Opis

Osupljivo doživetje pristnih barv

TRILUMINOS PRO™ in naš HDR 4K-Processor X1™ poskrbita za oživitev več kot milijarde barvnih odtenkov. Izjemen kontrast zagotavlja pristna doživetja ob gledanju vsebin.

Super ločljivost 4K, ne glede na to, kaj gledate

Izjemne slike 4K, kakršne ponuja samo naš HDR 4K-procesor X1™. Ločljivost slik, posnetih v 2K in celo v HD, je s tehnologijo 4K X-Reality™ PRO in zbirko podatkov 4K zvišana tako, da ponuja raven podrobnosti blizu 4K.

Posnetek notranjosti knjižnice s prikazom arhitekturnih podrobnosti v 4K
Slika, ki prikazuje lokacijo zvočnika X-Balanced Speaker v televizorju
Poslušajte zvok visoke kakovosti

Z našim zvočnikom X-Balanced Speaker nove edinstvene oblike, ki dopolnjuje kakovost zvoka in tankost televizorja, je zvok filmov ter glasbe čist.

Izkusite vznemirljivost kinodvorane

Na zaslonu TV-ja 4K Ultra HD, ki je zasnovan za pristno kinematografsko doživetje, si boste filme ogledali na popolnoma nov način. S tehnologijo Dolby Vision™ so prizori skoraj resnični, tehnologija Dolby Atmos™ pa zapolni prostor z zvokom.

Moški in ženska z otrokoma na kavču med gledanjem televizije
Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.
Z glasovnim iskanjem povejte, kaj želite gledati

Z glasovnim iskanjem hitreje poiščite priljubljene vsebine. Oddajo ali film lahko začnete gledati tako, da izgovorite naslov, ali pa ga poiščete z glasovnim iskanjem. Za začetek na upravljalniku pritisnite tipko za glas.

Površina od roba do roba za potopitveni ogled

Ker je okvir izjemno ozek, se vaše oči naravno osredotočijo na sliko, ne na okolico.

Bližnji posnetek z zasnovo uravnane površine televizorja BRAVIA X80K s sliko perja in vodnih kapljic na zaslonu
Slika 2-smernega večpozicijskega stojala in televizorja BRAVIA s sliko oranžnega in vijoličnega materiala na zaslonu
Vsestransko vrhunsko stojalo za poljubno postavitev TV-ja

Z vsestranskim dvosmernim stojalom lahko izbirate med standardno nastavitvijo, ko je slika v središču vašega pogleda, in ozko nastavitvijo za manjše police.

Prvovrstna slika in zvok ne glede na okolje

Udobno se namestite in uživajte v vznemirljivi izkušnji gledanja. Naša edinstvena tehnologija optimizacije okolja s svetlobnim senzorjem samodejno prilagodi sliko in zvok vašemu okolju.

Nov način uživanja ob gledanju TV-ja s kamero BRAVIA CAM

BRAVIA CAM ponuja niz novih televizijskih doživetij, med katerimi so nadzor s kretnjami in veliko drugih.

Grafični prikaz osebe, ki upravlja televizor s kretnjami
Slika para v dnevni sobi, ki maha prijatelju med videoklepetom
Videoklepeti s prijatelji in sorodniki na velikem zaslonu

Povežite se s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Popestrite si zabavo tako, da TV povežete s kamero BRAVIA CAM.

Obnovite, reciklirajte in zmanjšajte – zasnovani za okolje

TV-ji BRAVIA XR so zasnovani pristno doživetje z mislijo na okolje. V TV-jih in embalaži je manj primarne plastike. Okvir televizorja X80K je iz reciklirane plastike. Tehnologije za upravljanje osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji ne zagotavljajo le visokokakovostne slike, zmanjšujejo tudi porabo energije.

Logotip načrta Pot do ničnega vpliva
Logotip za Assistive Technology
Pomožna tehnologija v storitvi Google TV

Naši TV-ji so opremljeni s podporno tehnologijo za uporabnike z omejitvami sluha, vida ali gibanja.

 • ZNAČILNOSTI

  Večbarvne stavbe obmorskega mesta s čolni in cerkvijo v ospredju ter z morjem v ozadju

  4K HDR-procesor X1™

  Naš zmogljiv procesor uporablja napredne algoritme, s katerimi odpravi motnje in poudari podrobnosti. Signal 4K je še čistejši, zato so vse vsebine, ki jih gledate, še bližje kakovosti 4K ter polne pristnih barv in kontrasta.

  Večbarvni peščeni stožci na plaži

  TRILUMINOS PRO™

  Naši televizorji s široko barvno lestvico in edinstvenim algoritmom TRILUMINOS PRO™ lahko zaznajo barvo iz nasičenosti, odtenka in svetlosti za reprodukcijo naravnih odtenkov vseh podrobnosti. Doživite pristne barve, podobne tistim, ki jih vidimo v resničnem svetu.

  Posnetek notranjosti knjižnice s prikazom arhitekturnih podrobnosti v 4K

  4K X-Reality™ PRO

  Slike 4K, ki jih ekskluzivno omogoča naš 4K HDR-procesor X1™, so polne podrobnosti in tekstur. Ločljivost vsebine, posnete pri ločljivosti, 2K in celo HD se s tehnologijo 4K X-Reality™ PRO in edinstveno zbirko podatkov 4K poviša tako, da se približa ločljivosti 4K.

  Logotip tehnologije Motionflow XR

  Motionflow™ XR

  Uživajte v tekočih in ostrih podrobnostih tudi pri hitrih prizorih s tehnologijo Motionflow™ XR. Ta inovativna tehnologija ustvarja in vstavlja dodatne sličice med izvirne. Primerja ključne vidne dejavnike pri zaporednih sličicah, nato pa predvidi manjkajoče dogajanje v zaporedjih. Nekateri modeli celo dodajo črno sličico za nezamegljen, kinematografski pogled.

  Na razdeljenem zaslonu je prikazana dirkaška igra z rumenim avtomobilom, ki se vozi po progi v snegu. IZKLOPLJEN igralni način je prikazan na vrhu, VKLOPLJEN igralni način pa na dnu

  Samodejni način nizke latence

  Z načinom Auto Low Latency Mode v standardu HDMI 2.1 TV BRAVIA zazna priklopljeno konzolo in samodejno preklopi na način nizke zakasnitve. Uživali boste v odzivnem načinu igranja brez motenj – nepogrešljivo za hitre in intenzivne igre.

  Razdeljen zaslon igre vožnje avtomobila s prikazom optimiziranega igranja s samodejno barvno preslikavo HDR

  Samodejna barvna preslikava HDR

  S samodejno barvno preslikavo HDR bodo nastavitve HDR nemudoma optimizirane med prvo nastavitvijo konzole PS5™. Vaša konzola PS5™ samodejno prepoznava individualne TV-modele BRAVIA in izbere najboljšo nastavitev HDR za vaš TV. Zato boste tudi v prizorih z visokim kontrastom videli ključne podrobnosti in barve v najsvetlejših in najtemnejših delim zaslona.

  Dva zaslona s prikazom vklopljenega in izklopljenega samodejnega slikovnega načina za žanr, med katerima je konzola PS5

  Samodejni slikovni načini za žanr

  Televizor BRAVIA samodejno preklopi v igralni način. Tako minimalizira zakasnitev in izboljša odzivnost. Med gledanjem filmov s konzolo PlayStation5® preklopi nazaj v standardni način. V tem načinu poudari obdelavo slike za bolj izrazne prizore.

  Slika, ki prikazuje lokacijo zvočnika X-Balanced Speaker v televizorju

  X-Balanced Speaker

  Z našim zvočnikom X-Balanced Speaker nove edinstvene oblike, ki dopolnjuje kakovost zvoka in tankost televizorja, je zvok filmov ter glasbe čist.

  Logotip tehnologije BLUETOOTH®

  Povezljivost Bluetooth

  Povežite svoj televizor z napravami, združljivimi s tehnologijo Bluetooth®, in uživajte v razvedrilnih vsebinah brez žične povezave. Povežite svoje slušalke Bluetooth s televizorjem BRAVIA ter uživajte v TV-oddajah in glasbenih vsebinah s svojega najljubšega mesta – brez motenj ali prekinitev.

  Televizor BRAVIA na steni nad polico s svetilko in okraski

  Ambient Optimization

  Udobno se namestite in uživajte v vznemirljivi izkušnji gledanja. Naša edinstvena tehnologija optimizacije okolja s svetlobnim senzorjem samodejno prilagodi sliko in zvok vašemu okolju.

  Slika para na kavču med gledanjem televizije s posnetkom zaslona s čolnom na reki, ki prikazuje prednosti svetlobnega senzorja

  Svetlobni senzor

  Na zaslonih običajnih televizorjev svetlost ostaja nespremenjena ne glede na svetlobo v prostoru, zato so slike pretemen ali presvetle. Svetlobni senzor v tem televizorju optimizira svetlost slike glede na pogoje v prostoru tako, da poveča svetlost v svetlih in jo zmanjša v temnih prostorih in ponudi odličen prikaz.

  Grafični prikaz osebe, ki sedi na kavču in gleda televizijo ter doživlja optimizacijo zvoka s poudarjenimi zvočnimi valovi

  Optimizacija zvoka za vaš prostor

  Doživetje zvoka se lahko spreminja glede na prostor. Zavese na primer absorbirajo zvok, predmeti pred televizorjem pa lahko ovirajo pot zvoka in poslabšajo kakovost zvoka. Ta televizor zazna predmete in reproducira izboljšan zvok, optimiziran glede na vaš prostor.

  Prizor iz dnevne sobe s prikazom televizorja BRAVIA s kamero BRAVIA CAM nad podstavkom

  Deluje s kamero BRAVIA CAM

  Povežite svoj televizor BRAVIA s kamero BRAVIA CAM, ki je naprodaj ločeno, in uživajte v še bolj vznemirljivi izkušnji gledanja. Kamera BRAVIA CAM zazna vaš položaj v sobi in vašo oddaljenost od televizorja, na podlagi tega pa nato optimalno prilagodi nastavitve zvoka in slike. S kamero BRAVIA CAM lahko uživate tudi v številnih novih televizijskih izkušnjah, vključno z nadzorom s kretnjami, videoklepetom in veliko drugimi.

  Logotip operacijskega sistema Google™ TV

  Google TV

  V svojih storitvah pretakanja lahko brskate po več kot 700.000 filmih in televizijskih nanizankah, ki jih najdete na enem mestu, razvrščenih po temah ter žanrih glede na to, kaj vas zanima.

  Posnetek ženske z upravljalnikom od blizu, ki upravlja televizor z glasom.

  Glasovno iskanje

  S svojim glasom lahko svoje najljubše vsebine poiščete hitreje kot kdaj koli prej. Z glasovnim iskanjem smo odpravili komplicirano krmarjenje ali utrujajoče tipkanje. Dovolj je, da vprašate.

  Slika, ki prikazuje filmsko platno s pametnim telefonom

  Deluje z Apple AirPlay/Apple HomeKit

  Z Apple AirPlay pretakate video in zvok v televizor neposredno iz naprave iPhone, iPad ali Mac. Glejte filme in oddaje iz aplikacije Apple TV, priljubljenih aplikacij ali celo brskalnika Safari. Delite svoje fotografije z vsemi v prostoru.

  Logotip tehnologije Chromecast built-in

  Chromecast built-in

  V trenutku lahko s telefona, tabličnega računalnika ali prenosnika preklopite na TV. S funkcijo Chromecast built-in lahko vse svoje priljubljene filme, serije, aplikacije in igre pretakate neposredno v svoj TV.

  Slika brisanja daljinskega upravljalnika s krpo

  Preprost za brisanje

  Naš daljinski upravljalnik je zasnovan z gladko površino z nižjimi tipkami in posebno poliuretansko prevleko, ki omogoča preprosto brisanje in čiščenje. Vse tipke so prevlečene s posebnim protibakterijskim materialom.

  Slika povezanih naprav, ki jih upravljate s pametnim daljinskim upravljalnikom

  Pameten daljinski upravljalnik

  Vse povezane naprave lahko upravljate s pametnim daljinski upravljalnikom. Dostop z enim gumbom do storitev videa na zahtevo v nekaj sekundah zapolni vaš prostor z oddajami in filmi.

  Slika prikazuje 2-smerno stojalo za več položajev

  Dvosmerno večpozicijsko stojalo

  Z vsestranskim dvosmernim stojalom lahko izbirate med standardno nastavitvijo, ko je slika v središču vašega pogleda, in ozko nastavitvijo za manjše police.

  Posnetek zasnove površine od roba do roba od blizu

  Površina od roba do roba

  Ker je okvir izjemno ozek, se vaše oči naravno osredotočijo na sliko, ne na okolico.

  Slika prizora v dnevni sobi s prikazom koncepta opreme dnevne sobe

  Oprema dnevne sobe

  Z našim konceptom opreme dnevne sobe postane vaš televizor nepogrešljiv del dnevnega prostora, saj na zaslonu ponuja prikaz umetniških del, osebnih fotografij, različnih tem ohranjevalnika zaslona ter funkcij ure.

  Logotipa tehnologij Dolby Vision® in Dolby Atmos®

  Dolby Vision® in Dolby Atmos®

  Predajte se kinematografskim užitkom v udobju svojega doma. S tehnologijo Dolby Vision® prizori oživijo pred vašimi očmi in so videti realistični, Dolby Atmos® pa zapolni prostor s pristnim prostorskim zvokom.

  Tehnične podrobnosti
  Ločljivost zaslona
  4K-UHD 3840×2160
  Vrsta zaslona
  Direct LED LCD
  HDR
  HDR10, HLG, Dolby Vision
  Operacijski sistem (TV)
  Android
  Garancija v letih
  2
  Diagonala zaslona
  190 cm (75″)
  Velikost TV (storitve)
  127 cm (50″) in več
  Lastna frekvenca zaslona
  50 Hz
  Tip digitalnega sprejemnika
  DVB-T, DVB-T2
  Izhod za slušalke
  da
  Internetni priključek (brezžični WLAN)
  da
  Stojalo
  L-D nogice
  Razred energijske učinkovitosti
  F

  Povezava na uradno stran proizvajalca: https://www.sony.si/electronics/televizorji/x80k-x81k-series

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony

Velikost ekrana

75

Darilo

Komplet za čiščenje TV zaslona (čistilo + krpa iz mikrovlaken)