Opis

Nikon D500 fotoaparat

Informacije  Nikon D500 ima patentirano tehnologijo Nikonovo, ki omogoča povezovanje z drugimi komunikacijskimi napravami neprekinjeno in brezhibno.

Za Nikon D500 odziva na spreminjajoče se potrebe slikanja kupcev, kot tudi vse večje potrebe slikovne amaterji. Omogoča tudi stalno dostopno povezavo med kamero in drugimi osebnimi napravami.
Da bi to olajšal, ima  Nikon D500 najnaprednejši sistem samodejnega ostrenja na  trgu za amaterske fotoaparate ; uvaja snemanje videoposnetkov 4K UHD v Nikonovo ponudbo formata DX; poleg tega je to prva Nikonova kamera, ki je povezana s takojšnjo skupno rabo prek SnapBridge.
»Vstopili smo na novo raven vizualne kulture, v kateri ljudje med seboj komunicirajo s pomočjo slik. Tako bodo tudi naši ljubiteljski kupci postajali vedno bolj zahtevni in od svojih kamer pričakujejo vedno več. Zato smo z novim razvojem zgostili delovanje formata FXNikon D500, da bi zadovoljili močan slikovni apetit naših strank in profesionalnih fotografov. ” Rekel je Tadashi Nakayama, Nikonov korporativni podpredsednik, vodja trženja za slikovno poslovno enoto.

OGROMNA ZMOGLJIVOST
Nikon D500 je  super za sledenje premikajočih se predmetov: to je glede na enako naslednjo generacijo 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja kot D5. Omogoča natančno merjenje motiva tudi med hitrim neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo približno 10 sličic na sekundo, zaradi česar je odličen za zajemanje avtomobilskih športov ali potovalnih dogodivščin. Amaterji, ki želijo zajeti veliko gibanja in čudovitih prizorov, lahko zdaj posnamejo dogajanje na videoposnetkih 4K UHD, z novim mehanizmom za obdelavo slik EXPEED 5 pa D500 zagotavlja vrhunsko kakovost slike. Nikon D500  ponuja široko ISO razpon od 100 do 51200, ki ga je mogoče razširiti do Hi 5 (enakovredno ISO 1640000), zagotavljajo osupljive rezultate tudi v različnih svetlobnih pogojih. Nikon D500, ki združuje visoko zmogljivost in vsestranskost z enostavnostjo uporabe,   je orodje, ki lahko ustvarjalno vizijo in navdušenje spremeni v močne slike, tako da lahko fotografi v celoti izkoristijo svoje zmožnosti.


GLADKA, TRAJNO DOSTUPNA POVEZAVA S SNAPBRIDGE
Nikon D500 je  prvi v Nikonovim fotoaparatom ponudbo vključiti brezžično povezljivost v vsakem trenutku prek pametnih naprav preko standarda Bluetooth z nizko porabo energije . Ta nova Nikonova izboljšava omogoča neprekinjen in takojšen prenos slik iz fotoaparata v pametne naprave v realnem času, takoj po zajemanju slike, zaradi česar je fotografija družbeno, komunikativno doživetje. Vse to se naredi samodejno, prenosa slike na fotoaparatu ni treba zagnati – poraba energije na obeh napravah pa ostaja nizka, kar je zelo uporabna funkcija v trenutku.

GLAVNE FUNKCIJE D500
1. Visoko zmogljiv 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja z izjemnim merjenjem motiva v številnih situacijah fotografiranja
Nikon D500 je  Multi-CAM 20K samodejno ostrenje senzor modul ima veliko število 153 točkami ostrenja (s 99 križnimi tipali), ki pokrivajo zelo velik del območja slike, tako da lahko natančno izmeriti hitro premikajočih se motivov. Samodejno ostrenje lahko uporabite do -4 EV¹ v sredini in -3 EV¹ na drugih točkah, zato sistem AF deluje tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih ali pri motivih z zelo nizkim kontrastom. Novo razviti AF-motor insenzor RGB s 180.000 slikovnimi pikami prav tako prispevata k izjemni zmogljivosti AF v različnih situacijah.
¹ ISO 100, 20 ° C.

