Opis

Nikon Z fc fotoaparat

 

Z fc + 16-50 VR (srebrna izdaja) komplet

Vedno bodite pripravljeni na sijajne fotografije in videoposnetke . V kompletu sta brezzrcalni fotoaparat Z fc in srebrna izdaja NIKKOR Z DX 16-50 mm f / 3,5-6,3 VR – odličen univerzalni objektiv, ki pokriva vse od širokega kota do portretnega pogleda, bogat z barvami in podrobnostmi. Z vgrajeno funkcijo za preprečevanje tresenja fotoaparata so vsi posnetki stabilni, ostrenje pa hitro in skoraj brez šuma.

Naša dediščina. Vaša ustvarjalnost.

Kamera fc združuje zasnovo klasičnih Nikonovih fotoaparatov s tehnologijo serije Z za vrhunsko kakovost slike in čist, nespremenjen slog. Posnemite kjer koli, iz česar koli – pa naj bo to fotografija, video ali vlog. Vzemite raven kreativnosti z lahkim brezzrcalnim fotoaparatom formata DX, ki vam predstavlja ikonično orodje.

20,9 MP DX

DO 11 SLIK / MP

4K VIDEO

ROTACIJSKI

WI-FI® /
BLUETOOTH®

Zdaj ste naslednji

Ujemite svoje ikonične trenutke s kamero, ki vas poveže z vašim najljubšim motivom. Slavni Nikon FM2 SLR filmski fotoaparat je osvojil vesolje v zgodnjih 80. letih in je navdihnil brezzrcalni fotoaparat Z fc, ki vsebuje resnične, natančno preoblikovane podrobnosti: od gumba za upravljanje do krožnega iskala, prek klasičnih Nikonovih logotipov, vgraviranih na pentaprizmo.

Nikon Z fc fotoaparat

Ikona – del družine

Črn zrnat okvir. Drobna zrna v srebrnem okvirju. Brezzrcalni fotoaparat fc je prav tako značilen kot prejšnji Nikonovi SLR filmski fotoaparati – in je sestavni del posebne izdaje objektiva NIKKOR Z. Vse gre za klasične, izvirne podrobnosti. In o resnični ustvarjalnosti sedanjosti.

Nikon Z fc fotoaparat

Srebrni NIKKOR Z DX 16-50 mm f / 3,5-6,3 VR

Širokokotni zoom objektiv formata DX 16-50 mm v srebrni izdaji. Ta ultrakompakten objektiv je izdelan iz iste srebrne barve kot fotoaparat Z fc – za brezčasen videz.

Nikon Z fc fotoaparat

Uporablja se lahko kot filmska kamera Nikon

Kontrolni gumbi so pravilno nameščeni za Nikon FM2, vsi gumbi pa so iz masivnega aluminija. Mehanizem deluje z neverjetno natančnostjo – začutili boste klik. Če ste že uporabljali Nikon SLR fotoaparat, mišični spomin takoj prikliče običajne gibe. Če še niste, vam bo fizična realnost kolutov zagotovo všeč.

Nikon Z fc fotoaparat

Fizični nadzorni diski

Z vsakim gumbom lahko nastavite hitrost zaklopa, kompenzacijo osvetlitve in občutljivost ISO, ne da bi morali vstopiti v meni fotoaparata. Fotoaparat lahko tudi nastavite tako, da uporablja krmilni gumb za hitrost zaklopa ali kompenzacijo osvetlitve.

 

Nikon Z fc fotoaparat

Nikon Z fc fotoaparat

Zgornja zaslonska plošča

Ali posnamete portrete z majhno globinsko ostrino ali ostre, široke ulične prizore v ospredju? Majhna zaslonska plošča prikazuje f-število, tako da lahko na prvi pogled preverite trenutno vrednost zaslonke.

Krožno elektronsko iskalo

Fc-jevo iskalo visoke ločljivosti je elektronsko, vendar je njegova zasnova krožna – tako kot optično iskalo na Nikon FM2. Vse boste jasno videli in iskalo bo delovalo takoj, ko fotoaparat dvignete k očem.

Nikon Z fc fotoaparat

Zasnovan za sedanjost

Videz fc brezzrcalne kamere spominja na 80. leta, vendar je zaradi robustnega ohišja iz magnezijeve zlitine ta brezzrcalni fotoaparat veljaven še danes. Okvir je vzdržljiv v vsaki podrobnosti in je lahek ter enostaven za prenašanje. Obesite si ga okoli vratu in se pripravite na hvaležni pogled mimoidočih.

Nikon Z fc fotoaparat

Nikon Z fc fotoaparat

Oprijemljiva kakovost

Ohišje fc je izdelano iz magnezijeve zlitine, enakega materiala kot Nikonovi profesionalni fotoaparati. Z optimalnim razmerjem med vzdržljivostjo in lahkotnostjo vas kamera spremlja, kjer koli dobite navdih.

Odlična zmogljivost

Brezzrcalni fotoaparat Z fc, zasnovan za revolucionarni Nikon Z-mount, ujame ikonične trenutke v osupljivi kakovosti. Zahvaljujoč nosilcu Z, njegovo veliko tipalo formata DX z 20,9 milijona slikovnih pik zazna več svetlobe. In več svetlobe pomeni več kot karkoli, kar potrebujete – ostrina, kontrast, hitro ostrenje in zmogljivost pri šibki svetlobi.

Nikon Z fc fotoaparat

Ikonični trenutki z resničnimi podrobnostmi

Videz fc kamere ni le ikona. S senzorjem visoke ločljivosti in širokim razponom občutljivosti ISO od 100 do 51200 ta fotoaparat zagotavlja izjemno ostrino, podrobnosti in jasnost – podnevi ali ponoči. S finim in hitrim sistemom samodejnega ostrenja lahko snemate do 11 sličic na sekundo. Na objektivu lahko dobite najhitrejše utripajoče trenutke.

Nikon Z fc fotoaparat

Deluje pri kateri koli razsvetljavi

Ikonični trenutki ne čakajo na popolno osvetlitev, prav tako Z fc. Širok razpon ISO in AF pri šibki svetlobi vam omogočata, da posnamete dobre fotografije, tudi ko sonce zaide.

Nikon Z fc fotoaparat

Filtri in učinki

V fotoaparatu je na voljo 20 Creative Picture Control za fotografije in videoposnetke, ki so med fotografiranjem prikazani v realnem času. Intenzivnost lahko enostavno prilagodite svojemu vidu.

Nikon Z fc fotoaparat

Prijatelji in družina

Ali slikate portrete? AF za zaznavanje oči hitro locira oči subjektov – ljudi, mačk in psov – in jih ostro poudari, tudi na poti.

Nikon Z fc fotoaparat

Zgodbe, ki jih poveste v vaši viziji

Kako ujamete svoje ikonične trenutke? Video še ni bil na voljo za Nikon FM2, vendar je ta SLR fotoaparat že dosegel hitrejše hitrosti zaklopa kot kdaj koli prej. Kamera fc zajema osupljive video posnetke – in je prva kamera Nikon Z z vrtljivim monitorjem. Pripravite se, da svojo kompozicijo dvignete na povsem drugo raven, ne glede na to, ali snemate ročno ali s stojalom.

Nikon Z fc fotoaparat

Mojstrski videoposnetki

Snemate lahko videoposnetke 4K/UHD pri 30p ali prikažete povprečne trenutke kot odlične trenutke v počasnem posnetku Full HD. Med fotografiranjem lahko posnamete tudi fotografije in s fotoaparatom posnamete dramatične posnetke v ločljivosti 4K.

 

Nikon Z fc fotoaparat

Nikon Z fc fotoaparat

Razburljivi koti

Zaslon z visoko ločljivostjo, vrtljivim zaslonom na dotik, omogoča preprosto fotografiranje iz želenega kota. Zasukajte zaslon naprej in fotoaparat bo samodejno preklopil v način avtoportreta. Popoln za snemanje in selfije.

Hitri vlogi

Odlična vsebina si zasluži videti odlično. S fc lahko dosežete neverjetno ostrino in osupljivo globinsko ostrino. Uporabite ga lahko tudi za intervjuje – ali pa obrnite vrteči se monitor proti sebi za popolno kadriranje med pogovorom s kamero.

Nikon Z fc fotoaparat

Nikon Z fc fotoaparat

Prenos v živo, kot to počnejo profesionalci

Izpostavite svoje oddaje v živo iz množice s čudovitim videoposnetkom. Najboljšo različico sebe lahko pretakate v živo z Z fc in brezplačnim pripomočkom za spletno kamero Nikon.

Enostavno deljenje

S SnapBridge se morate na Z fc povezati samo enkrat. Nato lahko ročno ali samodejno prenesete svoje fotografije in videoposnetke za preprosto skupno rabo ali varnostno kopiranje.

Nikon Z fc fotoaparat

Nikon Z fc fotoaparat

USB polnjenje

Fc kamero lahko tudi napolnite prek USB⁶ (izklopljeno) ali ji zagotovite napajanje. To je priročna rešitev, če želite snemati v zaprtih prostorih dlje časa ali če snemate videoposnetek s časovnim zamikom.

Popolni spremljevalci

Preprosto preklopite s portretov na širokokotne poglede. Z fc preprosto združite s kompletom objektivov: objektivom NIKKOR Z 28 mm f / 2 SE ali objektivom NIKKOR Z DX 16–50 mm f / 3,5–6,3 VR.

Nikon Z fc fotoaparat

Pripravljen je za vas

Kot član družine Nikon Z lahko Z fc uporabljate z vsemi objektivi NIKKOR Z. Večji oprijem zagotavljajo tudi izbirni oprijem in dodatki za vlogerje.

Nikon Z fc fotoaparat

Specifikacije

VrstaKamera brez ogledala
Zajemite objektivNikonov nosilec Z
Senzor slikeDX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm
Skupno število slikovnih pik21,51 milijona
Sistem za zmanjšanje prahuReferenčni podatki za odstranjevanje prahu (potrebna programska oprema NX Studio)
Dejansko število slikovnih pik20,9 milijona
Velikost slike (piksli)[DX (24 x 16)] izbrano za območje slike: (L) 5568 x 3712 (20,7 milijona), (M) 4176 x 2784 (11,6 milijona), (S) 2784 x 1856 (5,2 milijona) ; [1: 1 (16 x 16)] izbrano za območje slike: (L) 3712 x 3712 (13,8 milijona), (M) 2784 x 2784 (7,8 milijona), (S) 1856 x 1856 (3,4) milijona); [16: 9 (24 x 14)] izbrano za območje slike: (L) 5568 x 3128 (17,4 milijona), (M) 4176 x 2344 (9,8 milijona), (S) 2784 x 1560 (4,3) milijona), fotografije posnete med snemanjem videoposnetkov, posnetih pri velikosti 3840 x 2160: 3840 x 2160, fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov, posnetih pri drugih velikostih slik: 1920 x 1080
Shranjevanje podatkov – format datotekeNEF (RAW): 12 ali 14 bit, JPEG: Združljivo s standardom JPEG, nastavitve in razmerja stiskanja: fino (pribl. 1:4), normalno (pribl. 1:8), privzeto (pribl. 1:16), NEF (RAW) + JPEG: isto fotografijo lahko posnamete v formatih NEF (RAW) in JPEG
Sistem za nadzor slikeSamodejno, Splošno, Nevtralno, Živo, Enobarvno, Portret, Pokrajina, Gladka, Ustvarjalna kontrola slike (Sanje, Jutro, Pop, Nedelja, Mračno, Dramatično, Tišina, Beljeno, Melanholično, Čisto, Jeans, Igrača, Sepia , Modra, Rdeča, Roza, oglje, grafit, binarno, ogljik); izbrani nadzor slike je mogoče spremeniti; shranjevanje načinov Picture Control po meri
Shranjevanje podatkov – nosilec podatkovSD, SDHC (skladno z UHS-I), SDXC (skladno z UHS-I)
Reža za kartice1 kartica Secure Digital (SD).
Datotečni sistemDCF 2.0, Exif 2.31
Iskalnik1 cm, pribl. 2.360.000 slikovnih pik (XGA) z elektronskim OLED barvnim ravnovesjem iskala ter samodejno in 7-stopenjskim ročnim prilagajanjem svetlosti
Prekrivanje slikePribližno 100 % vodoravno in 100 % navpično
PribližajPribližno 1,02 × (50 mm objektiv nastavljen na neskončnost, –1,0 m-¹)
Razdalja gledanja19,5 mm (–1,0 m-¹; razdalja od zadnjega konca leče iskala)
Popravek dioptrije-3 – +3 m-¹
Očesni senzorSamodejno preklaplja med prikazoma monitorja in iskala
Združljive lečeObjektivi NIKKOR z nastavkom Z, objektivi NIKKOR z nastavkom F (potreben je bajonetni adapter; možne so omejitve)
Vrsta ključavniceElektronsko krmiljena navpična mehanska ključavnica, elektronska sprednja zaklopa; elektronska ključavnica
Zapiralni časUporaba sprožilca: 1/4000–4 sekunde (1 korak), dolga osvetlitev, časovno omejena x (sinhronizacija bliskavice) Uporaba gumba za upravljanje: 1/4000–30 sekunde (1/3 korak, razširljiv na 900 sekund v M način), dolga osvetlitev, časovno omejen x (sinhronizacija bliskavice)
Hitrost sinhronizacije bliskaviceX = 1/200 s; Sinhronizira s hitrostjo zaklopa 1/200 s ali počasneje; podprta je samodejna sinhronizacija visoke hitrosti FP
Način sprostitveS (enkratni posnetek), CL (počasen zaporedni posnetek), CH (hitri zaporedni posnetek), zapored N (podaljšan), samosprožilec
Hitrost sličic 1Do 11 sličic na sekundo, neprekinjeno A: približno 1 do 4 sličice na sekundo, neprekinjeno N: približno 5 sličic na sekundo; Neprekinjeno fotografiranje N (razširjeno): Približno 11 sličic na sekundo
Samosprožilec2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 do 9 osvetlitev v intervalih 0,5, 1, 2 ali 3 sekunde
Merjenje izpostavljenostiTTL merjenje s slikovnim senzorjem kamere
Način merjenjaMatrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje: krog s premerom 8 mm v središču slike je 75 % utežen; ponderiranje lahko temelji tudi na povprečju celotne slike, Ciljno merjenje: meri v krogu 3,5 mm (približno 2,5 % celotne slike), katerega središče je na izbrani točki ostrenja, Poudarjeno uteženo merjenje
Merilno območje 2Med -4 in +17 EV
načinSamodejno, P: programiran samodejni način s prilagodljivim programom, S: samodejni način s prednostjo zaklopa, A: samodejni način s prednostjo zaslonke, M: ročni način
Kompenzacija osvetlitveRazpon: -3 do +3 EV (-5 do +5 EV, ko je gumb za izravnavo osvetlitve nastavljen na [c]), korak: 1/3 koraka
Zajemite izpostavljenostVrednost svetilnosti je fiksirana na izmerjeni vrednosti
ISO občutljivostISO 100-51200 je mogoče nastaviti v korakih 1/3 EV od 1 EV nad ISO 51200 (ekvivalent ISO 102400) ali pribl. 2 EV nad ISO 51200 (ekvivalent ISO 204800); na voljo samodejni nadzor občutljivosti ISO (priporočeni indeks osvetlitve)
Aktivna D-LightingAuto, Extra High, High, Normal, Low in Off
Večkratna izpostavljenostDodaj, povpreči, posvetli, potemni
Druge možnostiNačin fotografiranja proti tresljaju HDR (visok dinamični razpon).
Samodejno ostrenjeHibridni fazni senzor/kontrast s pomožno osvetlitvijo AF
Obseg zaznavanja-4,5 do +19 EV 3 , brez nizke pomožne luči za AF: -3 do 19 EV)
Motor lečenomotorni AF (AF-S); Neprekinjeno motorno AF (AF-C), samodejno preklapljanje načina AF (AF-A; na voljo samo v foto načinu), neprekinjeno AF (AF-F; na voljo samo v načinu Video); sledenje ostrenja s predvidevanjem, ročno ostrenje (M): lahko se uporablja elektronski daljinomer
Fokusne točke 4209
Način območja AFSpot AF (samo način fotografiranja), enotočkovni AF, dinamično območje AF (na voljo samo v načinu fotografiranja), širokopodročno AF (S), široko območje AF (L), široko območje AF (L-osebe), širokopodročno AF (L- živali), območje samodejnega ostrenja, območje samodejnega ostrenja (ljudje); območje samodejnega ostrenja (živali)
Zaklepanje fokusaPritisnite gumb AE-L / AF-L ali gumb za sprostitev sprožilca do polovice (enomotorni AF / AF-S)
Nadzor bliskaviceTTL: i-TTL nadzor bliskavice; i-TTL Balanced Fill-Flash za matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje in merjenje s poudarkom, splošni i-TTL Fill-Flash za ciljno merjenje
Način bliskaviceSinhronizacija sprednjega zaklopa, Sinhronizacija dolgega zaklopa, Sinhronizacija zadnjega zaklopa, Zmanjšanje rdečih oči, Zmanjševanje rdečih oči s Sinhronizacijo dolgega zaklopa, Izklop
Kompenzacija bliskavice-3 do +1 EV v korakih po 1/3 v načinih P, S, A in M
Bliskavica indikator stanja pripravljenostiZasveti, ko je zunanja bliskavica popolnoma napolnjena; utripa kot opozorilo o premajhni osvetlitvi, potem ko utripa pri polni moči bliskavice
Flash copatiISO 518 bliskavica s sinhronimi in podatkovnimi priključki ter varnostno ključavnico
Nikonov sistem kreativne osvetlitveNadzor bliskavice i-TTL, napredna optična brezžična osvetlitev, snemanje vrednosti bliskavice, barvna informacijska komunikacija, samodejna hitra sinhronizacija FP
Ravnovesje belineSamodejno (3 vrste), samodejna naravna svetloba, neposredna sončna svetloba, oblačno, senca, žarilna, fluorescentna (3 vrste), bliskavica, nastavitev barvne temperature (2500 K do 10.000 K), ročna uporabniška nastavitev (lahko je do 6 vrednosti shranjene), je mogoče natančno nastaviti vse nastavitve, razen nastavitve barvne temperature
Vrste serijske proizvodnjeOsvetlitev in/ali bliskavica, ravnovesje beline, ADL
Video merjenjeTTL merjenje z glavnim slikovnim senzorjem, TTL merjenje s slikovnim senzorjem kamere
Način video merjenjaMatrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje ali meritev s končno utežjo
Velikost sličic videa (v slikovnih pikah) in hitrost sličic 53840 x 2160 (4K UHD): 30p (progresivno) / 25p / 24p, 1920 x 1080: 120p / 100p / 60p / 50p / 30p / 25p / 24p, 1920p / 24p, 1920p / 24p (snemanje 1920×1080) (4p počasno / 4p) 24p (x5)
Format video datotekeMOV, MP4
Video – stiskanje videaH.264 / MPEG-4 napredno video kodiranje
Video – format za snemanje zvokaLinearni PCM (za videoposnetke, posnete v formatu MOV), AAC (za videoposnetke, posnete v formatu MP4)
Video – naprava za snemanje zvokaVgrajen stereo ali zunanji mikrofon s funkcijo utišanja; občutljivost je mogoče prilagoditi
Video – občutljivost ISOM: Ročna izbira (ISO 100-25600 v korakih po 1/3); Samodejna prilagoditev občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) z izbirno zgornjo mejo P, S, A: Samodejna prilagoditev občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) z izbirno zgornjo mejo AUTO: Samodejna prilagoditev občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) (Priporočeni indeks osvetlitve )
Video – Active D-LightingEnako kot Photo, Extra High, High, Normal, Low in Off
Video – druge nastavitveSnemanje videa s časovnim zamikom, elektronsko zmanjšanje vibracij, časovne kode
Monitordiagonala 7,5 cm; vrtljivi, na dotik občutljiv TFT LCD s 170-stopinjskim vidnim kotom, pribl. S 100-odstotno pokritostjo slike in barvnim ravnovesjem ter 11 stopnjami ročne zatemnitve; Približno 1.040.000 slikovnih pik
PredvajanjePredvajanje v celotnem formatu in sličicah (4, 9 ali 72 sličic ali koledarski pogled) s povečavo, predvajanje s povečavo in obrezovanjem, predvajanje videoposnetkov, diaprojekcija fotografij in/ali video posnetkov, prikaz histograma, poudarki, informacije o sliki, prikaz informacij o lokaciji, ocena slike in samodejno vrtenje slike
USBUSB konektor tipa C (SuperSpeed ​​USB); priporočamo uporabo vgrajenih vrat USB
HDMI izhodPriključek HDMI tipa D
Avdio vhodStereo mini vtič (premer 3,5 mm; podpora za napajanje)
Standardi Wi-Fi (brezžično LAN).IEEE 802.11b / g / n
Delovna frekvenca Wi-Fi (brezžičnega LAN).2412 do 2462 MHz (11 kanalov)
Največja izhodna moč Wi-Fi (brezžičnega LAN).Pas 2,4 GHz: 8,1 dBm
Varnost Wi-Fi (brezžičnega LAN).Odprt sistem, WPA2-PSK
standardi BluetoothRazličica Bluetooth 4.2, Bluetooth: 2402–2480 MHz, Bluetooth z nizko porabo energije: 2402–2480 MHz, Bluetooth: 2,6 dBm, Bluetooth z nizko porabo energije: 1,1 dBm
baterijaEna litij-ionska baterija EN-EL25
AC adapterEH-7P polnilni adapter (na prodaj posebej)
Navoj za stojalo0,635 cm (1/4 palca, ISO 1222)
Dimenzije (Š x V x G)Približno 134,5 x 93,5 x 43,5 mm (5,3 x 3,7 x 1,8 palca)
MnožicaPribližno 445 g (z baterijo, pomnilniško kartico, brez pokrovčka okvirja); pribl. 390 g (samo ohišje fotoaparata)
Delovno okolje – temperatura0 do 40 °C
Okolje delovanja – vlažnost85 % ali manj (brez kondenzacije)
Priloženi dodatkiBF-N1 pokrov okvirja s trakom, leča iskala DK-32 (nameščena na fotoaparat), litij-ionska baterija EN-EL25, polnilnik za baterije MH-32 (vtični adapter je vključen v državah ali regijah, kjer je potrebno, odvisno od države prodaje), AN – DC23 trak

