Opis

Pregled

Ne dovolite, da bi kaj stalo med vami in vašimi idejami. D780 vam ponuja vse, kar pričakujete od profesionalnega DSLR – in še več. Jasna slika. Dolga življenjska doba baterije. Vzdržljiv dizajn. Plus dva hitra, zanesljiva sistema AF, osupljivo sledenje, širok razpon ISO in še več. Spontano ali nastavljeno. Nepremična slika ali video. Ta DSLR z vsemi funkcijami je pogumno ustvarjalen.

 

Ključne funkcije

 

Vsestranskost in okretnost

 

En DSLR, dva sistema AF

Dobrodošli na novi ravni prilagodljivosti. D780 polne velikosti ponuja hiter, namenski hibridni sistem AF za fotografiranje s pogledom v živo in hiter, zanesljiv fazno zaznavni sistem AF za uporabo v iskalu. V pogledu v živo ultra-natančen sistem AF ponuja 273 AF točk na senzorju in funkcijo AF za zaznavanje oči. Izkoristite Nikonov visoko zmogljiv 51-točkovni sistem AF z najsodobnejšim sledenjem motivu pri fotografiranju z iskalom.

 

Uporabite AF pri fotografiranju z iskalom

51-točkovni sistem AF s faznim zaznavanjem deluje pri občutljivosti do -3 sličic na sekundo, optično iskalo visoke svetlosti pa vam omogoča ogled ostrih dogodkov v realnem času. Objektom lahko sledite z bliskovito hitrostjo, tudi pri šibki svetlobi.

 

Vedno natančno sledenje

Pri fotografiranju z iskalom vam 51-točkovni sistem AF omogoča takojšnje prilagajanje in hitro preklapljanje med naprednimi načini AF. Izkoristite hitro merjenje motiva in osupljivo izolacijo ozadja, ki ga zagotavlja način skupinskega AF območja.

 

Uporabite AF v pogledu v živo

Pri fotografiranju v pogledu v živo 273-točkovni hibridni sistem AF traja pribl. Pokriva 90 % vodoravno in pribl. 90% navpično. Nagibni monitor vam omogoča snemanje iz več kotov, ponuja pa tudi sprostitev na dotik in AF.

 

Ostro pri kateri koli svetlobi

273-točkovni hibridni sistem AF deluje z občutljivostjo -5 sličic na sekundo pri fotografiranju z objektivom z največjo zaslonko f / 1,4 ali več. Za resnično temne prizore lahko aktivirate funkcijo Low Light AF v slabih svetlobnih pogojih, ki vam omogoča, da se s samodejno osvetlitvijo znižate na -7 sličic na sekundo.

 

Ujemite poglede

V pogledu v živo hiter in inteligenten hibridni sistem AF z zaznavanjem oči zajame fokus na očesu motiva – in ga tam obdrži. Ali sam ali v množici. Z večnamenskim izbirnikom izberite, na katero oko želite izostriti, fotoaparat pa ohrani izostritev tudi, ko je motiv v neprekinjenem gibanju.

 

Pokažite najpomembnejše trenutke

Izkoristite hitrost neprekinjenega fotografiranja do 7 sličic na sekundo z uporabo AF/AE pri fotografiranju z iskalom. Snemate lahko s hitrostjo do 12 sličic na sekundo v načinu tihega fotografiranja v živo. Slike v polni ločljivosti lahko posnamete tudi pri snemanju v formatu RAW.

 

Visoka hitrost zajema slike

Ali želite prikazati gibe, ki sestavljajo gibanje? Posnemite fotografije v pogledu v živo in posnemite fotografije Full HD (2 milijona slikovnih pik) s hitrostjo do 120 sličic na sekundo. Ali pa posnamete fotografije 4K/UHD (8 milijonov slikovnih pik) s hitrostjo do 30 sličic na sekundo.

 

Nikoli se ne ustavi

Če vas nič ne ovira, lahko ustvarjate. Učinkovito tesnjenje, odporno na vremenske vplive, in trpežen okvir iz magnezijeve zlitine poskrbita, da D780 izstopa povsod. V dve reži lahko vstavite UHS-II SD kartice, ki se zlahka spopadeta z visoko hitrostjo snemanja in vam pomagata, da vam nikoli ne zmanjka medpomnilnika. Pomen globokega oprijema in dolgega časa delovanja je res očiten pri daljši uporabi.

 

Zajemite kateri koli prizor

Odličen pogled. Ekstremni dogodki. Osvetljen 24,5 MP senzor polne velikosti CMOS in sistem za obdelavo slik EXPEED 6 zagotavljata široko paleto dinamike in brezhibne zmogljivosti v izjemno širokem razponu ISO. RGB senzor s 180.000 slikovnimi pikami in napredni senzor položaja pri fotografiranju fotoaparata D850 zagotavljata neverjetno natančnost.

 

Svoje zamisli uresniči

Snemanje v dramatičnem vremenu ali ponoči pri močni mestni svetlobi? Z različnimi načini merjenja in uravnoteženja beline se lahko hitro odzovete na spremembe naravne svetlobe in močne kontraste.

 

Močna ali šibka svetloba

Z razponom ISO od 100 do 51200 (razširljiv na neverjetnih 204800 največ ali ISO 50 minimalno) se lahko takoj prilagodite spreminjajočim se svetlobnim pogojem. Na močni sončni svetlobi lahko posnamete bogate tone. Pri šibki svetlobi lahko prikažete podrobnosti in odtenke.

 

Vse je mogoče

Hitrosti zaklopa od 1/8000 do 900 sekund zagotavljajo večjo prilagodljivost za igranje s časom. Nikonove bliskavice lahko preprosto sinhronizirate pri visokih hitrostih za osupljive akcijske fotografije. Lahko pa upočasnite vse, da ustvarite dramatične svetlobne črte in nočne prizore.

 

Bodite svobodni in kar najbolje izkoristite sebe

Z D780 lahko delate neposredno s svojimi najljubšimi objektivi NIKKOR z nastavkom F, fotoaparat pa je združljiv z vsemi Nikonovimi bliskavicami. Radijsko vodena napredna brezžična osvetlitev je v celoti podprta, zato lahko uporabljate tudi vsestranski SB-5000. Zmožnosti hitrega prenosa podatkov in brezžična povezljivost fotoaparata olajšajo prenos slik.

 

Videoposnetek glede na zaplet

S slikovnim senzorjem 6K modela D780 lahko posnamete videoposnetke 4K/UHD ultra visoke ločljivosti pri 30p/25p/24p in brez obrezovanja. Zajemite zvok Full HD, do 120p počasnega posnetka z zvokom neposredno iz fotoaparata. V formatu DX lahko snemate slike s hitrostjo sličic 50p / 60p. Med snemanjem filma je mogoče nastaviti hitrost AF in sledenje AF, za snemanje videa pa lahko uporabite štiri načine območja AF.

 

Vgrajena funkcija časovnega zamika

Posnemite spektakularne posnetke 4K/UHD kakovosti s časovnim zamikom kar na fotoaparat. Glajenje osvetlitve zmanjša razlike med slikami za gladek prehod. Tiho snemanje s časovnikom odpravlja mehansko zamegljenost in zvok zaklopa. Merjenje svetlobe pri šibki svetlobi je mogoče podaljšati na -3 sličice na sekundo, hitrost zaklopa pa do 900 sekund.

 

Sledite svojim idejam

Vsestranski. Zanesljivo. Kreativno. Ne glede na to, ali gre za fotografije ali video, vam bo D780 pomagal uresničiti vašo naslednjo veliko idejo.

 

Ključne funkcije
POLNA VELIKOST SLIKE | DO
12 SLIK/MP | OPTIČNO
ISKALO | DOLGO
TEK | F-BAYONET¹ Vse vrednosti temeljijo na občutljivosti ISO 100 in temperaturi okolja 20 °C.
² Zajemite fotografije z enomotornim AF (AF-S) in zaslonko f / 1,4 na temnem koncu lestvice in zaslonko f / 5,6 na svetlem koncu lestvice pri ISO 100; Pri sobni temperaturi 20 °C.
³ Snemanje fotografij, območje slike [FX (36 × 24)], enotočkovno AF
⁴ Kakovost slike je na voljo v vseh velikostih, razen pri 3840 x 2160, 1920 x 1080 120p / 100p in 1920 x 1080 pri počasnem posnetku visoke kakovosti .
⁵ Brez motenj. Domet se lahko razlikuje glede na moč signala in morebitne prisotne ovire.
⁶ Uporabite lahko tudi baterije EN-EL15a / EN-EL15. Upoštevajte pa, da lahko baterija EN-EL15 z enim polnjenjem posname manj slik kot EN-EL15b / EN-EL15a. Adapter za polnjenje EH-7P se lahko uporablja samo za polnjenje baterij EN-EL15b.

Če ni navedeno drugače, vse vrednosti temeljijo na meritvah v skladu s standardi ali smernicami CIPA (Camera and Imaging Products Association).
Vse vrednosti veljajo za fotoaparat s popolnoma napolnjeno baterijo.
Vzorčne slike, prikazane na fotoaparatu, ter ilustracije in ilustracije v navodilih za uporabo so samo za referenco.
Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni videz in specifikacije strojne in programske opreme, opisane v tem priročniku. Nikon ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi nastala zaradi napake v tem priročniku.

Poiščite več funkcij
Specifikacije
Vrsta
Digitalni SLR fotoaparat
Zajemite objektiv
Nikon F-mount (s priključkom AF in kontakti)
Dejanski zorni kot
Format Nikon FX
Senzor slike
FX, CMOS 35,9 mm x 23,9 mm
Skupno število slikovnih pik
25,28 milijona
Sistem za zmanjšanje prahu
Čiščenje slikovnega senzorja, referenčni podatki za odstranjevanje prahu (potrebna je programska oprema Capture NX-D)
Dejansko število slikovnih pik
24,5 milijona
Velikost slike (piksli)
Območje slike FX (36 x 24): (L) 6048 x 4024 (24,3 milijona), (M) 4528 x 3016 (13,7 milijona), (S) 3024 x 2016 (6,1 milijona). Območje slike DX (24 x 16): (L) 3936 x 2624 (10,3 milijona), (M) 2944 x 1968 (5,8 milijona), (S) 1968 x 1312 (2,6 milijona). 1: 1 (24 x 24) območje slike: (L) 4016 x 4016 (16,1 milijona), (M) 3008 x 3008 (9,0 milijona), (S) 2000 x 2000 (4,0 milijona). 16: 9 (36 x 20) površina slike: (L) 6048 x 3400 (20,6 milijona), (M) 4528 x 2544 (11,5 milijona), (S) 3024 x 1696 (5,1 milijona). Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov z velikostjo 3840 x 2160: 3840 x 2160 Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov z drugačno velikostjo: 1920 x 1080
Shranjevanje podatkov – format datoteke
NEF (RAW): 12 ali 14 bitov (stisnjeno ali stisnjeno brez izgub), JPEG: Združljivo s standardom JPEG, fino (pribl. 1:4), normalno (pribl. 1:8) in osnovno (pribl. 1:16) stiskanje ; možnost prioritete velikosti in načina stiskanja optimalne kakovosti, NEF (RAW) + JPEG: isto fotografijo lahko posnamete v formatih NEF (RAW) in JPEG.
Sistem za nadzor slike
Samodejno, Splošno, Nevtralno, Živo, Enobarvno, Portret, Pokrajina, Gladka, Ustvarjalna kontrola slike (Sanje, Jutro, Pop, Nedelja, Mračno, Dramatično, Tišina, Beljeno, Melanholično, Čisto, Jeans, Igrača, Sepia , Modra, Rdeča, Roza, oglje, grafit, binarno, ogljik); izbrani nadzor slike je mogoče spremeniti; shranjevanje načinov Picture Control po meri
Shranjevanje podatkov – nosilec podatkov
SD, SDHC (skladno z UHS-II), SDXC (skladno z UHS-II)
Dvojna reža za kartice
2 kartici Secure Digital (SD); kartico v reži 2 lahko uporabite za shranjevanje prelivov ali varnostnih kopij ali kot ločeno shranjevanje slik NEF (RAW) in JPEG; slike lahko kopirate z ene kartice na drugo.
Datotečni sistem
DCF 2.0, Exif 2.31
Iskalnik
Fiksna razdalja gledanja, pentaprizem, SLR iskalo
Prekrivanje slike
FX: približno 100 % vodoravno in 100 % navpično, DX: približno 97 % vodoravno in 97 % navpično, 1: 1: približno 97 % vodoravno in 100 % navpično, 16: 9: približno 100 % vodoravno in 97 % navpično
Približaj
Približno 0,7x (50 mm, f/1,4 objektiv nastavljen na neskončnost, – 1,0 m)
Razdalja gledanja
21 mm (–1,0 m-¹; razdalja od središča površine okularja v iskalu)
Popravek dioptrije
Med –3 in +1 m-¹
Matirano steklo
Zamrznjeno steklo tipa B BriteView Clear Matte Mark VIII (z okvirjem AF z okvirji za ostrenje, se lahko prikaže mreža kompozicije)
Ogledalo
Hitra vrnitev
Preverjanje globine polja
Da, ko pritisnete gumb Pv, zaslonka objektiva skoči na vrednost, ki jo izbere uporabnik (načina A in M), in vrednost, ki jo izbere kamera (načina P in S)
Zaslonka objektiva
Takojšnja obnova, elektronsko nadzorovana
Združljive leče
Vrste G, E in D (ob upoštevanju nekaterih omejitev za PC objektive), drugi objektivi AF NIKKOR (razen objektivov IX NIKKOR in F3AF), z uporabo objektivov AI-P NIKKOR DX ([DX (24 × 16)] območje slike) , objektivi brez CPU AI (samo načina A in M), lahko elektronski daljinomer med fotografiranjem z iskalom uporabljate z objektivi z največjo zaslonko f / 5,6 ali več. Elektronski daljinomer podpira 11 točk ostrenja za objektive z največjo zaslonko f/8 in več.
