitalni fotoaparat Sony DSC-RX100VII, 20,2 MP, 4K HDR, 1″ senzor, objektiv ZEISS 24-200 mm, preklopni zaslon, črna
Širok razpon zooma in odlična hitrost delovanja

Kompakten okvir RX100 VII ima vse, kar potrebujete za impresivne posnetke. Objektiv z zoomom 24–200 mm2 spremljajo izjemno hiter AF z odzivnim časom 0,02 mp3, novo sledenje v realnem času in AF oči v realnem času, napredna stabilizacija slike in priključek za zunanji mikrofon za kakovostno snemanje videa.

Združljivost s širokim zoomom v kompaktnem okvirju 2

objektiva z zoomom z znatno povečavo 24–200 mm zagotavljata odlično kakovost slike. Zahvaljujoč premišljeni zasnovi zagotavlja največjo ločljivost in jasnost slike v celotnem obsegu povečave, ponuja impresivne telefoto zmogljivosti v žepni velikosti, kar odpira neverjetno široko paleto možnosti za ustvarjalno izražanje. 2 Vidni kot (pretvorjen v format 35 mm)

Poln žep objektivov Zoom objektiv

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200 mm 2 F2,8-4,5 ima izjemno veliko zmogljivost, ki je enakovredna obsegu zooma dveh standardnih zoom objektivov (24-70 mm in 70-200 mm); vse to ponuja v izjemno kompaktni konfiguraciji.

2 Vidni kot (pretvorjen v format 35 mm)

Optika visoke ločljivosti

Kamera vključuje štiri leče AA (napredne asferične) in dva elementa iz stekla ED (izjemno nizka disperzija). Ti skupaj zagotavljajo odlično ločljivost, tudi na robovih slike, v celotnem teleobjektivu.

Novo slikovno tipalo, zasnovano za hitro fotografiranje

. Na novo razviti večplastni slikovni senzor CMOS tipa 1.0 in najnovejši slikovni procesor BIONZ X™ skupaj odpirata nove razsežnosti v smislu hitrosti in kakovosti slike.

Hitro neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 20 sličic na sekundo z natančnim sledenjem AF/AE . Novo tipalo za obdelavo slike je zmožno 4 neprekinjenega fotografiranja

s hitrostjo 20 sličic na sekundo, fotoaparat pa sledi motivu z do 60 izračuni 4 AF/AE na sekundo, tudi če je nepravilno ali hitro tudi v primeru gibanja. 4 Pri uporabi elektronskega zaklopa je resnično učinkovit, če je hitrost zaklopa 1/60 ali višja.

Fotografiranje brez zatemnitve za kontinuiteto

S fotografiranjem brez zatemnitve 5 je mogoče nemoteno spremljati gibanje subjekta na LCD-zaslonu ali zaslonu iskala, posodobitev slike s 60 sličicami na sekundo pa zmanjša zakasnitev.

5 Elektronska ključavnica je med uporabo zelo učinkovita. Nižja kot je hitrost zaklopa, nižja je hitrost osveževanja zaslona.


(A) Fotografija brez zatemnitve (B) Fotografija z zatemnitvijo

[1] 90 sličic na sekundo (0,011 s) [2] 7 posnetkov
Nova funkcija Single Burst Nova funkcija
Single Burst 6 zajame izjemno hitre dogodke, na primer trenutek, ko se teniški lopar sreča z žogico, tako da posname sedem posnetkov v hitrem zaporedju z izbrano hitrostjo 90, 60 ali 30 sličic na sekundo. To vam omogoča, da ujamete pomembne, a težko posnete trenutke, uporabite pa ga lahko tudi s samosprožilcem. Podpira formata slik JPEG in RAW.

6 Med neprekinjenim fotografiranjem se posname sedem fotografij. Izostritev in osvetlitev sta vedno zaklenjena na prvi sliki rafalnega fotografiranja.

Široka pokritost samodejnega ostrenja in bliskovito hitro samodejno ostrenje RX100 VII uporablja vodilnih 7
v svojem razredu skupno 357 točk samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem goriščne ravnine, da pokrije 68 % območja slike. Te dopolnjuje 425 točk AF z zaznavanjem kontrasta, analiza AF pa traja le 0,02 sekunde 3 – vodilna hitrost na svetu. 7  3 Standard CIPA, notranje merjenje, pri f=9,0 mm (širokokotni), 6,6 EF, samodejni program, način ostrenja: AF-A, območje ostrenja: sredina. 7 Med digitalnimi fotoaparati s fiksno lečo in senzorjem tipa 1.0. Od julija 2019 na podlagi raziskave Sony. [1] Pokritost AF z zaznavanjem faze (357 točk)

[2] Pokritost AF z zaznavanjem kontrasta (425 točk)

Sledenje premikajočih se predmetov v realnem
času Sledenje v realnem času uporablja algoritme za prepoznavanje subjektov (AI) 8 , ki lahko sledijo subjektom kjer koli na podlagi barve, vzorca (svetlosti), oddaljenosti objekta (globine) in informacij o obrazu/oči. Fiksno in stabilno ostrenje na premikajočem se subjektu pomaga ujeti vsak pomemben trenutek – naj gre za fotografiranje ali snemanje.

8 Naprava uporablja AI (umetno inteligenco), vključno s tehnologijo strojnega učenja.

Realnočasovno samodejno ostrenje oči za

fotografije in videoposnetke Sonyjevo napredno zaznavanje oči in sledenje motivu je skrivna sestavina čudovitih portretov. AF v realnem času zazna človeško oko in ga med premikanjem izostri, tako da se lahko osredotočite na sestavljanje posnetka. Ločeno lahko celo izostrite desno ali levo oko motiva.

Samodejno ostrenje oči v realnem času za živali Samodejno ostrenje oči v

realnem času je na voljo tudi za živali 9 in ne samo za ljudi. Lažje kot kdaj koli prej je narediti čudovit portret vaših ljubljenčkov.

9 Različica za zajemanje živali funkcije za samodejno ostrenje oči v realnem času podpira samo fotografije in je ni mogoče uporabljati vzporedno s sledenjem. Obstajajo živali, za katere je ni mogoče uporabiti. Ostrenje morda ne bo vedno pravilno delovalo, odvisno od pogojev lokacije fotografiranja in motiva.

Visoka ločljivost in dobri posnetki pri šibki svetlobi

Veliko slikovno tipalo tipa 1.0 ima ločljivost 20,1 milijona slikovnih pik 10 , uporablja tehnologijo osvetlitve od zadaj in ponuja izboljšan standardni razpon ISO (100–12.800). Pomembna zaznavna ločljivost slike in nizek šum zagotavljata odlično kakovost slike in realistične teksture.

10 približnih efektivnih megapikslov.

Odlična tekstura in barvna reprodukcija

Novo razviti slikovni senzor in algoritmi za obdelavo slike fotoaparata posnamejo bolj realistične teksture in barve. Na primer, ton človeške kože je videti naraven, pa tudi upodabljanje svetlih barv rož je natančnejše.

Optična stabilizacija slike za

slike brez tresljajev Posnemite slike boljše kakovosti s kompenzacijo tresenja fotoaparata v roki – tudi pri šibki svetlobi in pri teleobjektivu. Algoritem za stabilizacijo slike zagotavlja stabilnost, ki je enakovredna 11 hitrejšim hitrostim zaklopa pri 200 mm s 4,0 stopnjami . 2

 Vidni kot (pretvorjen v 35-milimetrski format)
11  Standard CIPA, smeri nagiba/zasuka pri 200 mm (zorni kot, enakovredno 35 mm).

[1] Brez Optical SteadyShot™ (simulacija)
[2] Z Optical SteadyShot™

Elektronska zaslonka brez popačenj – tiho snemanje

RX100 VII je zmožen hitrosti zaklopa do 1/32.000 sekunde, hitro branje podatkov senzorja pa pomaga zmanjšati učinek zaklopa, ki se lahko pojavi pri fotografiranju hitro premikajočih se predmetov. Na voljo je 12 možnosti za tiho snemanje .

12 Za tiho snemanje uporabite nastavitve Vrsta zaklopa: Elektronski, Zvočni signali: Izklopljeno.

“Mehki ton kože” in drugi učinki

Učinek “Mehki ton kože” zmanjša obrazne gube in otopelost za lepše portrete. »Creative Style« in »Picture Effect« omogočata subtilne prilagoditve za ustvarjanje resnično značilnih posnetkov.

Snemanje v visoki ločljivosti 4K HDR (HLG) in stabilen AF

Kamera podpira notranje snemanje videoposnetkov 4K (QFHD: 3840 × 2160) s 13,14   polnim branjem slikovnih pik brez padca slikovnih pik. Gladko in stabilno AF je zahvaljujoč naprednim algoritmom AF, sledenje v realnem času in AF oči (človeški) v realnem času pa sta na voljo tudi za videoposnetke. S funkcijo HLG (Hybrid Log-Gamma) lahko kadar koli uživate v posnetkih HDR: s kablom USB preprosto povežite fotoaparat s televizorjem Sony, združljivim s HDR (HLG).

13 Za snemanje videa v formatu XAVC S je potrebna kartica SDHC/SDXC razreda 10 ali višja. Za snemanje s hitrostjo 100 Mb/s je potreben najmanj UHS hitrostni razred 3.
14Če izberete možnost “Normal” pod točko menija “Automatic shutdown temperature”, je možno neprekinjeno snemanje do 5 minut. Za ročno snemanje izberite »Normal«. Ko izberete nastavitev »High«, uporabite stojalo ali drugo oporo. Največje trajanje neprekinjenega snemanja se lahko razlikuje glede na temperaturo kamere in okolje.

Vhod za zunanji mikrofon za boljšo kakovost zvoka

Kljub svoji kompaktni velikosti ima RX100 VII vhod za mikrofon. Vlogerjem in profesionalnim uporabnikom je všeč, da standardni 3,5 mm vhod omogoča profesionalno snemanje zvoka za vse videoposnetke in vloge.

Še boljša stabilizacija slike med snemanjem videoposnetkov 4K

Z novim načinom stabilizacije slike »Active« lahko snemate tekoče videoposnetke 4K tudi med hojo. In če želite gladko stabilizacijo, podobno gimbalu 16 , lahko tudi to storite s funkcijo za urejanje videa dodatne aplikacije Imaging Edge™ Movie Edit 17 .

16  Območje okvirja bo ožje od izvirne slike. Videoposnetek je mogoče celo pretvoriti v kakovost Full HD.
17 Uporabite najnovejšo različico.

Snemanje videa v pokončni orientaciji z metapodatki – za pametni telefon

Videoposnetke, posnete s kamero, ki je v navpičnem položaju, je zdaj mogoče prikazati v enaki orientaciji v računalniku in pametnem telefonu zahvaljujoč metapodatkom, ki jih doda kamera.

Podpora S-Log za močno ustvarjalno izražanje

RX100 VII podpira slikovna profila S-Log3 in S-Log2. Ne glede na to, ali potrebujete slike z visokim dinamičnim razponom ali širokim barvnim razponom za postprodukcijo ali za edinstven pogled neposredno iz kamere, je RX100 VII zagotovo vaš partner.

Intervalno fotografiranje za video posnetke s časovnim zamikom

Funkcija intervalnega fotografiranja posname niz slik v prednastavljenih intervalih 1–60 sekund z aktivnim sledenjem AE. Predogled dokončanih posnetkov s časovnim zamikom si je mogoče ogledati na fotoaparatu in jih je mogoče sestaviti v film v računalniku.

Elektronski iskalnik slik s pritiskom na gumb

Ločljivost XGA OLED Tru-Finder™ je pribl. 2,35 milijona slikovnih pik in ponuja svetel, podroben pogled z visokim kontrastom. Hitro je dostopen z gumbom za odpiranje in ga je mogoče prav tako hitro umakniti, ko ni v uporabi.

Nagibni zaslon za lažje sestavljanje

LCD-zaslon visoke ločljivosti z 921.000 slikovnimi pikami tipa 3.0 je mogoče nagniti navzgor za 180°, navzdol za pribl. Lahko ga nagnete za 90°, tako da je snemanje selfijev ter ravnih ali visokokotnih posnetkov enostavno.

Upravljanje na dotik za gladko uporabo

Samo tapnite zaslon, da vklopite sledenje v realnem času, ne glede na to, ali fotografirate ali snemate videoposnetke. Na voljo so tudi ostrenje na dotik, plošča na dotik in sprožilec na dotik.

Preprosto upravljanje podatkov

Slike je mogoče oceniti in zaščititi pred brisanjem v načinu za predvajanje, tem funkcijam pa lahko dodelite gumb po meri. Sekvence snemanja je mogoče prikazati v skupinah glede na lokacijo, skupine pa je mogoče izbrisati ali zaščititi v eni operaciji.

Funkcije prilagajanja

Tipke Fn lahko zdaj povežete z različnimi funkcijami kamere za fotografiranje in snemanje videoposnetkov. Pogosto uporabljene funkcije in elementi menija, dodeljeni funkcijama Moj meni in Moja številčnica, so enostavno in priročno dostopni.

 

Podrobnosti

SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

VrstaKompakten
Vsebina paketa1 x Adapter 1 x Baterija 1 x MicroUSB kabel 1 x Kamera 1 x Pas 1 x adapter za pas
Dimenzije (Š x V x G)101,6 x 58,1 x 42,8 mm
Utež275 g
barvaČrna

SENZOR

Velikost slikovnega senzorja1 palec
Vrsta senzorjaCMOS
ISO občutljivost12800
Ločljivost senzorja20,2 Mpx

LOČLJIVOST IN POVEČAVA

Ločljivost slike2840 x 2160
Video ločljivost4K (2160p pri 30 sličicah na sekundo)
Optični zoom8x
Digitalni zoom32x

FORMAT DATOTEKE

Format slikeJPEG

POVEZLJIVOST

PovezavaBluetooth USB
BrezžičnoPonovno

“NAPAJANJE”

Vrsta napajanjaBaterija
Tip baterijeLi-Ion
Model baterijeNP-BX1

SHRANJEVANJE

Vrsta pomnilniške lokacijeSDXC SDHC

ZASLON IN ISKALO

Vrsta zaslonaLCD
Premer zaslona3 palca

FUNKCIJE

FunkcijeSamosprožilec Začetek nasmeha Zaznavanje obrazov Neprekinjeno fotografiranje

OPTIKA

Stabilizator slikeOptični
Največja membranaf/2,8 – f/4,5
Izpostavljenost+/- 3 EV v korakih po 1/3 EV
Razdalja ostrenja (mm)9 – 72

Garancija: 12 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony