Opis

LUMIX GH5 4K brezzrcalno ohišje ILC kamere z 20,3 milijona slikovnih pik, 4K 60p in 4: 2: 2 10-bitna notranja, dvojna stabilizacija slike 2 in WiFi + Bluetooth – DC-GH5KBODY

DC-GH5KBODY

Lastnosti

 • Profesionalne fotografije in 4K video zmogljivosti v trpežnem ohišju iz magnezijeve zlitine.
 • 20,3MP senzor Four Thirds brez filtra nizke frekvence.
 • 4K Video: Interno snemanje pri 4K60 / 50p (4: 2: 0 8bit) in 4K30 / 25p / 24p (4: 2: 2 10bit).
 • Spremenljive hitrosti video okvirjev 4K: maks. 60 sličic na sekundo in FHD: maks. 180 sličic na sekundo
 • 5-osna fotografija / video Dual IS 2.0 do 5 postankov z združljivimi objektivi LUMIX MFT in podporo za stabilizacijo telesa za klasične leče, ki niso OIS.
 • Hitro in natančno ostrenje z uporabo sistema za ostrenje DFD LUMIX 480 fps in Venus Engine 10
 • Polno velika (tip A) priključek HDMI s priloženo kabelsko ključavnico in dvema režama za kartice SD (združljiv z UHS-II U3).
 • 3,5 mm priključki za mikrofon in slušalke – izbirni adapter za mikrofon DMW-XLR1.
 • Iskalo za oči 3680 tisoč pik OLED, 21 mm, 0,76x.
 • Snemanje V-LogL z (neobvezno) plačljivo nadgradnjo DMW-SFU1
Izdelano trdno za trpežne pogoje

Vzdržljiv okvir iz ulitka iz magnezijeve zlitine je zaprt, da zaščiti vsak šiv, številčnico in gumb. Fotoaparat je odporen na prah in brizge * in je zasnovan za uporabo pri temperaturah do 14 ° F. Z robustnim dizajnom v kompaktni velikosti lahko LUMIX GH5 gre kamor koli želite.

* Odpornost na prah in pršenje ne zagotavlja, da ne bo prišlo do škode, če je fotoaparat izpostavljen neposrednemu stiku s prahom in vodo.

Enota z visoko vzdržljivostjo

Enota zaklopa je trpežna približno 200.000-krat sprostitev *. Ne samo, da ponuja največjo hitrost zaklopa pri maks. 1/8000 za zajem hitro premikajočih se posnetkov “hip-of-the-moment”, toda pri uporabi z lečami s hitro zaslonko – tudi na prostem – daje impresivno ostrenje.

* Panasonic LUMIX interni pregled.

20,3 milijona slikovnih pik

LUMIX GH5 s svojim izjemno zmogljivim 20,3MP digitalnim MOS senzorjem 20,3MP zagotavlja resničen udarec za neverjetno sliko.Skupaj z odstranitvijo nizkopasovnega filtra s senzorja lahko samozavestno posnamete ostre slike z visokim dinamičnim razponom in brez artefaktov.

Procesor motorja Venus

Poroka naprednega senzorja Digital Live MOS s čudovitim novim Venus Engine 10 daje izjemne barvne detajle in naravni izraz teksture. Generacija svetilnosti z več slikovnimi pikami in inteligentna obdelava podrobnosti zagotavljata močno svetlost in kontrast.Tridimenzionalni barvni kontrolniki z bogatimi barvami od temnih do svetlih odtenkov in visoko natančnostjo Multi Process NR poskrbijo, da se vaše slike pojavijo tudi pri visokih nastavitvah občutljivosti ISO.Uporabniki videa bodo navdušeni nad izboljšano zmogljivostjo v zaznavnem dinamičnem območju pri nastavitvah visoke občutljivosti ISO.

Svetovni prvi * 4K 60p / 50p video z gladko kakovostjo

LUMIX GH5 snema svilnato gladke 4K 60p / 50p (QFHD 4K: 3840 x 2160 / MOV ali MP4) video. Hitrejše sličice pomenijo odlično kompenzacijo gibanja, poleg tega pa lahko upočasnite posnetke v časovni premici za urejanje videoposnetkov, ne da bi pri tem izgubili podrobnosti. Dosežete tudi popoln nadzor premikanja in zatiranje učinka kotalnega zaklopa, kot je razvidno iz manjšega števila sličic.

Dosežemo lahko tudi slike visoke ločljivosti in popolno goriščno razdaljo, saj ima LUMIX GH5 slikovne pike za slikovne pike, brez snemanja s senzorjem. Prav tako ni omejitve trajanja snemanja, tako da lahko v vseh nastavitvah snemanja presežete 30 minut.

* Za digitalni brezzrcalni fotoaparat z enim objektivom od 4. januarja 2017

4: 2: 2 10-bitno notranje snemanje

LUMIX GH5 prinaša interno snemanje 4: 2: 2 10-bitnega 4K video posnetka. Na primer, 10-bit bo upodobil vse tankosti graduiranega neba in sončnega zahoda brez pasu, ki je nagnjen k 8-bitom. Moč zmožnosti ustvarjanja filmov v fotoaparatu ustvarja nov precedens v snemanju gverilskega filma. Na kartico SD lahko posnamete 10-bitno 4: 2: 2 10-krat, hkrati pa oddajate signal v živo skozi vrata HDMI v polni velikosti, priključena na zunanji monitor ali snemalnik. 4: 2: 2 10-bitno snemanje omogoča zvesto barvo in stopnjevalno zvestobo z več kot milijardo barv in štirikratno tonaliteto 8-bitov, da se ujema s profesionalnimi nameni.

Nadzorujete zinge z bogatimi barvami od temnih do svetlih odtenkov in z visoko natančnostjo Multi Process NR, da se vaše slike pojavljajo tudi pri visokih nastavitvah občutljivosti ISO.Uporabniki videa bodo navdušeni nad izboljšano zmogljivostjo v zaznavnem dinamičnem območju pri nastavitvah visoke občutljivosti ISO.

VFR (spremenljiva hitrost sličic)

VFR vam omogoča snemanje videoposnetkov z dramatičnim počasnim posnetkom ali edinstvenim hitrim posnetkom v kakovosti 4K (največ 60 posnetkov na sekundo počasneje) ali Full HD (največ 180 posnetkov na sekundo 75,5 počasneje), na primer 180 sličic na sekundo / 7,5x *.

* V polni HD, predvajanje 24p.

Rack Focus Transition

Funkcija Focus Transition samodejno premakne točko ostrenja s konstantno hitrostjo za natančno izostritev na točke, ki niso izostrene – na primer ozadje v ospredje -, da dobite impresiven učinek filmov v obliki ostrenja.

Izhod v živo in polna velikost HDMI

LUMIX GH5 je sposoben oddajati 10-bitne 10-bitne slike v realnem času v realnem času na zunanji monitor ali snemalnik prek izbirnega kabla HDMI (polna velikost tipa A), hkrati pa zagotavlja notranji 4-bitni 10-bit snemanje *. Primeren je za profesionalno snemanje videov, ki zahteva natančno spremljanje posnetkov ali visokokakovostno snemanje na zunanje naprave s kodeki (kot je Pro Res).

* 4K 60p / 50p je samo na izhodu.

6K 30 sličic na sekundo / 4K 60 sličic na sekundo
FOTO Burst

Snemajte z neomejenim zaporedjem, nato izberite in izvlecite natančne okvirje, ki jih želite obdržati. Novi način 6K PHOTO * s hitrostjo 30 sličic na sekundo vam omogoča zajemanje popolnih trenutkov z osupljivo ~ 18-milijona slikovnih pik v visoki ločljivosti. Izjemno hiter način 4K PHOTO s hitrostjo 60 sličic na sekundo zamrzne še hitrejše gibanje, kar pri običajnih DSLR fotoaparatih preprosto ni mogoče. LUMIX GH5 resnično naredi trenutke nedopustne.

* 6K PHOTO je hitra funkcija zaporednega fotografiranja, ki izreže fotografijo iz video posnetkov 4: 3 ali 3: 2 s približno 18 milijoni slikovnih pik (približno 6000 x 3000 efektivnih slikovnih pik), ki jih upravlja slika 6K.

Post Focus – ustreli zdaj, fokusiraj pozneje

Ta fantastična funkcija Post Focus vam omogoča, da se izostriš, ko posnameš posnetek! Preprosto zajemite sceno, preglejte sliko in se dotaknite dela fotografije, ki bi ga radi ostri. Nastavite in shranite. Je preprost, osupljiv in vsa ta napredna obdelava se dogaja znotraj fotoaparata.

Focus Stacking – prilagodite območje ostrenja po fotografiranju

Funkcija Focus Stacking vam omogoča, da prilagodite območje ostrenja po fotografiranju z mešanjem več slik, posnetih na različnih razdaljah ostrenja, da ustvarite neverjetno globinsko ostrino slike. Slike lahko posnamete s točno takšnim načinom izostritve, kot ga želite, ali pa ga izostrite tako, da po fotografiranju preprosto izberete območje ostrenja. To je izjemno koristno pri fotografiranju s hitrimi zaslonkami, posnetki od blizu ali makro fotografiji.

DFD ultra hitro
zaznavanje in ostrenje gibanja

Panasonicova inovativna tehnologija DFD (Depth From Defocus) se nenehno razvija in je postala še boljša. DFD omogoča LUMIX GH5, da izračuna gibanje goriščnih leč s primerjavo vrednosti globinske ostrine dveh slik pri neverjetno visoki hitrosti. Z združitvijo pogona AF z največjo hitrostjo branja 480 sličic na sekundo lahko LUMIX GH5 doseže izjemno hitro samodejno ostrenje v največ 0,05 sekunde * in zaporedno fotografiranje z 9 sličicami na sekundo z AFC (** zaporedno fotografiranje z 12 sličicami na sekundo s AFS). Na novo sprejeti detektor gibanja natančno sledi hitro premikajočim se objektom in omogoča gladko snemanje 4K PHOTO / VIDEO & 6K PHOTO.

** V AFS, na širokem koncu s H-ES12060 (CIPA).

225 točk
ostrenja in selektivni AF

Krmilnik džojstika na zadnji strani LUMIX GH5 se uporablja za gladko in intuitivno izbiranje blokov ostrenja v prekrivnem območju ostrenja.

225-območje AF
Območje zaznavanja ostrenja se močno poveča s 49 (LUMIX GH4) na 225 točk za bolj prilagodljivo sestavo.

Multi AF
po meri Način Multi AF po meri vam omogoča, da prosto izberete vrsto blokov znotraj območja ostrenja 225.

AF Zone izbirno

Velikost in položaj skupine ostrenja lahko prilagodite za Multi AF / Multi Multi AF

AF Prilagodi

Z bolj prilagojenimi nastavitvami AF je zdaj mogoče prilagoditi smer AF glede na sceno fotografiranja.

Krmilna palica

LUMIX GH5 vam ponuja bolj intuitiven nadzor z dodatkom krmilne palice nad običajnim upravljanjem sprednjih / zadnjih gumbov.Namenski gumb omogoča neposreden dostop do kompenzacije osvetlitve, nastavitve ravnovesja beline ali nastavitve ISO, gumbom Fn pa je mogoče dodeliti največ 5 nastavitev. Vse te komponente so zasnovane tako, da jih je mogoče enostavno upravljati in ne odmakniti pogleda od iskala.

5-osni dvojni IS odpravlja zamegljenost

5-osni dvojni IS (stabilizator slike) 2 * inteligentna kompenzacija omogoča do 5 stopinj počasnejših hitrosti zaklopa tudi prek telefoto objektivov. LUMIX GH5 skoraj odstrani tresenje telesa in leče od širokokotnega do telekonca **. Deluje tudi pri snemanju fotografij in videov, vključno s 4K video. Presenetljiva moč 5-osni Body IS popravi tresenje vseh leč, vključno s klasičnimi lečami, ki niso opremljene z OIS

* 5-osni Dual IS 2, deluje, ko pritrdi leče, ki so združljive z njim. Potrebna je tudi posodobitev vdelane programske opreme leče.

** Na podlagi standarda CIPA [smer usmerjenosti / višine toka: razdalja ostrenja f = 50-140 mm (ekvivalent 35 mm filmske kamere f = 100-280 mm), kadar se uporablja H-FS14140.]

Profesionalna vsestranskost

Množica video formatov in bitnih hitrosti pripravi LUMIX GH5 za uporabo v številnih profesionalnih aplikacijah, kot so splet, TV, DVD / Blu Ray in produkcija digitalnega kina. Izbirate lahko med štirimi oblikami snemanja, kot sta AVCHD in MP4 za lažje predvajanje, ali MP4 (LPCM) in MOV za profesionalno urejanje

. LUMIX GH5 je združljiv po vsem svetu, saj je sistemsko frekvenco mogoče izbrati med 59,94 Hz (NTSC), 50,00 Hz PAL) ali 24,00 Hz (KINO).

Dve reži za kartice SD

Dve reži za kartice SD povečajo zmogljivost snemanja in učinkovitost urejanja datotek. Dve reži za kartice SD omogočajo snemanje v relejskem, varnostnem in hkratnem načinu. Rele vam omogoča, da celotno kartico zamenjate za prazno, tako da lahko snemate tako rekoč neskončno. Varnostni način omogoča neprekinjeno snemanje na eno kartico, medtem ko snemanje začnete in končate na drugi kartici. Hkratni posnetek podvoji vaš posnetek na obeh karticah.

Velika OLED LVF (3.680.000 pik)

OLED Live View Finder z visoko ločljivostjo 3.680 tisoč pik se natančno ujema s tem, kako ste želeli videti sliko tudi pod neposredno sončno svetlobo. Z veliko 0,76-kratno povečavo (enakovredno 35-milimetrskemu fotoaparatu) je enostavno videti podrobnosti slike, vaše nastavitve in ikone, dolga očesna razdalja 21 mm pa je odlična za ljudi, ki nosijo očala.

Bluetooth 4.2 in Wi-Fi® 5 GHz

Bluetooth 4.2 (Low Energy) omogoča stalno povezavo med kamero in pametnim telefonom z nizko porabo energije. Po fotografiranju samodejno preklopi na povezavo Wi-Fi in prenese podatke v pametni telefon. Wi-Fi 5 GHz (IEEE802.11ac) je neverjetno hiter. Panasonicovo aplikacijo Lumix Image App za Android / iOS lahko nadzorujete zaklop in druge nastavitve, poleg tega pa tudi snemanje videa Start / Stop, ne da bi se fizično dotaknili kamere!

Logo Logotip Wi-Fi CERTIFIED ™ je certifikacijski znak Wi-Fi Alliance®

Word Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so zaščitene blagovne znamke, ki so v lasti Bluetooth SIG, Inc. Druge blagovne znamke in blagovna imena so last njihovih lastnikov.

Druge lastnosti

Wave Form Monitor & Vectorscope

Za preverjanje svetlosti, svetilnosti ali barvnega ravnovesja barv.

709 Kot gama (ITU-R BT.709) in nadzor kolena

Prilagodljivost oddajanja za postprodukcijo.

Časovna koda

Časovni žig v filmih, ki se uporablja za urejanje in sinhronizacijo s kamero

Raven svetilnosti 64-1023 / 64-940 / 0-1023 (10bit)

Za izbiro ravni video lume.

Funkcija prikaza V-LogL & LUT *

Nevtralna ali ravna logaritemska (“log”) gama krivulja, ki zajema slike širokega dinamičnega razpona, idealne za barvno razvrščanje. Poleg tega je nova funkcija zaslona LUT za pomoč pri osvetlitvi in ​​za prikaz režiserskih namenov (npr. Za videz HDTV uporabite VLog do Rec709 Lut).
Potreben je ključ za nadgradnjo programske opreme DMW-SFU1.

Hybrid Log Gamma * za 4K HDR Video

Za večje človeško dojemanje svetilnosti in visokega dinamičnega razpona.
TBD. Posodobitev vdelane programske opreme poleti 2017.

Anamorfni video način visoke ločljivosti *

Za snemanje ‘stisnjenih’ kinematografskih leč.
TBD.

 • TIP
  • Tip
  • Mediji za snemanje
  • Velikost slikovnega senzorja
  • Nosilec leče
 • SENZOR SLIK