Vrsta ključavnice
Elektronsko krmiljena navpična mehanska ključavnica, elektronska sprednja zaklopa; elektronska ključavnica
Zapiralni čas
1 / 8000–30 s (izbirni koraki 1/3 in 1/2 EV, razširljivi na 900 sekund v načinu M); dolga izpostavljenost; časovno X200
Hitrost sinhronizacije bliskavice
X = 1/200 s; Sinhronizira s hitrostjo zaklopa 1/200 s ali počasneje; lahko uporabite samodejno FP visokohitrostno sinhronizacijo
Način sprostitve
S (enkratni posnetek), CL (počasen zaporedni posnetek), CH (hitro zaporedje), Q (tiho zaporedje), QC (mehki zapored), samosprožilec, MUP (zrcalni zapored)
Hitrost prenosa slike
Do 7 sličic na sekundo. CL: 1 do 6 sličic na sekundo (snemanje skozi iskalo); 1–3 sličice na sekundo (snemanje v živo). CH: 7 sličic na sekundo; Pri snemanju slik NEF/RAW v tihem načinu fotografiranja pri 8 sličicah na sekundo (14-bitna globina) ali 12 sličicah na sekundo (12-bitna globina) QC: 3 sličice na sekundo
Samosprožilec
2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 do 9 osvetlitev v intervalih 0,5, 1, 2 ali 3 sekunde
Merjenje izpostavljenosti
Snemanje skozi iskalo: merjenje TTL z uporabo senzorja RGB s približno 180.000 slikovnimi pikami; Pogled v živo: TTL merjenje s slikovnim senzorjem
Način merjenja
Matrično: 3D barvno matrično merjenje III (pri uporabi leč tipa G, E in D); barvno matrično merjenje III (če uporabljate druge CPE objektive); barvno matrično merjenje za objektive brez procesorja, ko uporabnik vnese podatke o objektivu Center-weighted: krog s premerom 12 mm v središču slike je 75 % utežen; premer kroga se lahko spremeni na 8, 15 ali 20 mm ali pa utež temelji na povprečju celotne slike (za objektive brez CPE in AF-S Fisheye NIKKOR 8-15 mm f / 3.5-4.5E ED uporabite 12 mm krog za stroj); Cilj: Približno 4 mm v premeru (kar ustreza približno 1,5 % vidnega polja) na izbrani točki ostrenja (če uporabljate objektiv NIKKOR brez CPE ali AF-S Fisheye NIKKOR 8-15 mm f / 3,5-4,5E ED pri sredinska fokusna točka) centrirana; Poudarek utežen: G,
Merilno območje (ISO 100, objektiv f/1,4, 20 °C)
Matrično merjenje in sredinsko uteženo merjenje: –3 do +20 EV; Ciljno merjenje: 2 do 20 sličic na sekundo; Poudarjena utežena meritev: 0-20 ft
Pritrditev svetlobnega merilnika
CPU, AI
način
Samodejni načini, P: Programirano samodejno s prilagodljivim programom, S: Samodejno s prioriteto zaklopa; A: Samodejna prioriteta zaslonke, M: ročni EFCT, načini posebnih učinkov: noč, super živo, pop, ilustracija, učinek igralne kamere, učinek miniature, izbrana barva, silhueta, svetlo, temno U1 in U2: uporabniške nastavitve
Kompenzacija osvetlitve
Med -5 in +5 EV; Pri snemanju filmov od -3 do +3 EV (izberete lahko korake od 1/3 do 1/2 EV) Na voljo v načinih P, S, A, M in EFCT
Zajemite izpostavljenost
Vrednost svetilnosti je fiksna na izmerjeni vrednosti
Občutljivost ISO
ISO 100-51200 (izberete lahko korake 1/3 ali 1/2 EV); dodatne nastavitve: pribl. 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 EV (ekvivalent ISO 50) pod ISO 100 ali pribl. 0,3, 0,5, 0,7, 1 ali 2 EV (ekvivalent ISO 204800) nad ISO 51200; lahko uporabite samodejno prilagajanje občutljivosti ISO (priporočeni indeks osvetlitve)
Aktivna D-Lighting
Razpoložljive nastavitve: Auto, Extra High, High, Normal, Low ali Off
Samodejno ostrenje
Snemanje skozi iskalo: zaznavanje faze TTL z naprednim modulom senzorja samodejnega ostrenja Multi-CAM 3500 II, 51 točk ostrenja (vključno s 15 senzorji križnega tipa in f / 8, ki jih podpira 11 senzorjev); pogled v živo s fino nastavljenim samodejnim ostrenjem: hibridno fazno tipalo/kontrastni senzor AF z uporabo slikovnega senzorja; podprta je fina nastavitev samodejnega ostrenja
Obseg zaznavanja
Snemanje skozi iskalo¹: –3 do +19 EV; Pogled v živo: med -5 in +19; -7 do +19 EV z AF pri šibki svetlobi
Motor leč
enomotorni AF (AF-S); Neprekinjeno motorno AF (AF-C), samodejno preklapljanje načina AF (AF-A; samo fotografije), neprekinjeno AF (AF-F, samo snemanje videa); Sledenje s predvidevanjem ostrenja se aktivira samodejno glede na položaj motiva, Ročno ostrenje (M): lahko se uporablja elektronski daljinomer
Fokusne točke
Snemanje skozi iskalo: 51 točk, ko je za nastavitev po meri izbrano [All Points] (Vse točke) a6 [Focus Points Used]; 11 točk, ko je izbrana [Every second point]; Pogled v živo ³: 273 točk, ko je za nastavitev po meri izbrano [Vse točke] a6 [Uporabljene točke ostrenja]; 77 točk, ko je izbrana [Every Second Point].
Način območja AF
Snemanje skozi iskalo: enotočkovno AF, 9, 21 ali 51-točkovno dinamično AF območje, 3D sledenje, območje skupinskega AF, samodejni pogled območja AF v živo: Spot AF (samodejni AF / AF-S samo za fotografije) , enotočkovno AF, dinamično območje AF (samo za fotografije, neprekinjen motor AFAF-C), širokopodročno AF (S), široko območje AF (L), območje samodejnega ostrenja
Zaklepanje fokusa
Fokus lahko zaklenete s pritiskom na sprožilec do polovice (enomotorni AF / AF-S) ali s pritiskom na gumb AE-L / AF-L
Nadzor bliskavice
Snemanje skozi iskalo: nadzor bliskavice TTL s senzorjem RGB s približno 180.000 slikovnimi pikami; Snemanje s pogledom v živo: nadzor bliskavice TTL s slikovnim senzorjem, matriko, sredinsko uteženo in osvetlitvijo uteženega merjenja Uravnoteženo bliskavico i-TTL lahko uporabljate z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati; s točkovnim merjenjem se lahko uporablja standardna bliskavica i-TTL z digitalnim SLR
Način bliskavice
Sinhronizacija sprednjega zaklopa, zmanjšanje učinka rdečih oči, sinhronizacija dolgega zaklopa, zmanjšanje učinka rdečih oči s sinhronizacijo dolgega zaklopa, sinhronizacija zadnjega zaklopa, izklopljeno
Kompenzacija bliskavice
–3 do +1 EV (na voljo so koraki od 1/3 do 1/2 EV) Na voljo v načinih P, S, A in M
Bliskavica indikator stanja pripravljenosti
Zasveti, ko je zunanja bliskavica popolnoma napolnjena, utripa po polnem sprožitvi bliskavice
Flash copati
ISO 518 bliskavica s sinhronimi in podatkovnimi priključki ter varnostno ključavnico
Nikonov sistem kreativne osvetlitve
Nadzor bliskavice i-TTL, radijsko vodena napredna brezžična osvetlitev, optično nadzorovana napredna brezžična osvetlitev, modelna luč, snemanje vrednosti bliskavice, barvna informacijska komunikacija, samodejna hitra sinhronizacija FP, pomožna osvetlitev AF za način AF na več območjih (pri fotografiranju z iskalom), nadzor ene bliskavice
Sinhrona vtičnica
Adapter za sinhronizacijski konektor AS-15 (na prodaj posebej)
Ravnovesje beline
Samodejno (3 vrste), samodejna naravna svetloba, neposredna sončna svetloba, senčnik, žarilna, fluorescentna (7 vrst), bliskavica, izbira barvne temperature (2500 K do 10 000 K), ročna nastavitev (lahko shranite do 6 vrednosti, Merjenje ravnovesja beline se lahko uporablja v pogledu v živo), vse nastavitve je mogoče natančno nastaviti, razen nastavitve barvne temperature
Serija ravnotežja beline