2. Hitro neprekinjeno fotografiranje za približno 10 sličic na sekundo za do 200 slik (14-bitni nestisnjeni RAW)

Nikon D500 je  lahko cca. Za hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo 10 sličic na sekundo, do 200 slik JPEG in200 14-bitnih nestisnjenih slik RAW . Tudi s to hitro hitrostjo lahko natančno sledite premikajočim se motivom v večjem delu vidnega polja, pri čemer izkoristite stabilno sliko iskala in najširše doslej. 30,8 ° diagonalnega vidnega kota.²
Približna hitrost sličic s popolnoma napolnjeno litij-ionsko baterijo EN-EL15, neprekinjeno nastavitvijo AF motorja, hitrostjo zaklopa 1/250 ali več in privzetimi vrednostmi povsod.
² Od 6. januarja 2016 med fotoaparati D-SLR z slikovnim senzorjem velikosti APS-C. Na podlagi Nikonovih raziskav.
3. Edinstvene prednosti kompaktnega sistema DX – izjemne telefoto zmogljivosti
Nikon D500 v formatu Nikon DX potrebuje približno Ponuja 1,5-krat daljšo goriščno razdaljo¹ v primerjavi z objektivom z enakim vidnim kotom. To vam omogoča uporabo manjše in lažje leče s krajšo goriščno razdaljo pri uporabi telefoto aplikacije, hkrati pa izkoristite zmogljivost, ki se približuje vrhunskemu modelu formata D5 FX. Prilagodljivost fotoaparata še poveča AF-S DX NIKKOR 16-80 mm f / 2.8-4E ED VR, najlažji 5-kratni univerzalni zoom objektiv s samo približno Z Nikonom D500 tehta 1340 g .
Pressed Izraženo v formatu 35 mm.
² Med 5-kratnimi univerzalnimi objektivi za povečavo, ki so na voljo 2. julija 2015, ki imajo največjo svetlost f / 2,8 v širokokotnem končnem položaju in so združljivi z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati z izmenljivimi objektivi APS-C. Na podlagi Nikonovih raziskav.
³ Vključno z baterijo, pomnilniško kartico XQD / SD in lečo.
4. 4K UHD video za profesionalno delo
Nikon D500 lahko snemanje  4K UHD (3840 × 2160) / 30p / 25p / 24p in 1080 / 60p kakovost videa do 29 minut, 59 sekund s HDMI izhodom. Prav tako je mogoče v fotoaparat posneti videoposnetek s časovno ločljivostjo 4K UHD. V načinu Full HD ali HD elektronska funkcija tresenja fotoaparata D500 zmanjšuje učinke tresenja fotoaparata vodoravno, navpično in ob vrtenju osi med ročnim snemanjem video posnetka, medtem ko Active D-Lighting ohranja podrobnosti osvetlitve in sence za naravno svetlost.
Posneto v ločenih datotekah. 
² Območje slike je nekoliko manjše pri video formatu, ki temelji na DX.
5. Nov stroj za obdelavo slik EXPEED 5 z občutljivostjo do 51200 ISO, ki jo je mogoče razširiti do Hi 5 (ekvivalent ISO 1640000)
Nikon D500 je  nov EXPEED 5 obdelavo slik motorja , ki ga je D5 tudi, ima tudi standardno občutljivost ISO od 100 do 51200, navzdol do Lo 1 (enakovredno ISO 50) in do Hi 5 (enakovredno ISO 1640000) je mogoče razširiti do. Zajema lahko slike z izjemno visoko ločljivostjo, hkrati pa učinkovito zmanjša šum tudi pri visokih vrednostih ISO . Nova, pribl. Senzor RGB s 180.000 pikami še izboljša zmogljivost naprednega sistema za zaznavanje položaja fotografiranja, funkcija za zmanjšanje vibracij pa zmanjša nihanje izpostavljenosti fotografij z vibrirajočimi viri svetlobe.
6. Zaslon, občutljiv na dotik, nagib, 8 cm z visoko ločljivostjo za priročno fotografiranje za profesionalce in napredne amaterje
Zaslon na   dotik  fotoaparata Nikon D500 s številnimi funkcijami je mogoče realizirati za takojšnje preklapljanje med slikami in besedilnim pasom képléptető – skupaj z D5 – pa tudi AF na dotik in sprostitev na dotik (za fotografije). Monitor ponjava ima 3-os vrtenja obliko: to je lahko nazorno prikazati na prilagodljivih kotov brez poseganja uporabnika, tako da lahko vedno ustrelil v udoben položaj. Končno pa  velik 8-cm zaslonNikon D500 z občutno povečano ločljivostjo 2.359 milijona slikovnih pik uporabniku omogoča natančno nastavitev in nadzor ostrenja fotoaparata.
7. SnapBridge poveže D500 s pametnimi napravami s tehnologijo Bluetooth Low-Energy 
D500 je prva Nikonova kamera, ki ima stalno vklopljeno povezavo s pametnimi napravami, standardom kratkega dosega Bluetooth Low Energy . To vam omogoča dostop do več funkcij: uporabnik lahko samodejno kopira posnete slike iz Nikon D500 v pametno napravo in jih celo samodejno naloži  v NIKON IMAGE SPACE . Fotografi si lahko s pametne naprave ogledajo slike, shranjene v fotoaparatu, za hiter pregled svojih stvaritev. Snap most za enostavno sledljivost, samodejno shranjuje slike v prostorskih in časovnih podatkov, s čimer se bistveno povečuje  Nikon D500 fotoaparata vrednost in udobje za uporabo foto-EL je. 

Smart Pametni telefoni in tablični računalniki iOS ali Android ™.
8. Brezžični oddajnik WT-7 / A / B / C (neobvezno) za visokohitrostno žično / brezžično komunikacijo LAN
Brezžični oddajnik Nikon WT-7 / A / B / C pomaga profesionalcem, ki želijo prenesti slike prek omrežja hitreje kot vgrajeni brezžični vmesnik.

Ko je naprava priključena na Nikon D500, vam omogoča prenos fotografij in video datotek v računalnike ali strežnike FTP prek žičnega ali brezžičnega LAN-a. Nikon D500  se lahko uporablja tudi kot brezžično dostopno točko z WT-7 / A / B / C oddajnik za enostavno povezavo z računalnikom in pametnih naprav. 

¹ Potreben je pripomoček za brezžični oddajnik (naložite ga s spletnega mesta Nikon).

Garancija: 36 mesecev

Povezava na uradno stran proizvajalca: