Opis

Cena velja za Kom.

 • 2 sistemski QX3 samostoječ zvočnik, superlativa MISSION znamke
 • Gonilnik nizkih tonov: 2x 130 mm (5″)
 • Gonilnik visokotonca: 38 mm tekstilna kupola
 • Občutljivost (2,83 V na 1 m): 88 dB
 • Priporočena moč ojačevalnika: 20-120W
 • Nazivna impedanca: 8 Ohm
 • Frekvenčni odziv (+/- 3dB): 42Hz ~ 24kHz
 • Razširitev nizkih tonov (-6 dB): 36 Hz
 • Prostornina ohišja (v litrih): 35 L
 • Neto teža: 20Kg / kom

  QX-3 MKII

  2-smerni talni zvočnik

  QX-3 MKII je 2-smerni talni zvočnik z dvema 5-palčnima (135 mm) basovskima zvočnikoma in enoto visokih tonov z obročno kupolo.

   

  V skladu z vsemi koncepti govornikov Mission je proces poslušanja, poslušanja in več poslušanja ključ do izboljšanja. Z dodatno koristjo sodobnih orodij za načrtovanje zvočnikov, kot so računalniško podprta tehnologija optimizacije, modeliranje križanj in laserska interferometrija, so inženirji Mission porabili veliko časa tudi za fino nastavitev križancev, komponent, materialov in konstrukcije.

   

  Podobno kot zdaj uveljavljena in enako vodilna v razredu serija Mission LX MKII, serija QX MKII uporablja že tako fenomenalno rešitev zvočnikov, vendar jo izpopolni, optimizira in s procesom evolucije prinaša še več živahnosti, finosti in razreda, ne revolucija.

  Specifikacije QX-3 MKII

  Splošen opis2-smerni talni zvočnik
  Vrsta ohišjaBas refleks
  Dodatek pretvornika2-smerni
  Bass Driver5″ (135 mm) kompozitni stožec z dolgimi vlakni x2
  Gonilnik visokih tonov1,5″ (38 mm) tekstilna obročna kupola
  AV ščitšt
  Občutljivost (2,0 V @ 1 m)88 dB
  Priporočena moč ojačevalnika25-120 W
  Najvišji SPL95 dB
  Nazivna impedanca4 Ω (združljiv z 8 Ω)
  Najmanjša impedanca3,8Ω
  Frekvenčni odziv (+/-3dB)42Hz ~ 24kHz
  Razširitev nizkih tonov (-6dB)36 Hz
  Frekvenca križanja2,0 kHz
  Prostornina omare (v litrih)35L
  Višina (na podnožju)(950+20)mm
  Premer195 mm
  Globina (s terminali)(300+10)mm
  Velikost škatle435 x 325 x 1100 mm
  Neto teža20,0 kg/kos
  Bruto teža23 kg/ctn
  Gonilniki QX MKII

  Za gonilnike QX MKII je bil izbran izboljšan material za stožce iz akrilnih vlaken. Po svoji naravi je akrilno vlakno odporno na obrabo, vendar ponuja občutljiv videz, v nasprotju z ostrimi gonilnimi materiali, ki jih vidimo v tipičnih zvočnikih tega cenovnega razreda. Vgrajeno v sistem Mission DiaDrive, akrilno vlakno prinaša naravno sredino in izjemno lucidnost. Ukrivljena oblika brez šivov ima stožčasto oporo s povečano površino stika z glasovno tuljavo. Ta zelo učinkovit in brezkompromisen sistem pomeni, da se bo serija QX MKII izkazala v smislu časa, z izjemnim prehodnim učinkom.

  Z estetskega vidika serija QX MKII v serijo prinaša nove mat premaze Lux Black in Lux White s klasično možnostjo orehovega bisera. Nova barvno usklajena aluminijasta zgornja plošča je več kot le vizualna ‘češnja na torti’; Dodatna togost in podpora, ki jo ponuja ta močan, a eleganten dodatek, še izboljša zmogljivost natančno izdelanih omaric te izstopajoče serije zvočnikov.

  Aluminijasta zgornja plošča novega videza
  Ognjeni obroc

  Pri premagovanju težav, ki so neločljivo povezane s fiziko običajnih kupol, je središče »obročaste kupole« pritrjeno z izrazitim in vidnim »faznim vtičem«. Ta zasnova omogoča razširjeno HF reprodukcijo s preprečevanjem preklica čez središčno os visokofrekvenčnih valov, ki nastanejo blizu središča diafragme. Resonanca, ki jo doživljajo tradicionalne kupole, pomeni, da HF zmogljivost neizogibno povzroči popačenje, ko se približajo visokoenergijski. Obvladovanje tega pojava neizogibno zmanjša HF zmogljivosti v tradicionalnih kupolah, medtem ko je “obročna kupola” skoraj izvzeta iz tega zapleta. Rezultat je bolje nadzorovano in veliko bolj dosledno vedenje od 10kHz do 20kHz in daleč višje! Transientna zmogljivost je dramatično izboljšana, prav tako glasbeni detajli, zlasti prizvoki in harmonike instrumentov.

  QX MKII, ki ohranja osnovo oblikovanja QX, je konfiguriran v klasičnem formatu Mission IDG (Inverted Driver Geometry). S pozicioniranjem enote visokih tonov pod bas/srednjetonski gonilnik se dolžina poti izenači, tako da zvočni valovi sovpadajo v višini glave poslušalca. To načelo izboljšuje “časovno usklajevanje”.

  QX MKII na novo raven dvigne tudi revolucionarne nazobčane gonilnike. S podrobno analizo pretoka zraka in natančnimi meritvami so izboljšali več kot le tehnični videz ali lep oblikovni pridih. QX MKII obrobe z novim videzom pomagajo razpršiti odseve in zmanjšajo motnje zračnega toka, da izboljšajo gladko delovanje gonilnikov in vrat.

  Obrnjena geometrija pogona

Dodatne informacije

Proizvajalec

Mission