Osvetlitev in/ali bliskavica, nastavitev beline in ADL
Pogled v živo – načini pogleda v živo
Ogled fotografij v živo, ogled videa v živo
Video merjenje
TTL merjenje z uporabo slikovnega senzorja kamere
Način video merjenja
Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje ali meritev s končno utežjo
Video – velikost slike (v slikovnih pikah) in hitrost sličic
3840 x 2160 (4K UHD); 30p (progresivno), 25p, 24p 1920 x 1080; 120p, 100p, 60p, 50p, 30p, 25p, 24p 1920 x 1080 (počasen posnetek); 30p x4, 25p x4, 24p x5⁴. Dejanske hitrosti sličic za 120p, 100p, 60p, 50p, 30p, 25p in 24p: 119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25 in 23,976 fps
Format video datoteke
MOV, MP4
Video – stiskanje videa
H.264 / MPEG-4 napredno video kodiranje
Video – format za snemanje zvoka
Linearni PCM, AAC
Video – naprava za snemanje zvoka
Vgrajen stereo ali zunanji mikrofon s funkcijo utišanja; občutljivost je mogoče prilagoditi
Video – občutljivost ISO
Ročna izbira (ISO 100 – 51200; koraki 1/3 ali 1/2 EV), na voljo so dodatne nastavitve: približno 0,3, 0,5, 0,7, 1 ali 2 EV (ekvivalent ISO 204800) nad ISO 51200; Samodejno prilagajanje občutljivosti ISO (med ISO 100 in Hi 2) je mogoče izbrati z zgornjo mejo
Video – druge nastavitve
Snemanje videa s časovnim zamikom, elektronsko zmanjšanje tresljajev, časovne kode, logaritemski (N-Log) in HDR (HLG) video izhod
Monitor
8 cm diagonala. pribl. 2.359.000 slikovnih pik (XGA) na dotik občutljiv TFT LCD s 170-stopinjskim vidnim kotom, pribl. S 100-odstotno pokritostjo slike in 11 stopnjami ročnega nadzora svetlosti in prilagajanja barvnega ravnovesja
Predvajanje
Predvajanje v celotnem formatu in sličicah (4, 9 ali 72 sličic ali koledar naenkrat) s povečavo, predvajanje s povečavo in obrezovanjem, predvajanje videa, diaprojekcija slik in/ali video, prikaz histograma, poudarki, informacije o slikah in prikaz informacij o lokaciji, ocenjevanje slike, samodejno vrtenje in indeksiranje slike
USB
Konektor tipa C (SuperSpeed ​​USB); priporočamo uporabo vgrajenih vrat USB
HDMI izhod
Priključek HDMI tipa C
Avdio vhod
Stereo mini vtič (premer 3,5 mm; podpora za napajanje)
Avdio izhod
Stereo mini vtič (premer 3,5 mm)
Priključki za dodatno opremo
Vgrajeno (na primer za žično daljinsko sprostitev MC-DC2)
standardi Bluetooth
Bluetooth različica 4.2; Bluetooth: 2402-2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402-2480 MHz; Bluetooth: -2,6 dBm, Bluetooth z nizko porabo energije: -4,1 dBm; Bluetooth nizka energija: -4,1 dBm; Obseg: pribl. 10 m⁵
baterija
Litij-ionska baterija EN-EL15b⁶
AC adapter
EH-5d / EH-5b napajalnik; zahteva omrežni vtič EP-5B (na prodaj posebej)
Navoj za stojalo
1/4 palca (ISO 1222)
Dimenzije (Š x V x G)
Približno 143,5 x 115,5 x 76 mm
Množica
Približno 840 g z baterijo in pomnilniško kartico SD, brez pokrovčka ohišja; pribl. 755 g (samo ohišje fotoaparata)
Delovno okolje – temperatura
0 do 40 °C
Okolje delovanja – vlažnost
85 % ali manj (brez kondenzacije)
Priloženi dodatki
BF-1B pokrov ohišja, DK-31 gumijasti nastavek za oči (nameščen na fotoaparat), litij-ionska baterija EN-EL15b, baterija (s pokrovom priključkov), polnilnik za baterije MH-25a (priložen napajalnik ali napajalni kabel, vrsta in zasnova je odvisna od prodajna država ali regija) , pokrovček iskala DK-5, kabel USB UC-E24, pas AN-DC21

Garancija: 36 mesecev

Povezava na uradno stran proizvajalca: https://www.nikon.si/sl_SI/product/digital-cameras/slr/professional/d780

Dodatne informacije

Proizvajalec

Nikon