Opis

Za objektivno čiščenje priporočamo:

Objektiv Nikon 24-120 / F4.0 AF-S G ED VR

Kompakten in vsestranski objektiv s 5-kratnim zoomom, zasnovan za uporabo z Nikonovimi SLR fotoaparati formata FX. Ima odlično optično zmogljivost, konstantno zaslonko f/1,4 in vsestranski razpon goriščne razdalje od 24 do 120 mm. Opremljen je z Nikonovim sistemom proti tresljanju druge generacije, ki zagotavlja izjemno ostre slike tudi pri šibki svetlobi, prevleka Nanocrystal pa močno zmanjša bleščice in odseve. Ponuja veliko vrednost za vsakega resnega, a cenovno ozaveščenega fotografa.
 

  • Visoko zmogljiv objektiv s 5-kratnim zoomom
  • Vsestranski razpon goriščne razdalje 24-120 mm s stalnim predelkom f/4
  • Sistem za stabilizacijo slike z zmanjšanjem tresljajev II (VR II) z načinoma Normal in Active. Snemate lahko s hitrostjo zaklopa, ki je do 4 postanke počasnejša
  • Nanokristalna prevleka zmanjšuje duhe in odseve
  • SWM (Silent Wave Motor) zagotavlja hitro, tiho in natančno samodejno ostrenje
  • Bajonetna ključavnica z gumijasto izolacijo
  • Ponuja majhno in cenovno ugodno alternativo profesionalnim lečam

 

AI-S Samodejni mehanski nadzor zaslonke.
AI-P Avtomatsko elektronsko krmiljenje zaslonke.
AF Samodejno ostrenje z uporabo motorja, vgrajenega v okvir.
AF-S Silent Wave Motor: tih, natančen, vgrajen motor za samodejno ostrenje.
VR Zmanjševanje tresljajev: Nikonov optični stabilizator slike.
ED Leče z izjemno nizko disperzijo ali Super ED. Nizkobarvne steklene leče, pravilne kromatske aberacije in zagotavljajo pravilno barvno reprodukcijo.
ČE Notranji fokus: notranjo fokusirana optika, sprednja leča se med delovanjem ne premika, kar olajša uporabo polarizacijskih filtrov in slikovno nastavljive tendi.
DX Objektivi, zasnovani za kamere, ki uporabljajo senzor, manjši od običajnega (APS-C). Ni priporočljiva za uporabo na običajnih filmskih ali polnih strojih.
D Medtem ko objektiv izostri, okvir obvesti o razdalji do motiva v izostritvi, kar omogoča natančnejši nadzor bliskavice.
G Objektivi s to oznako nimajo obroča zaslonke, tukaj je nadzor mogoče izvajati samo iz okvirja (zato takih objektivov ni mogoče uporabiti na številnih starih filmskih okvirjih).

Garancija: 24 mesecev

Povezava na uradno stran proizvajalca: https://www.nikon.si/sl_SI/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/fx/zoom/af-s-nikkor-24-120mm-f-4g-ed-vr

Dodatne informacije

Proizvajalec

Nikon