Opis

BRAVIA XR MASTER Serija Z9K

8K Reality: neverjetna svetlost in kontrast

Slika in zvok nove generacije s kognitivno inteligenco

S Cognitive Processor XR™ dvignite svojo vizualnost in zvok na višjo raven. Sonyjev revolucionarni TV procesor BRAVIA XR zagotavlja vsebino, kot jo ljudje vidijo in slišijo, za neverjetno resnično izkušnjo. Ve, kako se človeško oko osredotoča in zagotavlja resnično globino, izjemen kontrast in čudovito živahne barve z navzkrižno analizo slik.

8K resničnost na velikem zaslonu brez kompromisov

Z kognitivnim procesorjem XR™ in novo 8K mini LED, Z9K izboljša vsebino na skoraj 8K ločljivost, tako da lahko uživate v še več podrobnostih in teksturi na velikem zaslonu s popolnim kontrastom. Občutite svoje čute izostrene do skrajnosti in doživite gledanje televizije kot še nikoli.

Prizori, polni kontrasta in svetlobe, natančno nadzorovani

V našem Z9K 8K BRAVIA XR televizorju edinstven XR Backlight Master Drive, ki ga poganja kognitivni procesor XR ™, natančno nadzira našo najnovejšo generacijo Mini LED osvetlitev ozadja za osupljivo svetlost. Uživajte v razponu dinamike brez primere z bleščečimi lučmi, globokimi črnimi in čudovito naravnimi srednjimi toni, brez bleščanja ali poudarkov.

Okvir je harmonija zvočnika, slike in zvoka

Uživajte v zvoku, ki se ujema s tem, kar vidite na zaslonu, s tehnologijo Acoustic Multi-Audio™. Štirje vgrajeni visokotonci na vrhu in ob straneh televizorja z usmerjenimi viri zvoka povečajo harmonijo slike in zvoka za še bolj kinematografsko izkušnjo.

Glasbenik na koncertu igra kontrabas in objame zvočne valove

Odkrijte nove načine gledanja televizije z BRAVIA CAM

Z BRAVIA CAM imate vedno najboljši sedež. Sistem zazna, kje sedite, in ustrezno optimizira sliko in zvok. Čakajo vas senzor za kretnje, video klepet in še veliko novih zabavnih izkušenj.

 

Glasovno iskanje: samo povejte, kar želite videti

Hitreje poiščite nove priljubljene z glasovnim iskanjem. Takoj lahko preskočite na oddajo ali film ali brskate z glasovnim iskanjem, tako da izgovorite »poišči akcijski film«. Pritisnite gumb za glasnost na daljinskem upravljalniku, da začnete.

Od blizu je ženska, ki z glasovnim nadzorom na daljavo upravlja svoj televizor

Kino izkušnja doma. Uživajte v filmih BRAVIA XR™

Čaka vas veliko filmov. S tehnologijo BRAVIA XR, Pure Stream ™ in IMAX® Enhanced lahko uživate v osupljivih slikah in odlični kakovosti zvoka pri predvajanju katere koli vsebine. S kalibriranim načinom BRAVIA CORE se vsak film samodejno prilagodi optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

 

Zasnovan za izkušnjo PlayStation®5

Televizorji BRAVIA XR™ odlično delujejo s PlayStation®5. BRAVIA XR in PS5™ skupaj zagotavljata neverjetno izkušnjo z osupljivo sliko in zvokom – počutili se boste, kot da ste sredi dogajanja.

Oglejte si, zakaj sta OS BRAVIA XR in PS5 dober par

Samo televizorji BRAVIA XR lahko samodejno prilagodijo in optimizirajo sliko z najboljšimi nastavitvami za vašo PlayStation®5, ne glede na to, ali igrate ali gledate filme.

Več podrobnosti si lahko ogledate iz prizorov z visokim kontrastom

Samodejno preslikavanje tonov HDR

S samodejnim upodabljanjem tonov HDR so nastavitve HDR takoj optimizirane, ko prvič nastavite svoj PS5™. PS5™ prepozna različne modele BRAVIA XR in izbere najboljše nastavitve HDR. Tako boste tudi v prizorih z visokim kontrastom videli najpomembnejše podrobnosti in barve na najsvetlejših in najtemnejših delih zaslona.

* Prav tako bo treba posodobiti programsko opremo PlayStation®5 in BRAVIA, posodobitev pa bo na voljo konec leta 2021.

Igra gonilnika z razdeljenim zaslonom, ki prikazuje razliko med vklopom in izklopom samodejnega preslikavanja tonov HDR

Uživajte v igrah in še več s konzolo PS5™

Samodejni žanrski način slike

Televizorji BRAVIA XR zaznajo, ali predvajate ali gledate film ali TV-oddajo. Zahvaljujoč načinu slike samodejnega žanra televizor samodejno preklopi v način igre, kar zmanjša zakasnitev vhodnega signala za še hitrejše odzive, ali v standardni način, ko gledate pretočni film ali z diska Ultra HD Blu-ray™ na konzoli PS5, osredotočanje na obdelavo slik za še bolj izrazno sliko.

* Programsko opremo PlayStation®5 in BRAVIA bo treba posodobiti, posodobitev pa bo na voljo konec leta 2021.

Uživajte v igrah in še več s konzolo PS5™

Brezhibno igranje, brezhiben nadzor

Lahko začnete takoj. Priključite kabel HDMI in vaš BRAVIA XR bo zaznal, ko je konzola priključena, in samodejno preklopil v način igre. Igralna izkušnja bo hitra in gladka.

Obnovite, reciklirajte, skrčite – za okolje

Naši televizorji BRAVIA XR so impresivni in okolju prijazni. V naših televizorjih in embalaži uporabljamo manj nove plastike. Z9K uporablja SORPLAS™, ki ga je razvil Sony, s 85 % recikliranih komponent. Naše edinstvene tehnologije za nadzor osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji, zagotavljajo odlično kakovost slike in zmanjšano porabo energije.

Na levi strani slike so štiri plastične steklenice in štirje CD-ji, na desni strani pa je puščica, ki kaže na televizor BRAVIA z ribami, ki plavajo v oceanu na zaslonu.

Slika XR

 

Občutite globino z brezhibnim kontrastom in svetlostjo

XR Backlight Master Drive uporablja lokalni algoritem zatemnitve za natančen nadzor na tisoče gosto razporejenih mini LED, eno za drugo. Osredotoči svetlobo skoraj brez utripanja po poudarkih ali dvorišču. Tako bodo prizori nasičeni s čudovitimi lučmi, črnimi barvami in srednjimi toni.

Pogled od zgoraj na žarilno luč mini LED krmilnika XR Backlight Master Drive

 

Širok barvni spekter za prave barve in odtenke

S kognitivnima procesorjema XR™ in XR Triluminos Pro ima Z9K dostop do več kot milijarde barv in reproducira odtenke z realističnimi, subtilnimi razlikami. S ploščo z veliko barvno paleto in procesorjem, osredotočenim na človeka, zazna barve na podlagi nasičenosti, odtenka in svetlosti za naravne odtenke v vsaki podrobnosti.

Od blizu jagode in breskve

Poustvarjena tekstura in vsebina v ločljivosti 8K

Z XR 8K Upscaling lahko uživate v zabavi s kakovostjo skoraj 8K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR ™ obdeluje ogromno podatkov in inteligentno poustvari izgubljene teksture in podrobnosti za pristen videz.

Bližnji posnetek dizajna tigrovega plašča, ki prikazuje, kako XR poveča ločljivost na 8K

Super obdelava filmskih slik za prizore brez zamegljenosti

Predvajanje športnih in hitrih filmov ga je dvignilo na drugo raven. Naš kognitivni procesor XR ™ z elemom XR Motion Clarity analizira gibanje v več okvirjih, da je dejanje gladko, jasno in jasno.

Slika deskarja z detajli brez zamegljenosti

Čudovita slika

Zahvaljujoč plošči X-Wide Angle™ bo slika popolna iz katerega koli kota, tako da bodo imeli odlično izkušnjo ne le tisti, ki gledajo na zaslon od sredine, ampak tudi s strani. In X-Anti Reflection zmanjša bleščanje za še jasnejše slike.

 

XR zvok

 

Zvok z zaslona z vgrajenimi visokotonci

Z zvočniki, vgrajenimi v okvir Acoustic Multi-Audio, zagotavlja, da visokofrekvenčni zvoki prihajajo s prave točke prizora, točno tam, kjer so se zgodili. Z globokotonskimi zvočniki, obrnjenimi naprej, dobite močne nizke tone ne glede na to, kje je televizor.

Slika zvočnih valov s televizorja s tehnologijo Acoustic Multi-Audio™

Zabava je dosegla raven s 3D prostorskim zvokom

Zahvaljujoč BRAVIA XR ™ ima vsak prizor prostorski zvok. XR Surround ustvarja prostorski zvok virtualno, bočno in navpično z zvočniki televizorja, tako da lahko doživite 3D zvok brez stropnih ali obrnjenih zvočnikov. Naši televizorji BRAVIA XR so združljivi tudi z Dolby Atmos®.

