Opis

α6400

Ujemite najboljše trenutke.

α6400 je kljub svoji kompaktni velikosti in teži hiter. Ponaša se z razponom funkcij, ki jih pričakujete od modela polnega formata. Ne glede na to, ali snemate fotografije, videoposnetke, ustvarjalne kompozicije ali običajne sebke, bodo slike lepe in jih boste lahko delili z drugimi, ko boste na poti

Inovativnost v službi vaše ustvarjalnosti

Sprostite svojo ustvarjalnost z izjemno učinkovitimi in naprednimi funkcijami, kot so samodejno ostrenje oči v realnem času, ki ga omogoča umetna inteligenca, novo visokonatančno sledenje v realnem času, hitro neprekinjeno fotografiranje in snemanje videoposnetkov 4K HDR (HLG).

Razlogi za izbiro tega modela

Hitro, zanesljivo samodejno ostrenje

Razišči

Samodejno ostrenje oči in sledenje v realnem času

Razišči

Neverjetna kakovost slike

Razišči

Videoposnetki 4K in profesionalne funkcije

Razišči

Pametna uporabnost

Razišči

Zanesljivo samodejno ostrenje za odlične akcijske posnetke

Inovativno samodejno ostrenje, ki odlikuje fotoaparat, hitro in zanesljivo zazna položaj objekta in sledi njegovemu gibanju ter ohranja ostro izostritev.

Zmogljivost doslednega sledenja

Ko se objekti premikajo, se aktivirajo točke samodejnega ostrenja, ki so gosto razporejene okoli objekta, in zagotavljajo natančno sledenje.

Hitro neprekinjeno fotografiranje z AF/AE, do 11 sl/s

S hitro notranjo obdelavo in zmogljivim medpomnilnikom ne uide nič. Ob naknadnem pregledu fotografirate s hitrostjo do 11 sl./s, ob pregledu v živo pa z 8 sl./s ob minimalni zapoznitvi. Eno neprekinjeno zaporedno fotografiranje usvari kakšnih 116 posnetkov v JPEG (Standard) ali 46 posnetkov v stisnjenem RAW.

Tiho neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 8 sličic/s

Ko fotografirate v popolni tišini, na primer predstavo v živo, lahko s tihim fotografiranjem brez šuma zaklopa fotografirate pri 8 sličicah/s s sledenjem AF/AE, tudi v načinu AF-C, s funkcijo samodejnega ostrenja oči v realnem času ali s funkcijo sledenja v realnem času, torej so možnosti večje.

Prefinjeno prepoznavanje oči in sledenje

Natančno prepoznavanje oči

Izboljšano samodejno ostrenje oči v realnem času zanesljivo prepozna človeški obraz in natančno izostri oči osebe. Nič posebnega ni treba nastaviti, dovolj je, da pritisnete sprožilo.

Dosledno sledenje očem

Če je nastavljen AF-C, je samodejno ostrenje oči v realnem času premikajočega se objekta ves čas stabilno, tudi če je del obraza skrit, če je obraz zatemnjen ali če je pogled usmerjen navzdol.

Izberite levo ali desno oko objekta

Zdaj lahko v meniju vnaprej izberete levo oko, desno oko ali način samodejne izbire in se bolj osredotočite na kompozicijo. Te izbore lahko dodelite gumbom po meri, da boste lahko med fotografiranjem hitro preklapljali med možnostmi.

Dosledno sledenje za premikajoče se objekte

S sledenjem v realnem času je ostrenje ves čas zanesljivo

Pri fotografiranju športnih dogodkov in v drugih podobnih okoliščinah, ko se objekti hitro premikajo, je dosledno ostrenje izjemno pomembno, če želite ujeti pomemben, dramatičen trenutek.

Nov algoritem za prepoznavanje sledi premikajočemu se objektu

Novo razvit algoritem za prepoznavanje objektov hitro in v realnem času obdela prostorske informacije na osnovi barv, oddaljenosti objekta (globine), vzorca (svetlosti) in informacij o obrazu in očeh.

Brezhibno prehajanje s telesa na obraz in sledenje očem

Pri fotografiranju oddaljene osebe, ki se premika, sistem za sledenje zajame vso telo, območje ostrenja pa se nemoteno prilagaja obrazu in očem glede na položaj osebe.

Enostavno z dotikom in sledenjem

Ko v meniju nastavite sledenje z dotikom, izberite osebo tako, da se dotaknete monitorja. Fotoaparat začne samodejno slediti objektu, ne glede na to, ali snemate fotografijo ali videoposnetek.

Oglejte si lepe slike z neverjetnimi podrobnostmi

Z velikim senzorjem in najnovejšim slikovnim procesorjem lahko fotografirate vse, na kar naletite v svojem vsakdanjiku. Slike so čiste in jasne, barve pa naravne celo pri šibki svetlobi.

Senzor z 24,2 mio slikovnih pik in boljši slikovni procesor

Senzor APS-C vključuje bakreno žico in izboljšano vezje za obdelavo, kar spodbuja učinkovitejše zbiranje svetlobe. Skupaj s slikovnim procesorjem to zagotavlja vrhunsko ločljivost slike in naravnejšo upodobitev tekstur.

Čistejše slike tudi pri šibki svetlobi

Zaradi boljšega zmanjševanja šumov so čistejše tudi slike zatemnjenih prizorov, ko je treba fotografirati z visoko občutljivostjo. Izvirna občutljivost ISO se je povečala na najvišji ISO 32000 (z razširjeno občutljivostjo ISO pri najvišjem ISO 102400 za fotografije). Zmanjševanje šumov je posebej učinkovito v pogostem razponu od srednje do visoke.

Slike upodabljajo to, kar vidite, zato so videti naravne

Algoritmi slikovne obdelave v fotoaparatih polnega formata so tlakovali pot za pristnejšo reprodukcijo barv. Ten človeške kože je videti naravnejši, izboljšana pa je tudi reprodukcija barv, ki krasijo rastline.

Ustvarjalna izdelava videoposnetkov

α6400 se ponaša s celo vrsto naprednih zmogljivosti, ki podpirajo vašo ustvarjalnost pri ustvarjanju videoposnetkov, od prikaza vseh slikovnih pik brez združevanja za snemanje videoposnetkov 4K, do možnosti HDR (HLG) in S-Log/S-Gamut ter snemanja počasnih in hitrih videoposnetkov.

Videoposnetki časovnim preskokom

Novo intervalno snemanje, ki je pravzaprav neprekinjeno fotografiranje s prekinitvami med posameznimi posnetki, ki trajajo od 1 do 60 sekund, lahko izvedete v fotoaparatu. Na osnovi tega lahko nato v računalniku z aplikacijo Viewer, ki je na voljo v namiznih aplikacijah Imaging EdgeTM, ustvarite videoposnetke s časovnim preskokom.

Videoposnetki časovnim preskokom

Novo intervalno snemanje, ki je pravzaprav neprekinjeno fotografiranje s prekinitvami med posameznimi posnetki, ki trajajo od 1 do 60 sekund, lahko izvedete v fotoaparatu. Na osnovi tega lahko nato v računalniku z aplikacijo Viewer, ki je na voljo v namiznih aplikacijah Imaging EdgeTM, ustvarite videoposnetke s časovnim preskokom.

Izkoristite prednosti različnih funkcij za videoposnetke

Posnamete lahko počasne (do 5x) in hitre (do 60x) videe, brez obdelave v PC-ju. Videoposnetek Full HD pa lahko posnamete s hitrim fotografiranjem pri do 120 sl./s in ustvarite visokokakovosten počasni posnetek v postprodukciji. Snemanje videoposnetkov proxy omogoča enostavnejše urejanje in pregled, z načinom za fotografiranje pa lahko ekstrahirate fotografije iz videoposnetkov.

LCD-monitor visoke ločljivosti s priročnimi funkcijami zaslona na dotik

LCD-zaslon tipa 3.0 s 180-stopinjskim nagibom ponuja vreč kot le prikaz prizora pred vami, saj ponuja tudi hiter pregled številnih funkcij fotoaparata z različnimi oblikami intuitivnega upravljanja na dotik.

Tekoča izbira območja ostrenja s sledilno ploščico

Funkcija sledilne ploščice omogoča tekoče premikanje položaja trenutnega ostrenja, med tem ko gledate skozi iskalo. S prstom preprosto podrsnite po monitorju, dokler ne najdete želene točke, ki jo želite izostriti.

Ostrenje na dotik in zaklop na dotik

Če želite premakniti ostrenje, celo na rob okvirja, lahko to preprosto naredite z ostrenjem na dotik tako, da se dotaknete monitorja. S sprožilom na dotik lahko nastavite ostrenje in aktivirate zaklop z enim dotikom.

Sledenje z dotikom vklopi sledenje v realnem času

Funkcija sledenja vam omogoča, da se preprosto dotaknete monitorja in aktivirate sledenje v realnem času za snemanje fotografij ali videoposnetkov. Fotoaparat takoj izostri ciljni objekt in zadrži nastavljeno izostritev.

Nastavite fotoaparat tako, kot želite vi

Z vrsto funkcij za prilagajanje, ki so prevzete od modelov polnega formata, ste bolj prilagodljivi in bolje nadzirate način delovanja fotoaparata.

Z gumbi po meri so pogosti postopki na dosegu prstov

Vsakega od osmih gumbov na fotoaparatu lahko dodelite katerikoli od 89 funkcij in postopkov z različnim delovanjem, odvisno od tega, ali snemate fotografije ali videoposnetke in ali delate v načinu fotografiranja.

S funkcijama “My Menu” in “My Dial” imate nadzor

S funkcijo “My Dial” pogoste funkcije dodelite gumbu za upravljanje in kolescu za hitrejši dostop pri fotografiranju. S funkcijo “My Menu” registrirate do 30 različnih menijskih elementov, kar zagotavlja hiter dostop do tistih pogostih.

Upodobitev zaslona z nastavitvami za prilagoditev

Na zaslonu z nastavitvami po meri si na sliki z delovnimi komponentami fotoaparata lahko na hitro ogledate, kateri gumb ali stikalo dodeljujete, ko pa nastavljate meni funkcije, si lahko ogledate sestavo zaslona za dejansko funkcijo.

[1] Visoko kontrastno iskalo
[2] Vzdržljiva sestava zaklopa
[3] Odporno na vlago in prah

Namizne aplikacije Imaging Edge

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge je fotografija boljša. Z “oddaljenim dostopom” fotografiranje upravljate in nadzirate v živo na zaslonu PC-ja, z “iskalom” jih hitro pregledate, razvrstite in izberete v knjižnicah in z “urejanjem” razvijete podatke RAW v visokokakovostne fotografije. Dobite kar največ iz Sonyjevih datotek RAW in bodite učinkovitejši.

Oglejte si podrobnosti

Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je brezplačen nagrajen program za urejanje slik, ki ponuja obdelavo formata RAW, preprosto upravljanje in orodja za urejanje. Kupite Capture One Pro (za Sony) za še več orodij za urejanje in fotografiranje ob povezavi z računalnikom.

Oglejte si podrobnosti

Garancija: 24 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony