Opis

4K HDR-procesor X1™

4K HDR-procesor X1™

Naš zmogljiv procesor uporablja napredne algoritme, s katerimi odpravi motnje in poudari podrobnosti. Signal 4K

1

je še čistejši, zato so vse vsebine, ki jih gledate, še bližje ločljivosti 4K ter polne pristnih barv in kontrasta.

TRILUMINOS PRO™

TRILUMINOS PRO™
Naši televizorji s široko barvno lestvico in edinstvenim algoritmom TRILUMINOS PRO™ lahko zaznajo barvo iz nasičenosti, odtenka in svetlosti za reprodukcijo naravnih odtenkov vseh podrobnosti. Doživite pristne barve, podobne tistim, ki jih vidimo v resničnem svetu.

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR analizira barvo posameznih predmetov na zaslonu in prilagodi kontrast, kar je v nasprotju z večino televizorjev, kjer se prilagodi kontrast le ob eni krivulji črno-belega kontrasta. Zaradi posamične obdelave predmetov zagotavlja ta televizor večjo globino, teksturo in pristnejše slike.

4K X-Reality™ PRO

4K X-Reality™ PRO
Slike 4K, ki jih ekskluzivno omogoča naš 4K HDR-procesor X1™, so veličastne, polne podrobnosti in tekstur iz resničnega sveta. Ločljivost slik, posnetih v 2K in celo v Full HD, se s tehnologijo 4K X-Reality™ PRO in ob uporabi edinstvene zbirke podatkov 4K zviša, tako da se približa ločljivosti 4K.

Motionflow™ XR 

Motionflow™ XR
Uživajte v tekočih in ostrih podrobnostih tudi pri hitrih prizorih s tehnologijo Motionflow™ XR. Ta inovativna tehnologija ustvarja in vstavlja dodatne sličice med izvirne. Primerja ključne vidne dejavnike pri zaporednih sličicah, nato pa predvidi manjkajoče dogajanje v zaporedjih. Nekateri modeli celo dodajo črno sličico za nezamegljen, kinematografski pogled.

X-Balanced Speaker

X-Balanced Speaker
Z našim zvočnikom X-Balanced Speaker nove edinstvene oblike, ki dopolnjuje kakovost zvoka in tankost televizorja, je zvok filmov ter glasbe čist.

Google TV

Google TV

V svojih storitvah pretakanja prebrskajte več kot 700.000 filmov in televizijskih nanizank, ki jih najdete na enem mestu, razvrščene po temah ter žanrih glede na to, kaj vas zanima.

3

Glasovno iskanje

Glasovno iskanje
Z močjo svojega glasu lahko priljubljeno vsebino najdete hitreje kot kadar koli doslej. S funkcijo glasovnega iskanja vam ni več treba zapleteno iskati ali utrudljivo tipkati – dovolj je, če vprašate.

Deluje z Apple AirPlay/Apple HomeKit<sup>4</sup>

Deluje z Apple AirPlay/Apple HomeKit

4
Z Apple AirPlay pretakate video in zvok v televizor neposredno iz naprave iPhone, iPad ali Mac. Glejte filme in oddaje iz aplikacije Apple TV, priljubljenih aplikacij ali celo brskalnika Safari. Delite svoje fotografije z vsemi v prostoru.

Chromecast built-in

Chromecast built-in

Chromecast omogoča pretakanje najljubših videoposnetkov, iger in aplikacij iz mobilne naprave s polno kakovostjo v vaš televizor s funkcijo Chromecast built in. Ko želite v vsebinah, ki jih imate radi, uživati v popolnosti, je dovolj, da tapnete enega od gumbov za pretakanje (Cast) na zaslonu sistema Android ali iOS. Pretakajte vsebine, nato pa nadaljujte brskanjem v telefonu ali tabličnem računalniku.

5

Pameten daljinski upravljalnik

Pameten daljinski upravljalnik

Vse povezane naprave lahko upravljate z našim pametnim daljinski upravljalnikom. Dostop z enim gumbom do storitev videa na zahtevo v nekaj sekundah zapolni vaš prostor z oddajami in filmi.

6
7

Zasnova površine od roba do roba

Zasnova površine od roba do roba

Izjemno tanek okvir ne odvrača pozornosti od dogajanja na zaslonu.

8

Dvosmerno večpozicijsko stojalo

Dvosmerno večpozicijsko stojalo

Z vsestranskim dvosmernim stojalom lahko izbirate med standardno nastavitvijo, ko je slika v središču vašega pogleda, in ozko nastavitvijo za manjše police.

