Opis

Sony BRAVIA XR MASTER Series A95K

Neverjetne barve OLED z impresivno svetlostjo

 

Slika in zvok naslednje generacije s kognitivno inteligenco

Dvignite vid in zvok na novo raven s Cognitive Processor XR™. Revolucionarni procesor televizorjev Sony BRAVIA XR™ reproducira vsebino, kot jo vidite in slišite, ter zagotavlja neverjetno realistično izkušnjo. Ve, kako človeško oko izostri, in z navzkrižno analizo slik zagotavlja resnično globino, izjemen kontrast in čudovite žive barve. 

 

Naša najširša barvna paleta z naravnimi in svetlimi barvami

Nova plošča OLED (QD-OLED) zagotavlja najširšo možno barvno paleto s pomočjo Cognitive Processor XR™. Edinstveni procesor poustvari naravne barve in odtenke, ki so kot nalašč za človeško oko, ter napolni zaslon z enakomerno živimi barvami in realističnimi teksturami pri vseh ravneh svetlosti.

 

Uživajte v pristni globini z jasnimi črninami in bolj živahnimi barvami

Z združitvijo XR OLED Contrast Pro s ploščo OLED (QD-OLED) ta televizor zagotavlja do 200 % več barvne svetlosti kot tradicionalni televizorji OLED, kar oživi prizore s čisto črno in živahnimi barvami. S Cognitive Processor XR™ televizor izboljša slike na enak način, kot jih izostri človeško oko, tako da ne boste zamudili niti ene podrobnosti v prizorih, ki se odvijajo v bleščeči svetlobi ali globokih sencah.

Zaslon je zvočnik – popolna harmonija slike in zvoka

Acoustic Surface Audio+™ uporablja posebne gibljive elemente, da zaslon spremeni v večkanalni zvočnik. Zvok se natančno ujema s tem, kar vidite na zaslonu: slika in zvok v popolni harmoniji, ki zagotavljata impresivno izkušnjo.

 

Odkrijte nove načine gledanja televizije s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM bo najboljši sedež vedno vaš. Sistem prepozna, kje sedite, in ustrezno optimizira sliko in zvok. Čakajo vas senzor za kretnje, video klepet in mnogo drugih zabavnih, novih izkušenj.

 

 

Glasovno iskanje: samo povejte, kaj želite videti

Z glasovnim iskanjem hitreje poiščite nove priljubljene. Takoj lahko skočite na oddajo ali film, ko to izgovorite, ali pa lahko brskate z glasovnim iskanjem, tako da izgovorite »iskanje akcijskega filma«. Za začetek pritisnite gumb za glasnost na daljinskem upravljalniku.

 

Dvojni dizajn – za vaš življenjski slog

Televizor ima dva različna dizajna. Tip sprednjega položaja z dizajnom “One Slate” zagotavlja najboljšo možno izkušnjo, medtem ko tip zadnjega položaja omogoča namestitev televizorja blizu stene in se tako harmonično prilega prostoru

Zaradi varnosti mora biti televizor postavljen na polico ali podstavek, ki je širši in globlji od naprave.

 

Kino izkušnja doma. Uživajte v filmih na BRAVIA XR™

Zasnovan za izkušnjo PlayStation®5

Prenovite, reciklirajte, zmanjšajte – v dobro okolja 

Za naše televizorje BRAVIA XR sta značilna poglobljena izkušnja in okoljska ozaveščenost. V naših televizorjih in embalaži uporabljamo manj nove plastike. A95K uporablja SORPLAS™, ki ga je razvil Sony z do 85 % recikliranim zadnjim pokrovom. Naše edinstvene tehnologije za nadzor osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji zagotavljajo odlično kakovost slike in zmanjšano porabo energije.

Na levi strani slike so štiri plastične steklenice in štirje CD-ji, na desni pa puščica, ki kaže na televizor BRAVIA z ribami, ki plavajo v oceanu na zaslonu.

 

XR slika

Najširši barvni spekter prijeten za človeško oko

Ta novi televizor OLED (QD-OLED) z milijoni edinstvenih, samosvetlečih slikovnih pik ponuja več barv kot kdajkoli prej in zagotavlja popolnoma novo kinematografsko izkušnjo. V kombinaciji s Cognitive Processor XR™ so nasičenost, odtenek in svetlost vseh barv prikazani z izjemnimi podrobnostmi, ki razkrivajo subtilne nianse in razlike, ki jih lahko vidite samo v resničnem življenju.

 

Briljantne barve in čisti črni odtenki zagotavljajo resnično globino 

XR OLED Contrast Pro uporablja ploščo OLED (QD-OLED), tako da boste vedno navdušeni nad resničnim kontrastom in briljantnimi barvami. OLED-televizor s temperaturnim senzorjem in toplotno difuzijsko ploščo uporablja tehnologijo Cognitive Processor XR™ za zaznavanje temperature zaslona in natančen nadzor svetlobe ter tako zagotavlja do 200 % večjo svetlost barv v primerjavi z običajnimi OLED-televizorji.

 

Poustvarjena tekstura in vsebina v ločljivosti 4K

S funkcijo XR 4K Upscaling lahko uživate v zabavi blizu kakovosti 4K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR™ obdeluje množico podatkov in inteligentno poustvari izgubljene teksture in podrobnosti za realistične slike.

Bližnji posnetek ptičjega perja

 

Inteligentna obdelava gibanja za gladko in hitro delovanje

Cognitive Processor XR™ in XR OLED Motion prepoznata in navzkrižno analizirata vizualne elemente okvirjev ter odpravita zamegljenost. Ustvari okvirje in jih vstavi med originalne okvirje, tako da lahko tudi hitre prizore vidite gladko in jasno.

Slika ženske, ki rolka v skate parku

 

Čudovite barve iz vseh možnih kotov 

Zaslon s strani še nikoli ni izgledal tako dobro. Samoosvetljujoča plošča OLED (QD-OLED) A95K nove generacije zagotavlja konstantno svetlost. Barve ostanejo dosledne in resnične pri vseh kotih gledanja.

Razdeljen posnetek stenskih televizorjev s posnetkom zaslona modrega kraterja v oranžni skali s pravimi barvami z vseh strani

 

Manj bleščanja in odsevov, izjemna filmska izkušnja

Bleščanje in odsevi ovirajo jasnost temnih prizorov, saj globina in podrobnosti ostanejo skrite. Plošča OLED (QD-OLED) odbija zunanjo svetlobo v nizki meri, kar zmanjša ta učinek. Na ta način je mogoče doseči odlično svetlost, barve in kontrast v skoraj vseh svetlobnih pogojih. Potopite se v prizor in nemoteno uživajte v čudovitem razgledu.

Primerjava zaslonov, ki prikazujejo mesto na hribu ponoči z in brez nizke odbojnosti

 

XR zvok

 

Zaslon je zvočnik; močan zvok, ki se ujema s sliko

Z Acoustic Surface Audio+™ zvok prihaja z zaslona. Vibriranje velikih premikajočih se elementov spremeni zaslon v zvočnik in ustvari močno akustiko, ki se premika s sliko. Rezultat: bolj realističen zvočni posnetek, izjemno jasen in naraven dialog. Levi in ​​desni globokotonec okrepita nizke tone za poglobljen zvok domačega kina.

Slika akustičnega površinskega zvoka+zvočnih valov, ki prihajajo iz televizije

 

Močnejši in realistični zvočni posnetki

Dva velika, popolnoma okrogla gonilnika A95K zagotavljata močnejši in realističniji zvok za vsako oddajo, ki jo gledate. Z vibriranjem zaslona sprožilci ustvarijo specifične srednje in visoke frekvence za poglobljeno zvočno izkušnjo, ki se ujema s tem, kar vidite na zaslonu.

Bližnji posnetek sprožilca vibrirajočega zaslona, ​​ki se uporablja za ustvarjanje zvoka

 

Zabava je s 3D prostorskim zvokom dosegla novo raven

Zahvaljujoč BRAVIA XR™ vsak pogled spremlja prostorski zvok. XR Surround ustvari prostorski zvok virtualno, od strani in navpično, z zvočniki televizorja, tako da lahko doživite 3D zvok tudi brez stropnih ali navzgor postavljenih zvočnikov. Naši televizorji BRAVIA XR™ so združljivi tudi s funkcijo Dolby Atmos®.

Dnevna soba z žensko, ki sedi na kavču in gleda televizijo, plus prostorski zvok z XR Surround

 

Najboljše z avdio opremo Sony

V kombinaciji z avdio opremo Sony najnovejši televizorji BRAVIA XR ponujajo še več; z izjemno kakovostjo slike in zvoka XR lahko uživate v avdiovizualni izkušnji brez primere.

Slika para, ki sedi v dnevni sobi in gleda televizor BRAVIA s funkcijo Acoustic Center Sync

 

Voice Zoom™ 2 izboljša zvok za jasnejši dialog

Televizijski dialog boste slišali jasneje, ne da bi vam bilo treba povečati glasnost. Pri govoru, ki ga je težje slišati, Voice Zoom 2 zazna vrsto glasu, ga analizira in izboljša jasnost. 

Ženska, ki govori po telefonu na prometni ulici, pokaže, kako Voice Zoom 2 olajša slišanje glasu

 

BRAVIA CAM

 

Optimalna izkušnja gledanja kjerkoli že ste 

Povežite svoj televizor BRAVIA XR s priloženo napravo BRAVIA CAM in uživajte v gledanju televizije kot še nikoli doslej. To pomeni, da je zvok, vključno z dialogi, jasnejši in bolj poglobljen, svetlost slike pa je prilagojena okolju gledanja.

 

Vse slike so optimizirane za vaš prostor v sobi

BRAVIA CAM zazna, kako daleč ste, in prilagodi svetlost naprave, tako da lahko vedno uživate v popolni kakovosti slike, ne glede na to, kje ste. Svetlobni in barvni senzor televizorja optimizira slike glede na svetlobne pogoje za najboljšo možno kinematografsko izkušnjo.

Grafika razdeljenega zaslona prikazuje osebo, ki gleda televizijo od daleč, in osebo od blizu

 

Idealna zvočna izkušnja od koder koli

BRAVIA CAM sledi vam in vašemu položaju, tudi če gledate televizijo od strani, nato pa prilagodi levo in desno ravnovesje zvoka za optimalno akustiko. Kjer koli v prostoru ste, lahko uživate v enaki kakovosti zvoka, kot če bi sedeli pred televizorjem.

Grafika razdeljenega zaslona, ​​pri čemer ena oseba gleda televizijo z ene strani in ena s strani

 

Jasno slišite zvoke, ne glede na to, kje ste

Z zaznavanjem razdalje gledanja lahko BRAVIA CAM samodejno prilagodi glasovni zoom, tako da jasno slišite dialog. Glasnost televizijskega dialoga se poveča, ko se oddaljite od televizorja, in zmanjša, ko se mu približate.

Grafika razdeljenega zaslona z eno osebo, ki posluša TV od blizu, in drugo na daljavo

 

Odkrijte nove načine gledanja televizije s kamero BRAVIA CAM

Odkrijte zabavne nove televizijske izkušnje s kamero BRAVIA CAM, preizkusite senzor za kretnje, videoklepet in drugo.

 

Videoklepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu

Klepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Če TV združite s kamero BRAVIA CAM, lahko uporabite še več zabavnih funkcij.

Slika para, ki med videoklepetom maha prijatelju iz svoje dnevne sobe

 

Enostaven priklop in odklop

Priloženo kamero BRAVIA CAM je mogoče hitro in preprosto povezati s televizorjem BRAVIA ter enostavno odstraniti. S stikalom pokrova kamere na vrhu kamere BRAVIA CAM lahko zaprete pokrov kamere, če želite ohraniti svojo zasebnost.

Bližnji posnetek: BRAVIA CAM na vrhu televizorja BRAVIA

 

Funkcije Smart TV

Vse, kar želite gledati na enem mestu

Enostaven dostop do vsebin in storitev. Več kot 700.000 epizod filmov in serij na enem mestu. Google TV prikaže vaše najljubše vsebine iz vaših aplikacij in naročnin ter jih organizira za vas.

