Opis

Všeč vam bodo njegove kreacije

Dobrodošli v čudovitem svetu fotografije v polni velikosti. Brezzrcalni fotoaparat Nikon Z 5 je robusten, lahek, zelo enostaven za uporabo in združljiv z nešteto kompaktnih objektivov polne velikosti. Zagotovite si nove, vznemirljive ravni kakovosti slike, ne glede na to, ali snemate fotografije ali videoposnetke.

Nikon_Z5_MILC_camera

Ustvarjajte pogumno

Nikon Z 5 polne velikosti je odličen način za fotografiranje in video posnetke . Ta brezzrcalni fotoaparat je izdelan z Nikonovim nastavkom Z – najširšim nastavkom za objektiv polne velikosti na svetu. Več svetlobe doseže senzor kamere, tako da lahko ustvarite več podrobnosti, globine in barv.

Nikon_Z5_MILC_camera

Vizualne vizije v polni velikosti slike

Svoje slike in videoposnetke si lahko ogledate na novi ravni podrobnosti, ne glede na to, kaj snemate. S senzorjem polne velikosti in Nikonom Z 5 je enostavno posneti posnetke polne velikosti z zmogljivim procesorjem EXPEED 6 in ultra ostrim elektronskim iskalom . Slike lahko obrežete, ne da bi pri tem izgubili podrobnosti – kar bo kot nalašč za natise in spletna mesta.

Nikon_Z5_MILC_camera

 

Nikon_Z5_MILC_camera

To je preprosto glamurozno

Portreti z bogatimi tonskimi prehodi. Izjemno plitki videoposnetki globinske ostrine. Senzor CMOS polne velikosti s 24,3 milijona slikovnih pik v celoti izkorišča zmožnosti zbiranja svetlobe neprimerljivega širokega Z-bajoneta za vrhunske rezultate.

Primerne luči za vsako osvetlitev

Izkoristite širok razpon ISO kamere od 100 do 51200 , kar vam omogoča, da se takoj prilagodite spreminjajočim se svetlobnim razmeram. Ni vam treba skrbeti za šum: posnamete lahko jasne in neverjetne slike dinamičnega razpona tako pri visokih kot pri nizkih vrednostih ISO.

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon_Z5_MILC_camera

Stabilno zmanjšanje vibracij

S 5-osno vgrajeno visoko zmogljivo kamero VR lahko snemate s pet stopenj počasnejšimi hitrostmi zaklopa, kot bi bilo sicer mogoče. Ne glede na to, kateri objektiv NIKKOR Z uporabljate, bodo fotografije ostre in videoposnetki vedno stabilni.

Majhen komplet, odličen učinek

Nikon Z 5 polne velikosti je prenosen in odličen za uporabo – tako kot objektiv NIKKOR Z 24–50 mm v standardu Z 5 . Ta objektiv NIKKOR Z je najmanjši in najlažji zoom objektiv polne velikosti na trgu.

Nikon_Z5_MILC_camera

Natančno ostrenje

Nikon_Z5_MILC_camera

273-točkovni hibridni AF (samodejno ostrenje) sistem je hiter, natančen in svilnato fin. Prilagajanje ostrine motivov je bliskovito hitro in ostane ostro ne glede na to, kje so na sliki.

Popolni portreti

Nikon_Z5_MILC_camera

Osupljivi posnetki ljudi, psov in mačk. Med fotografiranjem se lahko osredotočite na oči motiva in jih obdržite tam – tudi ko se motiv premika.

Objektivi NIKKOR Z visoke svetlosti polne velikosti

Doživite globino in podrobnosti kot še nikoli. Nikon Z 5 je združljiv z vsemi objektivi polne velikosti NIKKOR Z in linija izdelkov se nenehno širi. Ne glede na to, ali gre za ultraširokokotne fiksne objektive ali celo telefoto objektive z zoomom, so ti brezzrcalni objektivi svetlejši, tišji in ostrejši. Odlična zmogljivost za fotografije in videoposnetke.

Nikon_Z5_MILC_camera

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Dvojne reže za kartice

Dvojna reža za kartice lahko vstavi UHS-II SD kartice. Vtičnice je mogoče enostavno prilagoditi za uporabo ene kartice za fotografiranje in druge za varnostno kopiranje. Lahko pa shranite videoposnetke na eno in fotografije na drugo.

.

Vzdržljiv, a lahek

Trpežen, a lahek okvir iz magnezijeve zlitine in vremensko odporen tesnilni sistem ščitita pred prahom in vlago. Še posebej okoli gibljivih delov in gumbov.

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon_Z5_MILC_camera

Ergonomija Nikon Z

Čeprav je okvir tega fotoaparata polne velikosti manjši, je še vedno enostaven za uporabo . Globok oprijem omogoča varen oprijem, tipke za upravljanje pa so popolnoma nameščene.

Izjemno ostro elektronsko iskalo

Nikon_Z5_MILC_camera

Z elektronskim iskalom visoke ločljivosti s 3.690.000 slikovnimi pikami lahko natančno vidite, kaj boste videli na posnetku. Ključne nastavitve, kot so osvetlitev, ISO in ravnovesje beline, se uporabljajo v realnem času.

Snemanje brez premora

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon Z 5 lahko tudi napolnite prek USB² (izklopljen) ali ga napajate. To je priročna rešitev, če želite snemati v zaprtih prostorih dlje časa ali če snemate videoposnetek s časovnim zamikom.

Odločitev, dotik, premik

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Poiščite najboljši kot na nagibnem zaslonu na dotik visoke ločljivosti in prilagodite fokus z dotikom. Z lahkoto lahko listate po fotografijah in videoposnetkih ter se dvakrat dotaknete, da si ogledate 100 % površine slike.

Enostavna ustvarjalnost

Nikon_Z5_MILC_camera

Izrazite se s fotografijami in videoposnetki. Zahvaljujoč Nikonovemu sistemu Picture Control lahko na elektronskem iskalu ali monitorju v realnem času uporabite ustvarjalne filtre po meri in si ogledate predogled slike.

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Gladki 4K videoposnetki

Naj bodo vsakdanji trenutki filmski. Nikon Z 5 zajema ostre posnetke 4K Ultra HD, objektivi polne velikosti NIKKOR Z pa zagotavljajo čudovito globinsko ostrino. S kamero lahko posnamete osupljive posnetke s časovnim zamikom, med fotografiranjem pa tudi fotografije.

.

Popolna povezava

vgrajenima Wi-Fi® in Bluetooth® je deljenje preprosto, Nikon SnapBridge pa spremeni vaš telefon v zmogljiv dodatek. Preprosto lahko prenašate fotografije in videoposnetke ter svojo pametno napravo uporabljate kot daljinski monitor in daljinski upravljalnik.

Nikon_Z5_MILC_camera

Specifikacije

Vrsta

 • Kamera brez ogledala

Zajemite objektiv

 • Nikonov nosilec Z

Dejanski zorni kot

 • FX

Senzor slike

 • CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm

Skupno število slikovnih pik

 • 24,93 milijona evrov

Sistem za zmanjšanje prahu

 • Čiščenje slikovnega senzorja, referenčni podatki za odstranjevanje prahu (potrebna je programska oprema Capture NX-D)

Dejansko število slikovnih pik

 • 24,3 milijona

Velikost slike (piksli)

 • [FX (36 x 24)] izbrano za območje slike: (L) 6016 x 4016 (24,2 milijona), (M) 4512 x 3008 (13,6 milijona), (S) 3008 x 2008 (6,0 milijona) ; [DX (24 x 16)] izbrano za območje slike: (L) 3936 x 2624 (10,3 milijona), (M) 2944 x 1968 (5,8 milijona), (S) 1968 x 1312 (2,6 milijona) ; [1: 1 (24 x 24)] izbrano za območje slike: (L) 4016 x 4016 (16,1 milijona), (M) 3008 x 3008 (9,0 milijona), (S) 2000 x 2000 (4,0) milijona); [16: 9 (36 x 20)] izbrano za območje slike: (L) 6016 x 3384 (20,4 milijona), (M) 4512 x 2536 (11,4 milijona), (S) 3008 x 1688 (5,1) milijona); Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov, posnetih pri 3840 x 2160: 3840 x 2160; Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov v drugih velikostih slik: 1920 x 1080

Shranjevanje podatkov – format datoteke

 • NEF (RAW): 12 ali 14 bitov (stisnjen ali stisnjen brez izgub), JPEG: skladen z JPEG, fino (pribl. 1:4), normalno (pribl. 1:8) in osnovno (pribl. 1:16) stiskanje ; možnost prioritete velikosti in načina stiskanja optimalne kakovosti, NEF (RAW) + JPEG: isto fotografijo je mogoče posneti v formatih NEF (RAW) in JPEG.

Sistem za nadzor slike

 • Samodejno, Splošno, Nevtralno, Živo, Enobarvno, Portret, Pokrajina, Gladka, Ustvarjalna kontrola slike (Sanje, Jutro, Pop, Nedelja, Mračno, Dramatično, Tišina, Beljeno, Melanholično, Čisto, Jeans, Igrača, Sepia , Modra, Rdeča, Roza, oglje, grafit, binarno, ogljik); izbrani nadzor slike je mogoče spremeniti; shranjevanje načinov Picture Control po meri

Shranjevanje podatkov – nosilec podatkov

 • SD, SDHC (skladno z UHS-II), SDXC (skladno z UHS-II)

Shranjevanje podatkov – nosilec podatkov

 • 2 Secure Digital (SD) kartica, kartica v reži 2 se lahko uporablja za shranjevanje presežkov ali varnostnih kopij ali kot ločeno shranjevanje za slike NEF (RAW) in JPEG; slike lahko kopirate z ene kartice na drugo.

Datotečni sistem

 • DCF 2.0, Exif 2.31

Iskalnik

 • 1,27 cm, pribl. 3.690.000 slikovnih pik (Quad VGA) z OLED elektronskim iskalom barvnega ravnovesja ter samodejno in 11-stopenjskim ročnim prilagajanjem svetlosti

Prekrivanje slike

 • Približno 100 % vodoravno in 100 % navpično

Približaj

 • Približno 0,8 × (50 mm objektiv nastavljen na neskončnost, –1,0 m-¹)

Razdalja gledanja

 • 21 mm (–1,0 m-¹; razdalja od središča površine leče iskala)

Popravek dioptrije

 • Med –4 in +2 m-¹

Očesni senzor

 • Samodejno preklaplja med prikazoma monitorja in iskala

Združljive leče

 • Objektivi NIKKOR z nastavkom Z, objektivi NIKKOR z nastavkom F (potreben je bajonetni adapter; možne so omejitve)

Vrsta ključavnice

 • Elektronsko krmiljena navpična mehanska ključavnica, elektronska ključavnica sprednjega zaklopa; elektronska ključavnica

Zapiralni čas

 • 1/8000 – 30 sekund (na voljo so koraki 1/3 in 1/2 fps), dolga osvetlitev, časovno usklajena, X200

Hitrost sinhronizacije bliskavice

 • X = 1/200 s; Sinhronizira s hitrostjo zaklopa 1/200 s ali počasneje; podprta je samodejna sinhronizacija visoke hitrosti FP

Način sprostitve

 • S (enkratni posnetek), CL (počasen zaporedni posnetek), CH (hitri zapored), samosprožilec

Hitrost prenosa slike

 • Neprekinjeno fotografiranje A: približno 1–4 sličice na sekundo; neprekinjeno fotografiranje N: približno 4,5 sličic na sekundo (maksimalna hitrost sličic v skladu z internimi testi.)

Samosprožilec

 • 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 do 9 osvetlitev v intervalih 0,5, 1, 2 ali 3 sekunde

Merjenje izpostavljenosti

 • TTL merjenje s slikovnim senzorjem kamere

Način merjenja

 • Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje: središče slike s premerom 12 mm je 75 %; ponderiranje lahko temelji na povprečju celotne slike, Ciljno merjenje: meri v krogu s premerom 4 mm (približno 1,5 % slike), katerega središče je na izbrani točki ostrenja, Merjenje s poudarkom

Merilno območje

 • -3 do +17 sličic na sekundo (ISO 100, objektiv f/2.0, 20 °C)

način

 • Samodejno, P: Programirano s samodejnim prilagodljivim programom, S: Samodejno s prioriteto zaklopa, A: Samodejno s prednostjo zaslonke, M: Ročno, U1, U2, U3: Načini po meri

Kompenzacija osvetlitve

 • -5 do +5 EV v korakih 1/3 EV ali 1/2 EV, ki so na voljo v načinih P, S, A in M

Zajemite izpostavljenost

 • Vrednost svetilnosti je fiksirana na izmerjeni vrednosti

ISO občutljivost

 • ISO 100–51200, v korakih 1/3 ali 1/2 EV, nastavljiv za pribl. 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 EV (enakovredno ISO 50) pod ISO 100 ali pribl. 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 EV (enakovredno ISO 102400) nad ISO 51200; lahko uporabite samodejno prilagajanje občutljivosti ISO

Aktivna D-Lighting

 • Auto, Extra High, High, Normal, Low in Off

Večkratna izpostavljenost

 • Dodaj, povpreči, posvetli, potemni

Druge možnosti

 • Način fotografiranja proti tresljaju HDR (visok dinamični razpon).

Samodejno ostrenje

 • Hibridni fazni senzor/kontrast s pomožno osvetlitvijo AF

Obseg zaznavanja

 • -3 do +19 sličic na sekundo brez pomožne luči za AF): -2 do +19 fps

Motor leč

 • enomotorni AF (AF-S); Neprekinjeno motorno AF (AF-C), neprekinjeno AF (AF-F; na voljo samo v video načinu); sledenje ostrenja s predvidevanjem, ročno ostrenje (M): lahko se uporablja elektronski daljinomer

Fokusne točke

 • 273 (Število točk ostrenja, ki so na voljo v območju slike z enotočkovnim AF, izbranim za način območja AF in FX, izbranim za območje slike)

Način območja AF

 • Točkovno (na voljo samo v načinu fotografiranja), enotočkovno in dinamično območje AF (na voljo samo v načinu fotografiranja); široko polje AF (S); široko polje AF (L); območje samodejnega AF

Zaklepanje fokusa

 • Fokus lahko zaklenete s pritiskom na sprožilec do polovice (enomotorni AF / AF-S) ali s pritiskom na sredino podizbirnika

Zmanjšanje vibracij v fotoaparatu

 • 5-osni zamik slikovnega senzorja

Zmanjšanje vibracij v leči

 • Premik leče (na voljo za objektiv VR)

Nadzor bliskavice

 • TTL: i-TTL nadzor bliskavice; i-TTL Balanced Fill-Flash za matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje in merjenje s poudarkom, splošni i-TTL Fill-Flash za ciljno merjenje

Način bliskavice

 • Sinhronizacija sprednjega zaklopa, Sinhronizacija dolgega zaklopa, Sinhronizacija zadnjega zaklopa, Zmanjšanje rdečih oči, Zmanjševanje rdečih oči s Sinhronizacijo dolgega zaklopa, Izklop

Kompenzacija bliskavice

-3 do +1 EV v korakih 1/3 ali 1/2 v načinih P, S, A in M

Bliskavica indikator stanja pripravljenosti

 • Zasveti, ko je zunanja bliskavica popolnoma napolnjena; utripa kot opozorilo o premajhni osvetlitvi, potem ko utripa pri polni moči bliskavice