9

Tehnologija optimizacije okolja

Tehnologija optimizacije okolja
Udobno se namestite in uživajte v vznemirljivi izkušnji gledanja. Naša edinstvena tehnologija optimizacije okolja s svetlobnim senzorjem samodejno prilagodi sliko in zvok vašemu okolju.

Svetlobni senzor

Svetlobni senzor
Na zaslonih običajnih televizorjev svetlost ostaja nespremenjena ne glede na svetlobo v prostoru, zato so slike pretemen ali presvetle. Svetlobni senzor v tem televizorju optimizira svetlost slike glede na pogoje v prostoru tako, da poveča svetlost v svetlih in jo zmanjša v temnih prostorih in ponudi odličen prikaz.

Optimizacija zvoka za vaš prostor

Optimizacija zvoka za vaš prostor
Doživetje zvoka se lahko spreminja glede na prostor. Zavese na primer absorbirajo zvok, predmeti pred televizorjem pa lahko ovirajo pot zvoka in poslabšajo kakovost zvoka. Ta televizor zazna predmete in reproducira izboljšan zvok, optimiziran glede na vaš prostor.

Dolby Vision® in Dolby Atmos® 

Dolby Vision® in Dolby Atmos®

Predajte se kinematografskim užitkom doma. S tehnologijo Dolby Vision® prizori oživijo pred vašimi očmi in so videti realistično, Dolby Atmos® pa zapolni prostor s potopitvenim prostorskim zvokom.

10
11
Specifikacije
Table-Top Stand, Glasovni daljinski upravljalnik, Baterije, Napajalni kabel, Navodila za delovanje, Navodila za hitro namestitev
Leto modela
LETO MODELA2021
Dimenzije in teža
VELIKOST ZASLONA (PALCI, PO DIAGONALI)75 palcev (74,5 palcev)VELIKOST ZASLONA (CENTIMETRI, IZMERJENO DIAGONALNO)189 cmDIMENZIJE TELEVIZORJA BREZ STOJALA (Š X V X G)Pribl. 167,5 x 96,2 x 7,3 cmDIMENZIJE TELEVIZORJA S STOJALOM (STANDARDNI POLOŽAJ) (Š X V X G)Pribl. 167,5 x 104,0 x 41,0 cmDIMENZIJE TELEVIZORJA S STOJALOM (OZEK POLOŽAJ) (Š X V X G)Pribl. 167,5 x 104,0 x 41,0 cmDIMENZIJE EMBALAŽNE ŠKATLE (Š X V X G)Pribl. 182,4 x 111,9 x 18,7 cm
ŠIRINA STOJALA (STANDARDNI POLOŽAJ)Pribl. 133,0 cmŠIRINA STOJALA (OZEK POLOŽAJ)Pribl. 55,9 cmRAZMIK MED LUKNJAMI VESA® (Š X V)30,0 x 30,0 cmTEŽA TELEVIZORJA BREZ STOJALAPribl. 32,6 kgTEŽA EMBALAŽNE ŠKATLE (BRUTO)Pribl. 49 kg
Povezljivost
ETHERNETNI VHODI1 (stranski)PODPORA S PROFILOM BLUETOOTHRazličica 4.2, HID (povezljivost z miško/tipkovnico)/HOGP (povezljivost naprave z nizko porabo energije)/SPP (Serial Port Profile)/A2DP (stereo zvok) /AVRCP (daljinski upravljalnik AV)CHROMECAST BUILT-INDaAPPLE AIRPLAYDaAPPLE HOMEKITDaVHODI ZA RF SIGNAL (ZEMELJSKA/KABELSKA TV)1 (stranski)VHODI IF (SATELITSKI)1 (stranski)KOMPONENTNI VIDEO VHODI (Y/PB/PR)NeKOMPOZITNI VIDEO IZHODI1 (stranski, mini vtičnica)VHODI RS-232CNeSKUPAJ VHODOV HDMI4 (4 stranski)HDCPHDCP2.3 (za HDMI™1/2/3/4)
HDMI-CECDaFUNKCIJE V SPECIFIKACIJI HDMI2.14K120/eARC/VRR/ALLMPOVRATNI ZVOČNI KANAL HDMI (ARC)Da (eARC/ARC)SPREMENLJIVA HITROST OSVEŽEVANJA (VRR)Da (za HDMI™3/4)SAMODEJNI NAČIN NIZKE LATENCE (ALLM)Da (za HDMI™3/4)DIGITALNI AVDIO IZHODI1 (stranski)IZHOD(-I) ZA SLUŠALKE1 (stranski)ZVOČNI IZHODIZHOD(-I) ZA GLOBOKOTONECVRATA USB2 (stranska)SNEMANJE USB HDDDa (1Rec) (razen za Italijo)PODPORA ZA FORMAT POGONA USBFAT16/FAT32/exFAT/NTFS
Slika (plošča)
TIP ZASLONALCDLOČLJIVOST ZASLONA (VODORAVNO X NAVPIČNO, SLIKOVNE PIKE)3840 x 2160KOT GLEDANJA (X-WIDE ANGLE)
VRSTA OSVETLITVE OZADJANeposredna osvetlitev LEDVRSTA ZATEMNITVE OSVETLITVE OZADJAZatemnitev okvirja
Slika (obdelava)
ZDRUŽLJIVOST Z VISOKIM DINAMIČNIM RAZPONOM (HDR)Da (HDR10, HLG, Dolby Vision)PROCESOR ZA SLIKE4K HDR Processor X1™IZBOLJŠAVA JASNOSTI4K X-Reality™ PROIZBOLJŠAVA BARVETRILUMINOS PRO™Tehnologija Live Colour™IZBOLJŠAVA KONTRASTAObject-based HDR remasterDynamic Contrast Enhancer
IZBOLJŠAVA GIBANJA (IZVIRNI HZ)Motionflow™ XR 800/960Hz (osnovno 100/120Hz), samodejni načinPODPORA ZA VIDEO SIGNALSignal HDMI™:4096 x 2160p(24, 50, 60 Hz), 3840 x 2160p (24, 25, 30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080p (30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080/24p, 1080i (50, 60 Hz), 720p (30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 480pSLIKOVNI NAČINIVivid, Standard, Cinema, Game, Graphics, Photo, Custom, Dolby Vision Bright, Dolby Vision DarkMILIJONI SLIKOVNIH PIKSvetloba
Zvok (zvočniki in ojačevalnik)
IZHODNA MOČ ZVOKA10 W + 10 WTIP ZVOČNIKAZvočnik Bass Reflex; X-Balanced Speaker
KONFIGURACIJA ZVOČNIKAPolni razpon (Bass Reflex) x 2
Zvoka (obdelava)
PODPORA ZA OBLIKO ZVOČNEGA ZAPISA DOLBYDolby™ Audio, Dolby™ AtmosPODPORA ZA OBLIKO ZVOČNEGA ZAPISA DTSDigitalni prostorski zvok DTSACOUSTIC AUTO CALIBRATIONKompenzacija prostoraVOICE ZOOM
RADIO FMNeOBDELAVA ZVOKANeNAČINI ZVOKA
