Opis

LG Z1 88-palčni (223 cm) 8K pametni OLED televizor
OLED88Z19LA
 • Zakaj izbrati LG OLED?
 • Okolju prijazen zaslon, okolju prijazen OLED
 • OLED Design, OLED Cinema, OLED Gaming, OLED Sport
 • α9 4. generacija AI procesorja 8K
 • ThinQ AI
Zabavajte se v novi luči s pikami ‘SAMO LIT’!
V zadovoljstvo mi je gledati televizor LG OLED. Samoosvetljujoče slikovne pike “SAMO LIT” vam dajo resnično osupljivo kakovost slike in veliko novih možnosti oblikovanja, skupaj z najnovejšimi najsodobnejšimi tehnologijami, da doživite še nikoli viden čudež. Vse, kar vam je všeč na televiziji – na vse načine obogateno.
Niso vsi 8K enaki.
LG OLED TV s 33 milijoni prosto osvetljenih pik ‘SAMO-LIT’ je tisto, kar lahko resnično vidite v resnični ločljivosti 8K. Vsak piksel je mogoče individualno nadzorovati in ponuja neprimerljivo globino in bogastvo podrobnosti ter neskončen kontrast in popolno črno. Televizorji LG OLED postavljajo najvišjo lestvico s pravo ločljivostjo 8K – LED televizorji, ki obljubljajo ločljivost 8K, preprosto ne morejo doseči te resnične kakovosti.
* Simulirani posnetki zaslona.
** Izračun temelji na množenju števila slikovnih pik z ločljivostjo 8K (7680 x 4320) s številom podpikslov na slikovno piko, torej štiri.
Zakaj OLED ni primerljiv z ničemer?
Odgovor lahko najdemo v samoosvetljujočih pikah “SAMO LIT”. S samostojno tehnologijo zaslona bo izkušnja gledanja popolnoma drugačna. Za razliko od LED televizorjev, ki jih omejuje potreba po ločeni osvetlitvi ozadja, televizorji LG OLED zagotavljajo izjemno realistično sliko in edinstven dizajn.
* Simulirani posnetki zaslona.
Samoosvetljujoče pike ‘SAMO LIT’.
100 milijonov razlogov, zakaj imamo radi OLED.
Kar zadeva kakovost slike, OLED enostavno pusti LED za seboj. Razlog za to je, da OLED vsebuje na milijone samoosvetljujočih pik „SAMO LIT“, ki lahko prikažejo popolne črne in natančne barve. Rezultat je izjemna izkušnja gledanja televizije.
 • Neskončen kontrast
  OLED tapne LED.
  Poenostavljeno povedano, OLED ima na milijone samoosvetljujočih pik „SAMO LIT“, ki jih je mogoče vklopiti in izklopiti posamično, kar zagotavlja prikaz popolne črne in neskončnega kontrasta. Črna je boljša od mini LED in LED televizorjev. Z eno besedo, ne glede na to, koliko tisoč osvetlitev ozadja imajo, bodo LED televizorji vedno ostali v senci OLED.
100% zvestoba barv
Z OLED barve oživijo.
Svetovna testna agencija, imenovana Intertek, je potrdila, da so zasloni LG OLED 100-odstotno natančni. To pomeni, da so barve na zaslonu popolnoma enake barvam na izvirni sliki. Tako lahko vidite vse, kot so sanjali ustvarjalci.
* Barvna natančnost določa, ali barvna natančnost zaslona izpolnjuje zahteve Delta E ≦ 2 za 125 barvnih vzorcev.
** Certifikacija 83-palčnega LG OLED zaslona se pričakuje v prvi polovici leta 2021.
LG OLED TV.
Pogled, ki ga ne boste našli nikjer drugje.
Če želite televizor, ki ga ni mogoče primerjati z ničemer drugim, vam ni treba iskati dlje. LG OLED TV je hkrati umetniško delo, kino z velikim zaslonom, prehod v svet iger na srečo in prostor v prvi vrsti največjih športnih dogodkov. Vse, kar želite od televizorja.
* Potrebna je naročnina na Disney +
Kino OLED
In dobitnik nagrade “Najboljši film” …
LG OLED TV s svojo izjemno ostro sliko zagotavlja zmogljivosti na vseh televizorjih, ki si zaslužijo nagrado. Poleg tega si lahko s popolno črno in 100-odstotno zvestobo barv ogledate filme, kakršne so bili zasnovani.
* Potrebna je naročnina na Disney +
* Potrebna je naročnina na Netflix.
** Apple, logotip Apple in Apple TV
so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah.
**** Podprte storitve se lahko razlikujejo glede na državo.
Dolby Vision IQ in Dolby Atmos
Preoblikovanje televizijske izkušnje.
Dolby Vision IQ inteligentno prilagodi nastavitve zaslona glede na zvrst vsebine in svetlobne pogoje, medtem ko Dolby Atmos ponuja večdimenzionalni prostorski zvok – kombinacija, ki vam daje osupljivo kinematografsko izkušnjo!
FILMMAKER MODE ™
Ideja režiserjev zaživi.
FILMMAKER MODE ™ izklopi glajenje gibanja in druge načine obdelave videa ter ohrani prvotno razmerje stranic, barve in hitrost sličic. Natančno reproducira izvirne režiserjeve ideje, tako da lahko v filmu uživate toliko, kot so ustvarjalci nameravali.
HDR 10 Pro
Uživajte v vsaki podrobnosti!
LG-jeva lastniška tehnologija dinamičnega razpona HDR 10 Pro natančno prilagodi svetlost za izboljšanje barv, razkrije vse majhne podrobnosti in vsakič prinese resnične ostre slike – in celo okrepi celo običajno vsebino HDR. Zdaj si lahko ogledate vse svoje najljubše filme in oddaje v svetlejših in polnejših barvah, od začetka do konca.
OLED igre.
Zmaga na tekmovanju.
S hitrim odzivnim časom LG OLED TV in najnovejšimi igralnimi funkcijami lahko prevzamete vodilno vlogo v igri, zaslon s 120 Hz pa vam zagotavlja bolj gladko igralno izkušnjo. To je IDEAL TV za vašo igro.
Partnerstvo z vodilnimi na trgu v igralniški industriji
Nepremagljiva kombinacija.
LG še naprej sodeluje z vodilnimi tržnimi podjetji za zagotavljanje najboljše možne igralne izkušnje. Sodelujemo z NVIDIA in AMD, zaradi česar je LG OLED edini televizor s certifikatom, ki je združljiv s tehnologijama G-SYNC in AMD FreeSync ™ Premium. Podpiramo tudi tehnologijo AMD FreeSync. Poleg tega smo združili moči z Xboxom in postali uradni televizijski partnerji za konzolo Xbox Series X, da v celoti izkoristimo naslednjo generacijo iger. Če k temu dodamo še očarljivo kakovost slike in izjemno hiter odzivni čas OLED, je vsakič zagotovljena najboljša možna igralna izkušnja.
Najnovejše specifikacije iger
Igrajte na najvišji ravni!
Televizorji LG OLED imajo odzivni čas 1 ms, podpora za tehnologije VRR, ALLM in eARC pa se izvaja tudi z uporabo najnovejših specifikacij HDMI 2.1. Te najnovejše funkcije omogočajo prikaz hitro premikajoče se vsebine v višji ločljivosti in gladki, sinhronizirani grafiki, kar vam daje veliko bolj realistično izkušnjo, hkrati pa povečuje vaše možnosti za zmago.
Game Optimizer
Nikoli ni videl ravni nadzora.
Z Game Optimizerjem so vse nastavitve iger na voljo na enem mestu. Samodejno prilagodi sliko ter optimizira grafiko in vidnost za prijetnejše igralne izkušnje, ne glede na to, katero igro igrate. Hkrati lahko vklopite tehnologiji NVIDIA G-SYNC in AMD FreeSync, zaradi česar bo vsaka igra ostrejša in bolj gladka , z manj zamude, jecljanje in pretrganje.
OLED Sport
TV iz druge lige.
LG OLED TV prikazuje vsak športni dogodek v celoti. Hitri prizori, neprekinjeni gibi vam jemljejo dih – izkušnja je kot gledanje najboljših tekem iz prve vrste.
OLED Motion Pro
Takšnega gibanja še ni videl.
Izboljšana tehnologija nadzora gibanja zmanjšuje zamegljenost zaradi hitrih gibov, kar ima za posledico bolj gladko akcijo in ostrejšo sliko za izkušnjo gledalcev. Na vsaki tekmi ste lahko priča hitrim in finim podrobnostim, tudi pri hitrih športih.
Športni alarm
Ne zamudite tekem svoje najljubše ekipe!
Sports Alert pošilja obvestila pred, med in po tekmah. Ni vam več treba skrbeti, ali boste zamudili velike tekme svojih najljubših ekip, tudi če gledate samo druge vsebine.

* Zvočnike lahko kupite ločeno.
Bluetooth pripravljen za prostorski zvok
Prednost urejenega doma.
Zvočnike Bluetooth lahko enostavno povežete s televizorjem za resnično brezžično zvočno izkušnjo. Vsak zvok se zdi bogatejši in bolj življenjski, zato lahko vzdušje velike tekme ponese po vaši dnevni sobi.
α9 4. generacija 8K AI procesorja
Pravi pametni center.
Vse LG-jeve televizijske centrale OLED poganja α9 4. generacija AI procesorja 8K. Ta čip uporablja algoritme poglobljenega učenja za analizo in optimizacijo vsebine. Vsa natančna nastavitev slike in zvoka se izvede samodejno, zato je vse, kar si ogledate, osupljiva izkušnja.
* Simulirani posnetki zaslona.
AI Picture Pro
Pravi profesionalec.
Z ogromno bazo podatkov z več kot enim milijonom vizualnih podatkovnih točk algoritem poglobljenega učenja prepozna vsebino, odstrani šum in optimizira kakovost slike. Poleg tega nova funkcija prepoznavanja scene analizira vrsto scene, ki se pojavi, in ustrezno izboljša sliko.
AI Sound Pro
Zvok dvignjen na profesionalno raven.
Procesor se uči iz več kot 17 milijonov zvočnih podatkovnih točk in prepozna zvoke, učinke in frekvence, tako da lahko zvok po žanru optimizirate za še bolj zabavno izkušnjo. Nova funkcija samodejnega izravnavanja glasnosti pa zagotavlja enakomerno glasnost med različnimi vrstami vsebin.
Okolju prijazen zaslon
Televizor, ki je varnejši za oči
LG OLED je certificiran brez vibracij in ima svetlo modri zaslon, ki ne predstavlja fotobiološke nevarnosti za oko. Tega ne moremo trditi za LED televizorje, ki vibrirajo in oddajajo veliko modre svetlobe. Zato se usedite, spustite in uživajte v razgledu.
* Funkcija brez vibracij, optimizirana za privzete nastavitve Uporabniki, ki vklopijo OLED Motion ali OLED Motion Pro, lahko občutijo vibracije.
** OLED plošče imajo certifikat “Eye Comfort Display”.
Okolju prijazen OLED
Skrb prihaja iz naše narave.
LG OLED televizorji so uradno okolju prijazni. LED televizorji so varnejši, ker nimajo ločene osvetlitve ozadja, izdelani so iz manj plastike in nevarnih materialov in je manj verjetno, da bodo v prostor oddajali onesnaževala zraka.
* Televizijske plošče LG OLED imajo certifikat SGS Eco-Product.
ThinQ AI
Pravi asistent.
LG ThinQ je tu, da popelje vašo TV izkušnjo na najvišjo raven. Izberite svojega najljubšega glasovnega pomočnika in z glasom upravljajte televizor; poleg tega pa popolnoma nova domača stran zagotavlja udobje in nadzor.
Nov dom
Z njim enostavno ravnajte!
Preoblikovana domača stran ponuja prilagojene predloge za vsebino, lažji dostop do priljubljenih in nadzor nad vsemi povezanimi napravami z enega mesta.
Nov daljinski upravljalnik Magic
To je bolj kot čarobna palica.
Preoblikovan, ergonomsko zasnovan daljinski upravljalnik Magic Remote z zaznavanjem gibanja je enostaven za držanje in s sistemom za pomikanje s kazalcem lahko hitreje iščete. Z vgrajeno umetno inteligenco lahko preprosto dostopate do storitev, medtem ko s pritiskom na gumb dostopate do večjih ponudnikov vsebin. Poleg vsega pa je na voljo celo funkcija ‘Magic Tap’; s tem novim trikom lahko telefon povežete s televizorjem.

