Opis

Dobrodošli v čudovitem svetu polnih fotografij. Nikon Z 5 mirrorless fotoaparat je robusten lahek, zelo enostaven za uporabo in združljiva s številnimi kompakten, polne velikosti leče. Z njim lahko dosežete nove, vznemirljive ravni kakovosti slike, ne glede na to, ali fotografirate fotografije ali videoposnetke.

Nikon_Z5_MILC_camera

Ustvari drzno

Nikon Z 5 v polni velikosti je odličen način za fotografiranje in video . Ta brezzrcalna kamera je narejena z Nikonovim nosilcem Z – največjim nosilcem objektivov v polni velikosti na svetu. Več svetlobe doseže senzor fotoaparata, zato lahko ustvarjate z več podrobnostmi, globino in barvami.

Nikon_Z5_MILC_camera

Vizualne ideje v polni velikosti slike

Slike in videoposnetke si lahko ogledate na novi ravni podrobnosti, ne glede na to, kaj fotografirate. S senzorjem polne velikosti in visoko zmogljivim procesorjem EXPEED 6 ter izjemno ostrim elektronskim iskalom lahko z Nikonom Z 5 enostavno posnamete celozaslonske posnetke . Slike lahko celo obrežete, ne da bi izgubili podrobnosti – kar bo kot nalašč za odtise in spletna mesta.

Nikon_Z5_MILC_camera

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Preprosto glamurozno

Portreti z bogatimi tonskimi prehodi. Video posnetki izredno majhne globine polja. Senzor CMOS polne velikosti 24,3 milijona slikovnih pik v celoti izkorišča neprimerljive zmogljivosti zbiranja svetlobe širokega Z-bajoneta za vrhunske rezultate.

Primerne luči za katero koli razsvetljavo

Izkoristite široko paleto ISO- jev fotoaparata od 100 do 51200 , kar vam omogoča, da se takoj prilagodite spremenljivim svetlobnim pogojem. Ni vam treba skrbeti zaradi šuma: slike lahko posnamete z jasnim in neverjetnim dinamičnim razponom pri visokih in nizkih vrednostih ISO.

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon_Z5_MILC_camera

Stabilno zmanjšanje vibracij

S petosno stabilizacijo slike VR, vgrajeno v visokozmogljivo kamero, lahko fotografirate spet stopinj počasnejšimi časi zaklopa, kot bi bilo sicer mogoče. Ne glede na to, kateri objektiv NIKKOR Z uporabljate, bodo fotografije ostre in videoposnetki vedno stabilni.

Majhen komplet, odličen učinek

Nikon Z 5 v polni velikosti je prenosljiv in odličen za uporabo – tako kot objektiv NIKKOR Z 24-50 mm vosnovnem kompletu Z 5 . Ta objektiv NIKKOR Z je najmanjši, najlažji objektiv s povečavo v polni velikosti na trgu.

Nikon_Z5_MILC_camera

Natančno ostrenje

Nikon_Z5_MILC_camera

273-točkovni hibridni sistem AF (samodejno ostrenje) je hiter, natančen in svilnato fin.Prilagajanje ostrine motivov je bliskovito hitro in ostane ostro, ne glede na to, kje so na sliki.

Popolni portreti

Nikon_Z5_MILC_camera

Osupljivi posnetki ljudi, psov in mačk. Med fotografiranjem se lahko osredotočite na oči subjekta in jih zadržite tam – tudi ko se motiv premika.

Leče NIKKOR Z visoke svetlobe v polni velikosti

Doživite globino in podrobnosti kot še nikoli doslej. Nikon Z 5 je združljiv z vsemi objektivi NIKKOR Z v polni velikosti, linija izdelkov pa se nenehno širi. Ne glede na to, ali gre za ultraširokokotne fiksne leče ali celo za zoom telefoto leče, so te brezzrcalne leče svetlejše, tišje in ostrejše. Odlična zmogljivost za fotografije in videoposnetke.

Nikon_Z5_MILC_camera

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Reže za dvojne kartice

Reža za dvojno kartico lahko imajo UHS-II SD kartice. Vtičnice je mogoče enostavno prilagoditi z uporabo ene kartice za fotografiranje, druge pa za varnostno kopiranje. Lahko pa na enem shranite videoposnetke, na drugem pa fotografije.

.

Vzdržljiv, a lahek

Vzdržljiv, a lahek okvir iz magnezijeve zlitine invremensko odporen tesnilni sistem ščiti pred prahom in vlago. Še posebej okoli gibljivih delov in gumbov.

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon Z ergonomija

Čeprav je ohišje tega fotoaparata polne velikosti manjše, je z njim še vedno enostavno upravljati . Globok oprijem omogoča varen oprijem in tipke so popolnoma nameščene.

Izredno ostro elektronsko iskalo

Nikon_Z5_MILC_camera

Z elektronskim iskalom z visoko ločljivostjo 3.690.000 slikovnih pik lahko natančno vidite, kaj bo vidno na posnetku. Ključne nastavitve, kot so osvetlitev, ISO in ravnovesje beline, se uporabljajo v realnem času.

Snemanje brez odmora

Nikon_Z5_MILC_camera

Nikon Z 5 lahko polnite tudi prek USB² (izklopljen) ali ga napajate. To je priročna rešitev, če želite dlje časa snemati v zaprtih prostorih ali če snemate video s časovnim zamikom.

Odločitev, dotik, poteza

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Na nagibnem zaslonu na dotik z visoko ločljivostjo poiščite pravi kot in z dotikom prilagodite ostrino. Preprosto lahko prelistate fotografije in videoposnetke ter se dvakrat dotaknete, da si ogledate 100% površine slike.

Preprosta ustvarjalnost

Nikon_Z5_MILC_camera

Izrazite se s fotografijami in videoposnetki. Zahvaljujoč Nikonovemu sistemu za nadzor slike lahko v elektronskem iskalu ali monitorju sproti uporabljate ustvarjalne filtre po meri in si predogledate sliko.

 

Nikon_Z5_MILC_camera

Gladki videoposnetki 4K

Vsakodnevne trenutke spremenite v filmski videz. Nikon Z 5 zajema ostre posnetke 4K Ultra HD, objektivi NIKKOR Z v polni velikosti pa zagotavljajo čudovito globinsko ostrino. S kamero lahko posnamete bleščeče videoposnetke s časovnim zamikom in fotografirate med fotografiranjem.

.

Polno razmerje

Z vgrajenimi Wi-Fi® in Bluetooth® je skupna raba preprosta, Nikon SnapBridge pa vaš telefon spremeni v močno opremo. Fotografije in videoposnetke lahko enostavno prenesete in pametno napravo uporabite kot oddaljeni monitor in daljinski upravljalnik.

Nikon_Z5_MILC_camera

Specifikacije

Tip

 • Kamera brez ogledala

Zajemanje leče

 • Nikon Z-bajonet

Dejanski kot gledanja

 • FX

Slikovni senzor

 • CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm

Skupno število slikovnih pik

 • 24,93 milijona

Sistem za odstranjevanje prahu

 • Čiščenje slikovnega senzorja, referenčni podatki za odstranjevanje prahu (potrebna programska oprema Capture NX-D)

Dejansko število slikovnih pik

 • 24,3 milijona

Velikost slike (slikovne pike)

 • [FX (36 x 24)], izbrana za območje slike: (L) 6016 x 4016 (24,2 milijona), (M) 4512 x 3008 (13,6 milijona), (S) 3008 x 2008 (6,0 milijona) ; [DX (24 x 16)] izbran za območje slike: (L) 3936 x 2624 (10,3 milijona), (M) 2944 x 1968 (5,8 milijona), (S) 1968 x 1312 (2,6 milijona) ; [1: 1 (24 x 24)], izbrano za območje slike: (L) 4016 x 4016 (16,1 milijona), (M) 3008 x 3008 (9,0 milijona), (S) 2000 x 2000 (4,0) milijonov); [16: 9 (36 x 20)], izbrano za območje slike: (L) 6016 x 3384 (20,4 milijona), (M) 4512 x 2536 (11,4 milijona), (S) 3008 x 1688 (5,1) milijonov); Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov, posnete v ločljivosti 3840 x 2160: 3840 x 2160; Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetkov z drugimi velikostmi slik: 1920 x 1080

Shranjevanje podatkov – oblika datoteke

 • NEF (RAW): 12 ali 14 bit (stisnjeno ali stisnjeno brez izgub), JPEG: skladno z JPEG, fino (približno 1: 4), običajno (približno 1: 8) in osnovno (približno 1:16) stiskanje ; možnost izbire prioritete velikosti in optimalne kakovosti stiskanja, NEF (RAW) + JPEG: Isto fotografijo lahko posnamete v oblikah NEF (RAW) in JPEG.

Sistem za nadzor slike

 • Samodejno, Splošno, Nevtralno, Živahno, Monokromno, Portret, Pokrajina, Gladko, Kreativni nadzor slike (Sanje, Jutro, Pop, Nedelja, Turobno, Dramatično, Tišina, Beljeno, Melanholično, Čisto, Kavbojke, Igrače, Sepija , Modra, rdeča, roza, oglje, grafit, binarni, ogljik); izbrani nadzor slike lahko spremenite;shranjevanje načinov Picture Control po meri

Shranjevanje podatkov – nosilec podatkov

 • SD, SDHC (skladno z UHS-II), SDXC (skladno z UHS-II)

Shranjevanje podatkov – nosilec podatkov

 • 2 kartice Secure Digital (SD), kartico v reži 2 lahko uporabite za shranjevanje prelivov ali varnostnih kopij ali kot ločeno shrambo za slike NEF (RAW) in JPEG; slike lahko kopirate z ene kartice na drugo.

Datotečni sistem

 • DCF 2.0, Exif 2.31

Iskalnik

 • 1,27 cm, približno 3.690.000 slikovnih pik (Quad VGA) z OLED-jevim elektronskim iskalom barv in samodejnim ter 11-stopenjskim ročnim nastavljanjem svetlosti

Prekrivanje slike

 • Približno 100% vodoravno in 100% navpično

Približaj

 • Približno 0,8 × (50 mm objektiv nastavljen na neskončnost, –1,0 m-¹)

Razdalja gledanja

 • 21 mm (–1,0 m-¹; oddaljenost od središča površine okularja iskala)

Korekcija dioptrije

 • Med –4 in +2 m-¹

Senzor za oči

 • Samodejno preklapljanje med zasloni zaslona in iskala

Združljive leče

 • Leče Z-bajonet NIKKOR, leče F-bajonet NIKKOR (potreben je bajonetni adapter; možne so omejitve)

Tip ključavnice

 • Elektronsko krmiljena, navpična mehanska ključavnica v ravnini, elektronska ključavnica prednjega zaslona elektronska ključavnica

Hitrost zaslonke

 • 1/8000 – 30 sek (izbirni koraki po 1/3 in 1/2 EV), dolga osvetlitev, časovno določena, X200

Hitrost sinhronizacije bliskavice

 • X = 1/200 sek; Sinhronizira s hitrostmi zaklopa 1/200 sek. Ali počasneje; podprta je samodejna FP sinhronizacija visoke hitrosti

Način sprostitve

 • S (ena slika), CL (počasen posnetek), CH (hitri posnetek), samosprožilec

Hitrost prenosa slike

 • Neprekinjeno A: približno 1–4 sličice na sekundo; neprekinjeno fotografiranje N: približno 4,5 sličice na sekundo (največja hitrost sličic glede na notranje teste.)

Samosprožilec

 • 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1-9 osvetlitev v intervalih 0,5, 1, 2 ali 3 sekunde

Merjenje izpostavljenosti

 • Merjenje TTL s pomočjo slikovnega senzorja fotoaparata

Način merjenja

 • Matrično merjenje, sredinsko uteženo merjenje: med merjenjem dobi središče slike s premerom 12 mm utež 75%; ponderiranje lahko temelji tudi na povprečju celotne slike, Ciljno merjenje: meri v krogu s premerom 4 mm (približno 1,5% slike), katerega središče pade na izbrano točko ostrenja, Označi tehtano merjenje

Merilno območje

 • -3 do +17 EV (ISO 100, objektiv f / 2.0, 20 ° C)

Način

 • Samodejno, P: Programirano s samodejnim prilagodljivim programom, S: Samodejno s prednostjo zaklopa, A: Samodejno s prednostjo zaslonke, M: Ročno, U1, U2, U3: Načini po meri

Izravnava izpostavljenosti

 • Na voljo od -5 do +5 EV v korakih po 1/3 EV ali 1/2 EV v načinih P, S, A in M

Snemanje osvetlitve

 • Vrednost svetilnosti je določena na izmerjeni vrednosti

Občutljivost ISO

 • ISO 100–51200, v korakih po 1/3 ali 1/2 EV, nastavljiv za približno 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 EV (kar ustreza ISO 50) pod ISO 100 ali približno 0,3, 0,5, 0,7 ali 1 Fe (kar ustreza ISO 102400) nad ISO 51200; lahko uporabite samodejni nadzor občutljivosti ISO

Aktivna D-osvetlitev

 • Auto, Extra High, High, Normal, Low in Off

Večkratna izpostavljenost

 • Dodaj, povpreči, posvetli, zatemni

Druge možnosti

 • Način fotografiranja proti tresenju HDR (visok dinamični razpon)

Samodejno ostrenje

 • Hibridni fazni senzor / kontrast s pomožno osvetlitvijo AF

Območje zaznavanja

 • -3 do +19 EV, zatemnjen pomožni osvetljevalec AF): -2 do +19 EV

Motor leče

 • AF z enim motorjem (AF-S); Neprekinjeno samodejno ostrenje AF (AF-C), neprekinjeno ostrenje AF (AF-F; na voljo samo v video načinu); napovedno sledenje ostrenja, ročno ostrenje (M): Uporabi se lahko elektronski daljinomer

Osrednje točke

 • 273 (število točk ostrenja, ki so na voljo na območju slike z AF z eno točko, izbranim za način območja AF in FX, izbranim za območje slike)

Način AF območja

 • Spot (na voljo samo v načinu fotografiranja), enotočkovno in dinamično območje AF (na voljo samo v načinu fotografiranja); AF s širokim poljem; AF s širokim območjem (L); območje samodejnega ostrenja

Zaklepanje ostrenja

 • Izostritev lahko zaklenete s pritiskom sprožilca do polovice (enomotorni AF / AF-S) ali s pritiskom na sredino izbirnega gumba

Zmanjšanje vibracij v kameri

 • Odmik 5-osnega slikovnega senzorja

Zmanjšanje tresljajev v leči

 • Premik leče (na voljo za VR leče)

Nadzor bliskavice

 • TTL: nadzor bliskavice i-TTL; i-TTL uravnotežena polnilna bliskavica za matrično merjenje, centralno tehtano merjenje in osvetljeno merjenje, splošno i-TTL polnilna bliskavica za ciljno merjenje

Način bliskavice

 • Sinhronizacija sprednjega zaslona, ​​sinhronizacija dolgega zaslona, ​​sinhronizacija zaklopa zadaj, zmanjšanje učinka rdečih oči, zmanjšanje učinka rdečih oči s sinhronizacijo dolgega zaslona, ​​izklop

Kompenzacija bliskavice

 • -3 do +1 EV v korakih po 1/3 ali 1/2 v načinih P, S, A in M

Lučka v pripravljenosti za bliskavico

 • Zasveti, ko je zunanja bliskavica popolnoma napolnjena; utripa kot opozorilo za premalo osvetlitve po sprožitvi s polno močjo bliskavice

Flash copati

 • Bliskavica ISO 518 s sinhronimi in podatkovnimi priključki ter varnostno ključavnico

Nikon Creative Lighting System

 • i-TTL nadzor bliskavice, radijsko vodena napredna brezžična osvetlitev, optična napredna brezžična osvetlitev, lučka modela, snemanje vrednosti bliskavice, barvna informacijska komunikacija, samodejna FP hitra sinhronizacija, enotno upravljanje bliskavice

Ravnovesje beline

 • Samodejno (3 vrste), samodejna naravna svetloba, neposredna sončna svetloba, oblačno, senca, žarnica, fluorescenčna (7 vrst), bliskavica, nastavitev barvne temperature (2500 K do 10.000 K), ročna nastavitev uporabnika (lahko shranite do 6 vrednosti), vse nastavitve je mogoče natančno nastaviti , razen nastavitve barvne temperature

Vrste serijske proizvodnje

 • Osvetlitev in / ali bliskavica, ravnovesje beline, ADL

Video merjenje

 • Merjenje TTL z uporabo glavnega slikovnega senzorja, merjenje TTL z uporabo slikovnega senzorja kamere

Način merjenja videa

 • Matrična meritev, sredinsko ponderirana ali vršno ponderirana meritev

Video – velikost slike (v slikovnih pikah) in hitrost sličic

 • 3840 x 2160 (4K UHD): 30p (progresivno) / 25p / 24p; 1920 x 1080: 60p / 50p / 30p / 25p / 24p

Oblika video datoteke

 • MOV, MP4

Video – video stiskanje

 • Napredno kodiranje videa H.264 / MPEG-4

Video – format snemanja zvoka

 • Linearni PCM (za videoposnetke, posnete v formatu MOV), AAC (za videoposnetke, posnete v formatu MP4)

Video – naprava za snemanje zvoka

 • Vgrajen stereo ali zunanji mikrofon s funkcijo utišanja; občutljivost lahko nastavite

Izravnava izpostavljenosti

 • –3 do +3 EV (lahko izberete korake od 1/3 do 1/2 EV) Lahko se uporablja v načinih P, S, A in M

Video – občutljivost ISO

 • M: ročna izbira (ISO 100 do 25600 v korakih po 1/3 ali 1/2 EV); Samodejni nadzor občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) z izbirno zgornjo mejo P, S, A: Samodejna nastavitev občutljivosti ISO (ISO 100 do 25600) z izbirno zgornjo mejo; Samodejno: samodejno prilagodi občutljivost ISO (ISO 100-25600).

Video – aktivna D-osvetlitev

 • Enako kot fotografija, zelo visoka, visoka, običajna, nizka in izklopljena

Video – druge nastavitve

 • Snemanje videoposnetkov s časovnim zamikom, elektronsko zmanjšanje vibracij, časovne kode

Monitor

 • Diagonala 8 cm; Nagibljiv, na dotik občutljiv TFT LCD s 170-stopinjskim vidnim kotom, približno S 100-odstotno pokritostjo slike in barvnim ravnovesjem ter 11 stopnjami ročnih zatemnilnikov; Približno 1.040.000 slikovnih pik

Predvajanje

 • Celozaslonsko in sličico (4, 9 ali 72 sličic ali pogled koledarja) predvajanje s povečavo, predvajanje s povečavo in obrezovanjem, predvajanje videoposnetka, diaprojekcija fotografij in / ali video posnetkov, prikaz histograma, poudarki, informacije o sliki, prikaz informacij o lokaciji, ocena slike in samodejno vrtenje slike

USB

 • Priključek tipa C (SuperSpeed ​​USB); priporočljivo je uporabiti vgrajena vrata USB

HDMI izhod

 • Priključek HDMI tipa C

Zvočni vhod

 • Stereo mini vtič (premer 3,5 mm; napajanje)

Zvočni izhod

 • Stereo mini vtič (premer 3,5 mm)

Priključki za dodatke

 • Vgrajen (kot je žično daljinsko sprostitev MC-DC2 in druga dodatna oprema)

Standardi Wi-Fi (brezžični LAN)

 • IEEE 802.11b / g / n

Frekvenca delovanja Wi-Fi (brezžični LAN)

 • 2412 do 2462 MHz (11 kanalov)

Največja izhodna moč Wi-Fi (Wireless LAN)

 • 0,7 dBm

Varnost Wi-Fi (brezžični LAN)

 • Odprti sistem, WPA2-PSK

Bluetooth standardi

 • Različica Bluetooth 4.2; Bluetooth: 2402-2480 MHz, Bluetooth z nizko porabo energije: 2402-2480 MHz;Bluetooth: -4,8 dBm; Nizka poraba energije Bluetooth: -6,3 dBm; pribl. 10 m⁶

Baterija

 • Litij-ionska baterija EN-EL15c

Ročaj baterije

 • Baterijski paket MB-N10 (naprodaj posebej); uporablja dve bateriji EN-EL15c⁸

Napajalnik

 • Adapter za polnjenje EH-7P (naprodaj posebej); Za napajalnik EH-5d / EH-5c / EH-5b je potreben napajalnik EP-5B (naprodaj posebej)

Navoj za odre

 • 0,635 cm (ISO 1222)

Mere (Š x V x G)

 • Približno 134 x 100,5 x 69,5 mm

Množica

 • Približno 675 g z baterijo in pomnilniško kartico, brez pokrovčka okvirja; pribl. 590 g (samo ohišje fotoaparata)

Delovno okolje – temperatura

 • 0 do 40 ° C

Delovno okolje – vlažnost

 • 85% ali manj (brez kondenzacije)

  Garancija: 36 mesecev