Programska oprema
OPERACIJSKI SISTEMAndroid TV™VGRAJEN POMNILNIK (GB)16 GBJEZIK PRIKAZAAFRIKANŠČINA,AMH,ARABŠČINA,ASAMŠČINA,AZE,BEL,BOLGARŠČINA,BENGALŠČINA,BOSANŠČINA,KATALONŠČINA,ČEŠČINA,DANŠČINA,DEU,GRŠČINA,ANGLEŠČINA,ŠPANŠČINA,ESTONŠČINA,BAQ,PER,FINŠČINA,FRANCOŠČINA,GLG,GUDŽARATŠČINA,HINDUJŠČINA,HRVAŠČINA,MADŽARŠČINA,INDONEZIJŠČINA,ISL,ITALIJANŠČINA,HEBREJŠČINA,JAPONŠČINA,KAZAŠČINA,KANAREŠČINA,KOR,KIR,LAO,LITOVŠČINA,LATVIJŠČINA,MAKEDONŠČINA,MALAJALAMŠČINA,MON,MARATŠČINA,MAY,BUR,NOB,NEP,NLD,ODIJŠČINA,PANDŽABŠČINA,POLJŠČINA,PORTUGALŠČINA,ROMUNŠČINA,RUŠČINA,SOL,SLOVENŠČINA,ALB,SRBŠČINA,ŠVEDŠČINA;SVAHILI,TAMILŠČINA,TELUŠČINA,TAJŠČINA,TGL,TURŠČINA,UKRAJINŠČINA,URD,UZB,VIETNAMŠČINA,POENOSTAVLJENA KITAJŠČINA,TRADICIONALNA KITAJŠČINA,ZULUJEZIK VNOSA BESEDILAARABŠČINA/BOLGARŠČINA/KATALONŠČINA/HRVAŠČINA/ČEŠČINA/DANŠČINA/NIZOZEMŠČINA/ANGLEŠČINA/ESTONŠČINA/FINŠČINA/FRANCOŠČINA/NEMŠČINA/ GRŠČINA/HEBREJŠČINA/INDONEZIJŠČINA/ITALIJANŠČINA/JAPONŠČINA/NORVEŠČINA/PERZIJŠČINA/POLJŠČINA/PORTUGALŠČINA/ROMUNŠČINA/RUŠČINA/SLOVAŠČINA/SLOVENŠČINA/ŠPANŠČINA/ŠVEDŠČINA/TAJŠČINA/TURŠČINA/UKRAJINŠČINA/VIETNAMŠČINAGLASOVNO ISKANJE(Glasovno iskanje) Da/(vgrajeni mikrofon) NeVGRAJENO STIKALO MIKROFONAELEKTRONSKI PROGRAMSKI VODNIK (EPG)Da
INTERNETNI BRSKALNIKVewdTRGOVINA Z APLIKACIJAMIDa (Trgovina Google Play)VKLOPNI/IZKLOPNI ČASOVNIKDaIZKLOPNI ČASOVNIKDaTELETEKSTDaSAMODEJNO UMERJANJE Z ORODJEM CALMAN®DaPODNAPISI (ANALOGNO/DIGITALNO)(Analogno) Ne(Digitalni) Podnaslov
Napajanje in varčevanje z energijo
LETNA PORABA ENERGIJE*169 kWh/1000 hPORABA ENERGIJE (V STANJU PRIPRAVLJENOSTI)0,50 WPORABA ENERGIJE (OMREŽNO STANJE PRIPRAVLJENOSTI) – PRIKLJUČKI2,00 W (Wi-Fi)/2,00 W (LAN)/1,0 W (Bluetooth)VSEBNOST SVINCAVSEBNOST ŽIVEGA SREBRA (MG)0,0 mg
ZAHTEVE ZA NAPAJANJE (NAPETOST/FREKVENCA)50 Hz220–240 V izmeničnega tokaNAČIN VARČEVANJA Z ENERGIJO/NAČIN Z IZKLOPLJENO OSVETLITVIJO OZADJADaDINAMIČNA OSVETLITEV OZADJADaOKOLJU PRIJAZENDa
Zasnova
OBLIKA OKVIRJAPovršina od roba do robaBARVA OKVIRJAČrnaZASNOVA STOJALATanko ploščato stojalo
BARVA STOJALAČrnaPOLOŽAJ STOJALADvosmerni položaj (standardni položaj/ozek položaj)DALJINSKI UPRAVLJALNIKStandardni daljinski upravljalnik
Vgrajen sprejemnik
ŠTEVILO KANALNIKOM (ZEMELJSKI/KABELSKI)1 (digitalni/analogni)ŠTEVILO KANALNIKOM (SATELITSKI)1TV-SISTEM (ANALOGNI)B/G,D/K,IPOKRITOST KANALA ZA SPREJEMNIK (ANALOGNO)45,25–863,25 MHz (odvisno od države)TV-SISTEM (DIGITALNI ZEMELJSKI)DVB-T/T2POKRITOST KANALA ZA SPREJEMNIK (DIGITALNI ZEMELJSKI)VHF/UHF (odvisno od izbire države)
POKRITOST KANALA (DIGITALNI KABELSKI)DVB-CPOKRITOST KANALA ZA SPREJEMNIK (DIGITALNI KABELSKI)VHF/UHF/kabel (odvisno od izbire države)TV-SISTEM (DIGITALNI SATELITSKI)DVB-S/S2POKRITOST KANALA ZA SPREJEMNIK (DIGITALNI SATELITSKI)Vmesna frekvenca 950–2150 MHzCI+Da
Dostopnost
BRALNIK ZASLONADaZVOČNI OPIS (TIPKA ZA ZVOK)DaPODNAPISI ZA GLUHE IN NAGLUŠNEPodnaslov
POVEČAVA BESEDILADaBLIŽNJICA ZA DOSTOPNOSTDaGLASOVNO ISKANJEDa
Dodatna oprema
IZBIRNA DODATNA OPREMANosilec za stensko namestitev (SU-WL450 (omejitev dostopa za priključke), SU-WL850 (glejte grafikon uporabe glede na državo/območje)) Odvisno od izbire države

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony

Velikost ekrana

75

Darilo

Komplet za čiščenje TV zaslona (čistilo + krpa iz mikrovlaken)