Opis

Kuhinjski robot ETA Gratus Kuliner II (ETA003890020) s polno opremo za prave kuharske mojstre.
Do 32 različnih kombinacij pripomočkov, s pomočjo katerih boste lahko naredili prav vse, kar si boste zamislili.

VEČJI, MOČNEJŠI IN VRHUNSKO OPREMLJEN!
Zelo visoko zmogljiv 1500W motor je nastavljen tako, da obvlada tudi zelo visoke obremenitve pri vsakodnevnem delu v kuhinji. Zato potrebuje tudi trpežno in stabilno ohišje, zaradi česar Gratus Kuliner zaznamuje povsem kovinska izvedba.
Pri delu lahko uporabljate enakomerno reguliranje delovne hitrosti ali pa izberete funkcijo PULSE za najvišjo delovno hitrost. Za priročno in učinkovito obdelavo sestavin si lahko višino metlic in kavljev nastavite povsem skladno z vsebino posode. Robot je opremljen s planetarnim sistemom vrtenja, ki zagotavlja učinkovito obdelavo sestavin. Enostavno menjavo nastavkov omogoča varna nagibna ročica, ki je z varovalko zaščitena pred neželenim zagonom.
LCD zaslon prikazuje trenutno delovno hitrost in zmogljivost robota pa tudi čas, ki ga lahko nastavite na do 10 minut. Po preteku časovne omejitve se robot sam izklopi. Kolesce za reguliranje je opremljeno s svetlobnim indikatorjem, ki razlikujejo 2 stopnji zmogljivosti. Pri polni zmogljivosti zasveti rdeče.
Nadaljnje nesporne prednosti za aktivne uporabnike so zelo hitra sestavitev, enostavno upravljanje in vzdrževanje z možnostjo pranja posameznih nastavkov v pomivalnem stroju.

KUHANJE S POMOČJO ROBOTA GRATUS KULINER BO ODSLEJ MALA MALICA!
Opremljen je s kakovostno nerjavečo posodo s prostornino 6,7 l, v kateri boste lahko obdelali večjo količino sestavin s pomočjo kavlja za gnetenje, metlice za mešanje, metlice za stepanje ali pa posebne večnamenske metlice za pripravo najrazličnejših mas za torte, vzhajanih test pa tudi polivk, nadevov, krem in celo krompirjevega pireja. Gratus Kuliner vse to zmore v velikem slogu.
Stekleni mešalnik s prostornino 1,4 litra vam bo pomagal pripraviti koktejle, smoothije, pomake, omake ali kremne juhe pa tudi tekoča testa, npr. za palačinke. Opremljen je z batom za potiskanje, ki sestavine pomika proti rezilom in tako poskrbi, da se te res dobro zmeljejo.
S pomočjo 6 ploščatih nastavkov za strganje boste zelo hitro obdelali zelenjavo za solato, oreščke in čokolado za kaše ali pa kruh za drobtine.Z mlinčkom za meso boste lahko pripravili meso za polpete, pleskavice ali bolonjsko omako. Gostoto mletja mesa izberete s pomočjo 4 nastavkov za mletje. Z dodatnimi nastavki lahko polnite klobase, oblikujete mesne kroglice Kebbe ali pa pričarate 4 tipe domačih božičnih piškotov.
S pomočjo nastavka za stiskanje soka iz sadja, jagodičevja in zelenjave si lahko doma pripravite sveže stiskan sok iz ribeza, borovnic, malin ali pa kumar in paradižnikov, ki so bogati predvsem z vitamini C, B in D, ki jih vaše telo potrebuje skozi vse leto, ne le v mrzlem zimskem času.Stiskanju sokov iz citrusov – pomaranč, limon in grenivk – je namenjen ožemalnik. Del pakiranja sta seveda tudi 0,8-litrska posoda za sok in čistilna ščetka. Ožemalno vreteno si izberete glede na velikost sadeža. Izbirate lahko med 2 velikostma.
Da boste lahko svoj vsakodnevni odmerek svežih vitaminov vzeli kamorkoli s seboj, je robot opremljen tudi z 2 športnima stekleničkama iz Tritana s prostorninama 600 in 400 ml. Tritan je zelo trpežen material, ki ne absorbira okusov niti vonjev. Tako boste vedno okušali točno tisto kombinacijo okusov, ki si jo boste namešali. Vitek dizajn stekleničke se lepo prilega dlani. Odlično pa se prilega tudi predalu v vratih avtomobila in pa hladilnika.
Obožujete italijansko kuhinjo? Potem si lahko pripravite domače testenine, polne okusa, prav kot so tiste iz sončne Italije. Lasagne, Penne, Rigatoni, Ditaloni Rigati, Macheroni, Papperdelle, Srelline, Anellini, Lisce in Ditalini. Vse to boste obvladali s 5 modelčki za testenine, ki so priloženi mlinčku za meso.
Zdravo moko za testenine pa tudi za pecivo, gostila in sladice si boste lahko namleli v mlinčku za žitarice, stročnice in riž. Mlinček boste cenili predvsem pri pripravi brezglutenskih jedi.Naslednja atrakcija je mlinček za mak. Tako kot sveža moka ima tudi sveže mleti mak veliko bolj izrazit in kakovostnejši okus. Vaše sladice bodo tako brez primere.
Odlični recepti za posamezne pripomočke so zbrani v priloženi kuharski knjigi Vrhunski kuhar robot. S to pomočjo boste lahko pričarali najbolj čudovite jedi za vsako priložnost.

Tehnične specifikacije:
– Zelo zmogljiv 1500W motor s stabilizatorjem ohranja nastavljeno delovno hitrost tudi pri visokih obremenitvah
– Masivna povsem kovinska izvedba (vključno z gonilom) zagotavlja dolgo življenjsko dobo in dobro stabilnost delovanja
– Planetarni sistem mešanja za bolj kakovostno in sistematično obdelavo vsebine posode
– Enakomerna regulacija delovne hitrosti za izbiro optimalne hitrosti in intenzivnosti obdelave sestavin
– Funkcija PULSE za najvišjo delovno hitrost
– Možnost nastavitve optimalne višine nastavkov za delo z manjšo količino sestavin v posodi
– Varnostna toplotna varovalka, ki se vklopi v primeru preobremenitve stroja in tako ščiti motor pred okvarami
– Nedrseče nogice, ki zagotavljajo večjo stabilnost
– Varnostni sistem nagibne ročice:
– Omogoča enostavno menjavo delovnih nastavkov
– Opremljen je z zaščitnim varovalom proti neželenemu zagonu, ko je nastavek v sproščenem položaju
– Omogoča enostavnejše prestavljanje zaradi varovala za blokiranje položaja
– Možnost pranja posameznih nekovinskih delov v pomivalnem stroju
– Zelo hitra namestitev delovnih nastavkov, enostavno upravljanje in vzdrževanje
– LCD zaslon
– Dolžina napajalnega kabla 1,2 m
– Neto dimenzija (VxŠxG): 4300 x 9350 x 4750 mm

Dodatna oprema (vključena v paket):
– Velika nerjaveča posoda s prostornino 6,7 l in prozornim pokrovom
– Kavelj za gnetenje
– Metlica za stepanje
– Metlica za mešanje
– Ključ za enostavno nastavitev optimalne višine nastavka v posodi
– Večnamenska metlica (za kreme in rahla testa)
– Stekleni mešalnik 1,4 l (ne absorbira vonjev niti barv obdelovanih sestavin)
– Bat za potiskanje večjih kosov surovin proti rezilom in ključ za sprostitev rezil
– Nastavek za strganje s 6 ploščatimi strgali + lasten prenos moči za zagotavljanje optimalne delovne hitrosti
– Mlinček za meso s premerom 62 mm (4 velikosti ploščatih nastavkov za mletje, nastavek za polnjenje klobas, nastavek za izdelavo mesnih kroglic Kebbe, nastavek za piškote, bat za potiskanje, dozirna žlica, ključ za sprostitev rezil)
– Nastavek za stiskanje soka iz jagodičevja, sadja in zelenjave (posoda za sok 0,8 l, čistilna ščetka)
– Ožemalnik citrusov
– Mlinček za žitarice, stročnice in riž
– Mlinček za mak
– Nastavek za valjanje testa (za lazanje, raviole, kanelone)
– Rezalnik za ozke rezance (Trenette)
– Modelčki za testenine (5 tipov)2 športni steklenički iz Tritana (brez BPA) za napitke s praktično sponko za obešanje in prostorninama 400 in 600 ml

Garancija: 2 leti [možnost podaljšanja na 10 let (motor), za podaljšano garancijo je potrebna registracija na www.eta.si]

Dodatne informacije

Proizvajalec

Eta

EAN