Flash copati

 • ISO 518 bliskavica s sinhronimi in podatkovnimi priključki ter varnostno ključavnico

Nikonov sistem kreativne osvetlitve

 • nadzor bliskavice i-TTL, radijsko vodena napredna brezžična osvetlitev, optična napredna brezžična osvetlitev, modelna luč, snemanje vrednosti bliskavice, barvna informacijska komunikacija, samodejna hitra sinhronizacija FP, enoten nadzor bliskavice

Ravnovesje beline

 • Samodejno (3 vrste), samodejna naravna svetloba, neposredna sončna svetloba, oblačno, senca, žarilna, fluorescentna (7 vrst), bliskavica, nastavitev barvne temperature (2500 K do 10.000 K), ročna uporabniška nastavitev (mogoče je do 6 vrednosti shranjene), je mogoče natančno nastaviti vse nastavitve, razen nastavitve barvne temperature

Vrste serijske proizvodnje

 • Osvetlitev in/ali bliskavica, ravnovesje beline, ADL

Video merjenje

 • TTL merjenje z glavnim slikovnim senzorjem, TTL merjenje s slikovnim senzorjem kamere

Način video merjenja

 • Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje ali meritev s končno utežjo

Video – velikost okvirja (v slikovnih pikah) in hitrost sličic

 • 3840 x 2160 (4K UHD): 30p (progresivno) / 25p / 24p; 1920×1080: 60p / 50p / 30p / 25p / 24p

Format video datoteke

 • MOV, MP4

Video – stiskanje videa

 • H.264 / MPEG-4 napredno video kodiranje

Video – format za snemanje zvoka

 • Linearni PCM (za videoposnetke, posnete v formatu MOV), AAC (za videoposnetke, posnete v formatu MP4)

Video – naprava za snemanje zvoka

 • Vgrajen stereo ali zunanji mikrofon s funkcijo utišanja; občutljivost je mogoče prilagoditi

Kompenzacija osvetlitve

 • –3 do +3 EV (na voljo so koraki od 1/3 do 1/2 EV) Na voljo v načinih P, S, A in M

Video – občutljivost ISO

 • M: ročna izbira (ISO 100 do 25600 v korakih po 1/3 ali 1/2 EV); Samodejna nastavitev občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) z izbirno zgornjo mejo P, S, A: Samodejna prilagoditev občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) z izbirno zgornjo mejo; Samodejno: samodejno prilagodi občutljivost ISO (ISO 100-25600).

Video – Active D-Lighting

 • Enako kot Photo, Extra High, High, Normal, Low in Off

Video – druge nastavitve

 • Snemanje videa s časovnim zamikom, elektronsko zmanjšanje vibracij, časovne kode

Monitor

 • diagonala 8 cm; Nagibni, na dotik občutljiv TFT LCD s 170-stopinjskim vidnim kotom, pribl. S 100-odstotno pokritostjo slike in barvnim ravnovesjem ter 11 stopnjami ročne zatemnitve; Približno 1.040.000 slikovnih pik

Predvajanje

 • Predvajanje v celotnem formatu in sličicah (4, 9 ali 72 sličic ali koledarski pogled) s povečavo, predvajanje s povečavo in obrezovanjem, predvajanje videoposnetkov, diaprojekcija fotografij in/ali video posnetkov, prikaz histograma, poudarki, informacije o sliki, prikaz informacij o lokaciji, ocena slike in samodejno vrtenje slike

USB

 • Konektor tipa C (SuperSpeed ​​USB); priporočamo uporabo vgrajenih vrat USB

HDMI izhod

 • Priključek HDMI tipa C

Avdio vhod

 • Stereo mini vtič (premer 3,5 mm; podpora za napajanje)

Avdio izhod

 • Stereo mini vtič (premer 3,5 mm)

Priključki za dodatno opremo

 • Vgrajen (kot je žični daljinski upravljalnik MC-DC2 in druga dodatna oprema)

Standardi Wi-Fi (brezžično LAN).

 • IEEE 802.11b / g / n

Delovna frekvenca Wi-Fi (brezžičnega LAN).

 • 2412 do 2462 MHz (11 kanalov)

Največja izhodna moč Wi-Fi (brezžičnega LAN).

 • 0,7 dBm

Varnost Wi-Fi (brezžičnega LAN).

 • Odprt sistem, WPA2-PSK

standardi Bluetooth

 • Bluetooth različica 4.2; Bluetooth: 2402-2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402-2480 MHz; Bluetooth: -4,8 dBm; Nizka energija Bluetooth: -6,3 dBm; pribl. 10 m⁶

baterija

 • Litij-ionska baterija EN-EL15c

Oprijem baterije

 • baterija MB-N10 (na prodaj posebej); uporablja dve bateriji EN-EL15c⁸

AC adapter

 • EH-7P polnilni adapter (na prodaj posebej); Za omrežni napajalnik EH-5d / EH-5c / EH-5b je potreben napajalnik EP-5B (na prodaj posebej)

Navoj za stojalo

 • 0,635 cm (ISO 1222)

Dimenzije (Š x V x G)

 • Približno 134 x 100,5 x 69,5 mm

Množica

 • Približno 675 g z baterijo in pomnilniško kartico, brez pokrovčka okvirja; pribl. 590 g (samo ohišje fotoaparata)

Delovno okolje – temperatura

 • 0 do 40 °C

Okolje delovanja – vlažnost

 • 85 % ali manj (brez kondenzacije)

Priloženi dodatki

 • BF-N1 pokrov ohišja, DK-29 gumijasti nastavek za oči (nameščen na kamero), litij-ionska baterija EN-EL15c, baterija (s pokrovom priključkov), polnilnik za baterije MH-25a (priložen stenski adapter ali napajalni kabel, vrsta in zasnova sta odvisna za prodajno državo ali regijo), trak AN-DC19, kabel USB UC-E24, pokrov za vroč čevelj BS-1.

Opombe

¹ Najkrajša dolžina in najlažji standardni objektiv z zoomom za zamenljive brezzrcalne kamere polne velikosti, izdan do 21. julija 2020.
² Potreben je kabel USB tipa C.
³ AF za en posnetek (AF-S) in objektiv z največjo zaslonko F / 2,0, izmerjen pri ISO 100 in 20 ° C (s) v fotografskem načinu.
⁴ Dejanska hitrost sličic za 60p, 50p, 30p, 25p in 24p: 59,94, 50, 29,97, 25 in 23,976 sličic na sekundo.
⁵ Kakovost slike je mogoče izbrati za vse velikosti (normalna / visoka), razen 3840 × 2160, če je nastavljena fiksna visoka kakovost.
⁶ Brez motenj. Domet se lahko razlikuje glede na moč signala in morebitne prisotne ovire.
⁷ Uporabite lahko tudi baterije EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15. Upoštevajte pa, da je z enim nalaganjem mogoče posneti manj slik kot z EN-EL15c. Adapter za polnjenje EH-7P se lahko uporablja samo za polnjenje baterij EN-EL15c / EN-EL15b.
⁸ Baterije EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 lahko uporabite namesto EN-EL15c. V primerjavi z EN-EL15c je manj slik, ki jih je mogoče posneti z enim polnjenjem (tj. življenjska doba baterije).

Če ni navedeno drugače, vse vrednosti temeljijo na meritvah v skladu s standardi ali smernicami CIPA (Camera and Imaging Products Association).
Vse vrednosti veljajo za fotoaparat s popolnoma napolnjeno baterijo.
Vzorčne slike, prikazane na fotoaparatu, ter ilustracije in ilustracije v navodilih za uporabo so samo za referenco.
Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni videz in specifikacije strojne in programske opreme, opisane v tem priročniku. Nikon ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi nastala zaradi napake v tem priročniku.

Garancija: 24 mesecev