* Podprti meniji in programi se lahko razlikujejo glede na državo.
** Prikazani meniji se lahko razlikujejo glede na datum izdaje.
*** Razpoložljivost glasovnih ukazov se lahko razlikuje glede na izdelek in državo.
Glasovni nadzor
Središče udobja.
S prepoznavanjem preprostih glasovnih ukazov vam LG ThinQ omogoča nadzor in upravljanje naprav, ki podpirajo IoT, v vašem domu.
* Ta izdelek ne vključuje antene ali kabla za priključitev antene ali zunanjih naprav.
 • Izstopajte od televizorjev!
  LG OLED Z1 na novo razlaga, kako naj bi izgledal televizor. S svojim izjemno velikim 88-palčnim zaslonom prinaša zemeljsko izkušnjo, kakršne še nismo videli – s to velikostjo se boste zagotovo ujeli pred televizorjem. 
Zabava
Vse vaše priljubljene na enem mestu.
Dostopate lahko do Apple TV, Netflix, HBO Go in drugih vsebin. Izbirajte med najnovejšimi filmi, serijami in dokumentarci – vse na enem mestu.
LG OLED.
Za nas je pomembna širša slika.
LG OLED televizorji so za vas in okolje varnejši od LED televizorjev. Ker naši televizorji uporabljajo samoosvetljujoče slikovne pike, so okolju prijaznejši, če jih gledajo dlje časa. LG OLED plošče so prav tako prepoznane kot okolju prijazne, saj imajo manjše tveganje za nevarne emisije.
* Simulirani posnetki zaslona.
* Simulirani posnetki zaslona.
* Možnosti uporabe se lahko razlikujejo glede na državo

ZASLON

 • Tip
  8K OLED
  Velikost zaslona
  88
 • Resolucija
  7680 * 4320
  Širok kot gledanja
  Da
 • Barvna / široka barvna lestvica
  Popolna barva
  Barvni bitni zaslon / milijarde bogatih barv
  Da
 • Kontrast / popolna črna
  Popolna črna
  Kontrast / zatemnitev
  Zatemnitev slikovnih pik
 • Kontrast / ultra svetilnost
  Ultra Luminance Pro
  Hitrost gibanja / osveževanja
  Hitrost osveževanja 120Hz

PLATFORMA

 • Glavni procesor
  α9 Gen4 AI procesor 8K
  Operacijski sistem (OS)
  webOS Smart TV
 • Število procesorjev
  Quad

VIDEO

 • AI Slika / Pro
  AI Picture Pro 8K
  Izboljšanje obraza + telo / predmet (samo 8K)
  AI Picture Pro – Izboljšanje obraza + telesa + predmeta
 • AI Povečanje skale
  AI 8K povečanje
  Samodejna izbira zvrsti
  Da (SDR / HDR / Dolby HDR)
 • Izboljšanje slike
  Izboljšanje slike na SQM
  AI nadzor svetlosti
  Da
 • HDR
  Cinema HDR
  Dolby Vision IQ
  Da (4K / 2K)
 • HDR10 Pro
  Da (4K / 2K)
  HLG
  Da (4K / 2K)
 • FILMMAKER MODE ™
  Da
  Dinamično preslikavo tonov / Pro (+ preslikava tonov AI HDR)
  HDR Dynamic Tone Mapping Pro (+ AI HDR Tone Mapping)
 • 4K HFR
  Da (RF: samo EU)
  2K HFR
  Da (RF: samo EU)
 • Motion Pro
  OLED Motion
  Uppscaler
  8K Uppscaler
 • HEVC
  60p, 10 bitov
  VP9 (Video Decoder)
  60p, 10 bitov
 • AV1 (Video Decoder)
  60p, 10 bitov
  Združljivo z G-Sync
  Da
 • Združljiv z FreeSync
  Da
  Način HGIG
  Da
 • Takojšnji odziv igre (VRR / ALLM)
  Da / Da
  Slikovni način
  9 načinov (Živahno, Standardno, Eko, Kino, Nogomet, Igre, Filmski ustvarjalec, Strokovnjak (ISF) (Svetla soba), Strokovnjak (ISF) (Temna soba))

ZVOK

 • Zvočnik (izhod zvoka)
  80 W (WF: 40 W, 10 W na kanal)
  Kanal
  4,2 pogl
 • Smer
  Sprednji vžig (odsevnik)
  Hkratni avdio izhod
  Da
 • DOLBY ATMOS
  Da
  AI Sound / Pro
  AI Sound Pro
 • AI Akustična nastavitev
  Da (razlikuje se po regijah)
  Surround način => 21Y Spec Out
  OLED Surround
 • Clear Voice
  Clear Voice Pro
  Bluetooth Surround pripravljen
  Da (obvezen Bluetooth)
 • Zvočniki WiSA
  Da: WiSA 5.1ch
  LG Sound Sync
  Da (obvezen Bluetooth)
 • Zvočna skupna raba
  Da
  Zvočni kodek
  AC4, AC3 (Dolby Digital), EAC3, HE-AAC, AAC, MP2, MP3, PCM, WMA, apt-X (glejte priročnik)
 • Sinhronizacija zvočnega načina
  Da
  Zvok živ
  Da

AI PAMETNA FUNKCIJA

 • ThinQ
  Da
  Inteligentno prepoznavanje glasu
  Da
 • Govor v besedilo
  Da
  LG Voice Search
  Da
 • Google Assistant
  Da
  Amazon Alexa
  Da
 • AI UX
  Da
  AI Domov
  Da
 • Priporočilo AI
  Da
  Inteligentno urejanje
  Da
 • Domača nadzorna plošča
  Da
  Apple Homekit
  Da
 • Google Home Connection
  Da
  Amazon Echo Connection
  Da
 • Mobilna povezljivost
  Da
  Skupna raba zaslona
  Da
 • Aplikacija ThinQ
  Da
  Airplay2
  Da
 • Naslednji izbori
  Da
  Magic Explorer
  Da
 • Magic daljinski upravljalnik
  Vgrajen
  Hiter dostop
  Da
 • Univerzalni nadzor
  Da
  360 ° predvajanje VR
  Da
 • Iskanje sorodne vsebine
  Da
  Zvočno vodenje (pretvorba besedila v govor)
  Da
 • Umetnostna galerija
  Da
  Aplikacije
  Da
 • DIAL
  Da
  Spletni brskalnik
  Da
 • Predvajalnik glasbe -> Predvajalnik glasbe
  Da
  Kanali LG
  Da
 • TV vklopljen z mobilnim telefonom
  Da
  Wi-Fi TV vklopljen
  Da
 • Bluetooth z nizko porabo energije
  Da (obvezen Bluetooth)
  Omrežni brskalnik datotek
  Da
 • Blokirajte dostop do škodljivega spletnega mesta
  Da
  Live Plus (dvostranska storitev na osnovi ACR)
  Da
 • Hotelski način
  Da
  Športno opozorilo
  Da
 • Odkritje glasbe
  Da

ODDAJNI SISTEM

 • Digitalna TV sprejem (zemeljska, kabelska, satelitska)
  Da
  Kopenski
  DVB-T2 / T
 • Kabel
  DVB-C
  Satelit
  DVB-S2
 • Analogni TV sprejem
  Da
  Multi sprejemnik
  Dvojni sprejemnik
 • Predvajanje podatkov (specifikacija države)
  Da
  CI + (skupni vmesnik)
  CI + 1.4
 • Stran teleteksta
  Da (2000 strani)
  Teletekst (zgoraj / flof / seznam)
  Da (Flof)
 • [DVB] Podnapisi
  Da
  AD (zvočni opis)
  Da
 • EPG (8 dni)
  Da

POVEZLJIVOST

 • HDMI
  4 (stranski)
  Različica
  HDMI 2.1
 • Simplink (HDMI CEC)
  Da
  eARC / ARC (povratni avdio kanal)
  eARC (HDMI 2)
 • USB
  1 (od spodaj) / 2 (od strani)
  LAN
  Da (spodaj)
 • CI reža
  Da (ob strani)
  RF In
  3 (spodaj, RF / Sat)
 • SPDIF (optični digitalni avdio izhod)
  Da (spodaj)
  Izhod za slušalke
  Da (spodaj)
 • Vrstica ven
  Da (spodaj, izhod za slušalke pogost)
  IR Blaster
  Da
 • Wifi
  Da (802.11ac)
  Bluetooth
  Da (V5.0)

MOČ

 • Napajanje
  AC 100 ~ 240V 50-60Hz
  Poraba energije v stanju pripravljenosti
  Manj kot 0,5 W
 • Način varčevanja z energijo
  Da
  Senzor osvetljenosti zeleno
  Da

MERE – ŠXVXG (MM)

 • Velikost brez škatle, brez stojala
  1961 x 1120 x 49,9
  Velikost brez škatle, s stojalom
  1961 x 1456 x 281
 • Velikost W / škatla, s stojalom
  2126 x 1386 x 710
  Stojalo (Š x G)
  1961 x 281
 • Koda EAN
  8806091154200

TEŽA (KG)

 • Teža (TV)
  42,0
  Teža (TV + stojalo)
  104,0
 • Teža (W / škatla)
  133 (151 s paleto)

DODATNA OPREMA

 • Na daljavo
  PM21N
  Baterije
  Da (AA x 2EA)
 • IR Blaster kabel
  Da
  Napajalni kabel
  Da (v prilogi TV)

DODATNA FUNKCIJA

 • Samodejna kalibracija
  Da
  OSD jezik
  37 Jeziki
 • Časovni stroj (DVR)
  Da
  Digitalno snemanje
  Da
 • Časovni premik
  Da

  Garancija: 24 mesecev

  Povezava na uradno stran proizvajalca: https://www.lg.com/uk/tvs/lg-oled88z19la

Dodatne informacije

Proizvajalec

LG

Velikost ekrana

88