Bližnji posnetek ženske, ki z glasovnim upravljanjem daljinsko upravlja svoj televizor

 

Povečajte priljubljene v pametnem telefonu

Svoje najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprave iOS ali Android lahko hitro in preprosto spremenite v izkušnjo na velikem zaslonu.

Slika mačke in kanuja, poslana s pametnega telefona na TV

 

Preprost daljinski upravljalnik

Eleganten vrhunski daljinski upravljalnik, ki ga lahko uporabljate tudi v temi

Popolnoma smo preoblikovali naš daljinski upravljalnik, tako da lahko kadar koli preprosto upravljate svoj TV. Naš novi vrhunski daljinski upravljalnik je enostaven za uporabo s poenostavljenimi gumbi in osvetlitvijo ozadja, tako da lahko vse jasno vidite tudi v temi. Kompakten, aluminijast daljinski upravljalnik je prefinjenega videza in udoben za držanje.

Slika osvetljenega daljinskega upravljalnika podnevi in ​​zvečer

 

Preprosto z glasom poiščite izgubljeni daljinski upravljalnik

Daljinski upravljalnik ne sme izginiti pod blazinami na kavču! S funkcijo Iskanje recite “OK Google, poišči moj daljinski upravljalnik” ali pritisnite gumb na strani televizorja, da aktivirate svoj daljinski upravljalnik. Daljinski upravljalnik piska in utripa, tako da ga lahko hitro najdete.

 

Enostaven za čiščenje in ostane čist

Naš daljinski upravljalnik z vdolbinimi gumbi in posebno poliuretansko prevleko, z ravno površino, se lahko enostavno obriše in ohranja čist. Gumbi so prevlečeni s posebnim antibakterijskim materialom.

Slika čiščenja daljinskega upravljalnika s krpo

 

En pametni daljinski upravljalnik za vse vaše naprave

Z našim pametnim daljinskim upravljalnikom lahko upravljate vse svoje povezane naprave. Storitev videa na zahtevo, ki je na voljo s pritiskom na gumb, pretvori oddaje in filme v vašo dnevno sobo v nekaj sekundah.

Slika, ki prikazuje, kako upravljati vse povezane naprave z enim samim pametnim daljinskim upravljalnikom

 

Oblikovanje

 

Dvojni dizajn – za vaš življenjski slog

Televizor ima dva različna dizajna. Vrsta sprednjega položaja z zasnovo “One Slate” se osredotoča na zaslon in zagotavlja poglobljeno izkušnjo brez motenj. Slog zadnjega položaja vam omogoča, da televizor postavite neposredno ob steno, tako da se popolnoma zlije z okoljem.

Dejanski videz se lahko razlikuje glede na velikost televizorja. Zaradi varnosti morate televizor postaviti na polico ali podstavek, ki je širši od širine stojala za televizor.

 

 

Gladka kovinska površina za izjemno izkušnjo

Vrhunski kovinski rob je izjemno ozek, zato se vaše oči naravno osredotočijo na sliko, ne na stvari okoli nje.

Čista, čista lepota

Držala za kable praktično skrijejo žice, kar daje televiziji čist videz iz katere koli smeri.

 

Uživajte v še več prizorih, kot si jih je zamislil režiser

Širok nabor tehnologij, ki ohranjajo ustvarjalni namen, npr. Načini Creator Calibrated, IMAX Enhanced in Dolby Vision® pomagajo televiziji reproducirati dramo in vznemirjenje, ki si jih zamisli režiser. Ima oceno »Calman Ready«, tako da lahko ustvarjalci vsebine profesionalno kalibrirajo tudi pri urejanju posnetkov.

Glejte Netflix v studijski kakovosti, samodejno optimizirano

Uživajte v vsebini Netflix v spektakularni studijski kakovosti, kot si je zamislil ustvarjalec. Netflix Adaptive Calibrated Mode, posebej razvit za vsebino Netflix, sodeluje s funkcijo optimizacije ambientalne svetlobe televizorja BRAVIA XR in optimizira svetlost slike glede na svetlobne razmere v prostoru, tako da se lahko resnično potopite v svoje najljubše oddaje. .

Slika para, ki gleda Netflix na stenskem televizorju BRAVIA v dnevni sobi.  Ko je gumb Adaptive Calibrated Mode pod sliko vklopljen in izklopljen, se bo svetlost zaslona vidno spremenila in prilagodila okolju.

 

Optimizacija vseh vaših najljubših slik

Uživate lahko v še več vsebini, kot si je zamislil ustvarjalec. Z načinom BRAVIA CORE Calibrated se vsi filmi, vključno s filmi IMAX Enhanced™, samodejno prilagodijo optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

Posnetek zaslona, ​​ki prikazuje logotip BRAVIA CORE

 

Podrobnosti

SPLOŠNE LASTNOSTI

Premer zaslona139 cm
VrstaSmart TV
Tehnologija zaslonaOLED
Kvaliteta slike4K
Videz2022
barvaČrna
Vrsta zaslonaStanovanje

SMART TV

Operacijski sistemGoogle TV
Aplikacije za pretakanje videaYouTube Netflix HBO Max
Glavne značilnostiGlasovno upravljanje Inteligentni osebni pomočnik Zrcaljenje zaslona Snemanje USB Vgrajen Chromecast Apple HomeKit integracija
ZrcaljenjeiOS Android
Inteligentni glasovni pomočnikVgrajen Google pomočnik
Vrsta procesorjaXR kognitivni procesor
Zmogljivost shranjevanja16 GB

VIDEO FUNKCIJE

Resolucija3840 x 2160
Vrsta tehnologije HDRHDR 10 HLG Dolby Vision
Tehnologija slikeLive Colour™ Technology XR HDR Remaster XR 4K Upscaling XR OLED Motion XR Color Auto Genre Picture Mode Auto HDR Tone Mapping Netflix Adaptive Calibrated Mode Bravia CORE Calibrated IMAX Enhanced
Lastnosti igreVRR (spremenljiva hitrost osveževanja) ALLM (način samodejne nizke zakasnitve)
Pogostost posodabljanja100 Hz
TV tuner sistemDVB-C DVB-S DVB-S2 DVB-T DVB-T2

AVDIO FUNKCIJE

Avdio tehnologijaDolby Digital Plus Dolby Atmos Dolby Digital S-Master Digitalni ojačevalnik Bluetooth Audio DTS Digital Surround Advanced Auto Volume Alternate Audio Auto Surround Acoustic Surface Audio+ Auto Mute Clear Phase Dolby AC-4 HDMI Audio Return Channel (eARC) Voice Zoom 2 3D Surround Upscaling 360 Spatial Sound Acoustic Center Sync Samodejna kalibracija zvoka
Ozvočenje2.2
Zmogljivost vgrajenih zvočnikov40 W
Vgrajen subwooferja

POVEZAVA

Brezžična povezavaBluetooth Wi-Fi
Pristanišča2 x HDMI 2.0 1 x RJ-45 CI+ reža 2 x USB 2 x HDMI 2.1
Standardni Wi-Fi802.11 ac
Bluetooth različica4.2

PORABA ENERGIJE

Poraba energije348 W
Poraba energije / 1000 ur84 kWh
Poraba energije v načinu HDR / 1000 ur114 kWh
Poraba energije v stanju pripravljenosti0,5 W
Energetska učinkovitost po najnovejših evropskih standardihEnergijski razred G

VELIKOSTI

Dimenzije s stojalom1225 x 280 x 728 mm
Dimenzije brez stojala1225 x 43 x 714 mm
Teža s stojalom31 kg
Teža brez stojala21,2 kg
Dimenzije škatle1360 x 194 x 828 mm

DODATKI

Vsebina paketaBaterije Napajalni kabel Navodila za uporabo Inteligentni daljinski upravljalnik

STENSKI SISTEM

Združljivost VESA300 x 300

Garancija: 24 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony

Velikost ekrana

55

Darilo

Komplet za čiščenje TV zaslona (čistilo + krpa iz mikrovlaken)