 

¹ Največja hitrost sličic v skladu z internimi testi.
² Vse vrednosti so občutljivost ISO 100, objektiv f/2.0 in temperatura okolja 20 °C.
³ AF za en posnetek (AF-S) in največja zaslonka f/1,8, merjena v načinu fotografiranja pri ISO 100 in 20 °C.
⁴ Število točk ostrenja, ki so na voljo v območju slike z enotočkovnim AF, izbranim za način območja AF, in DX, izbranim za območje slike.
⁵ Dejanska hitrost sličic za 120p, 100p, 60p, 50p, 30p, 25p in 24p: 119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25 in 23,976 sličic na sekundo. Kakovost slike (normalna/visoka) je mogoče izbrati za vse velikosti, razen 3840 x 2160, 1920 x 1080 120p / 100p in 1920 x 1080 počasni posnetek, ko je nastavljena fiksna visoka kakovost.
⁶ Potreben je kabel USB tipa C.

Če ni navedeno drugače, vse vrednosti temeljijo na meritvah v skladu s standardi ali smernicami CIPA (Camera and Imaging Products Association).
Vse vrednosti veljajo za fotoaparat s popolnoma napolnjeno baterijo.
Vzorčne slike, prikazane na fotoaparatu, ter slike in ilustracije v tem dokumentu so samo za referenco.
Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni videz in specifikacije strojne in programske opreme, opisane v tem priročniku. Nikon ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi nastala zaradi napake v tem priročniku.
Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so registrirane blagovne znamke v lasti Bluetooth SIG, Inc. in vsaka uporaba teh znamk s strani Nokia je licencirana. Nikon in njegove podružnice jih uporabljajo pod licenco.
Wi-Fi® in logotip Wi-Fi Certified sta registrirani blagovni znamki združenja Wi-Fi Alliance®.
Vse blagovne znamke Nikon so registrirane blagovne znamke družbe Nikon Corporation.


Šifra materiala Z fc – VOA090AE Z
fc + 28 SE set – VOA090K001
Z fc + 16-50 VR (srebrna izdaja) set – VOA090K002
Z fc + 16-50 VR + 50-250 VR set – VOA090 fcK009
set – VOA090 fcK009

Garancija: 24 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Nikon