Dnevna soba z žensko, ki gleda televizijo, medtem ko sedi na kavču in prostorskim zvokom z XR Surround

Najboljše z zvočno opremo Sony

Najnovejši televizorji BRAVIA XR v kombinaciji z zvočno opremo Sony ponujajo še več; lahko uživate v neprimerljivi avdiovizualni izkušnji z izjemno kakovost slike in zvoka XR.

Slika para, ki sedi v dnevni sobi in gleda TV BRAVIA z Acoustic Center Sync

Slika moškega, ki sedi v dnevni sobi in gleda televizor BRAVIA s 360 prostorskim zvokom

Acoustic Center Sync

Ko televizor BRAVIA XR povežete z zvočnim projektorjem Sony, enota ojača osrednji kanal zvočnika za jasen in poln zvok petja. Tako se zvok natančno prilega tistemu, kar vidite na zaslonu, za resnično poglobljeno izkušnjo.

Pripravljen za prilagajanje prostorskega zvoka 360

Prilagodite svojo izkušnjo Dolby Atmos® tako, da združite nosljivi zvočnik SRS-NS7 z BRAVIA XR ™ za prostorski zvok. Nekatere slušalke Sony z brezžičnim oddajnikom WLA-NS7 (na prodaj posebej) zagotavljajo prostorski zvok, simuliran s 360 prostorskim zvokom.

Voice Zoom™ 2 izboljša zvok za jasnejše pogovore

Televizijske pogovore boste slišali jasneje, ne da bi morali povečati glasnost. Za govor, ki ga je težje slišati, Voice Zoom 2 zazna vrsto zvoka, izvede analizo in izboljša jasnost.

Ženska, ki govori po telefonu na prometni ulici, kaže, kako Voice Zoom 2 olajša slišati glas

Optimalna izkušnja gledanja, kjer koli že ste

Povežite svoj BRAVIA XR s priloženo BRAVIA CAM in uživajte v televiziji kot še nikoli. To pomeni, da je zvok, vključno z dialogi, čistejši in bolj potopljen, svetlost slike pa prilagojena okolju gledanja.

Vse slike so optimizirane za vaš prostor v prostoru

BRAVIA CAM zazna, kako daleč sedite, in prilagodi svetlost vaše naprave, tako da lahko vedno uživate v popolni kakovosti slike, ne glede na to, kje ste. Senzor svetlobe in barv televizorja optimizira slike za najboljše svetlobne pogoje.

Grafika z razdeljenim zaslonom, ki prikazuje osebo, ki gleda televizijo od daleč in od blizu

Idealna zvočna izkušnja od koder koli

BRAVIA CAM tudi spremlja vas in vaš položaj, ko gledate televizijo od strani, in nato prilagodi levo in desno zvočno ravnovesje za optimalno akustiko. Kjer koli ste v sobi, lahko uživate v isti kakovosti zvoka, kot če bi sedeli tik pred televizorjem.

Grafika razdeljenega zaslona z osebo, ki posluša televizijo s sprednje in ene strani

Poslušajte zvoke jasno, ne glede na to, kje ste

Z zaznavanjem razdalje gledanja lahko vaša BRAVIA CAM samodejno prilagodi glasovni zoom, tako da lahko jasno slišite pogovore. Glasnost televizijskega dialoga se poveča, ko se oddaljite od televizorja, in zmanjša, ko se mu približate.

Grafika na razdeljenem zaslonu z moškim, ki posluša televizijo od blizu in na daljavo

Odkrijte nove načine gledanja televizije z BRAVIA CAM

Odkrijte zabavne nove televizijske izkušnje z BRAVIA CAM, preizkusite senzor za kretnje, video klepet in še več.

 

Video klepet s prijatelji in družino na velikem zaslonu

Klepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu. S seznanjanjem televizorja s kamero BRAVIA CAM lahko uživate še bolj zabavno.

Med videoklepetom slika prijatelja, ki prijatelju maha iz dnevne sobe

 

Enostaven za priključitev in odklop

Priložena kamera BRAVIA CAM se hitro in enostavno poveže z vašim televizorjem BRAVIA in jo je enostavno odstraniti. Pokrov kamere lahko zaprete s stikalom pokrova kamere na vrhu BRAVIA CAM, da ohranite svojo zasebnost.

Od blizu: BRAVIA CAM na vrhu televizorja BRAVIA

 

Funkcije Smart TV

 

Vse, kar si želite ogledati na enem mestu

Enostaven dostop do vsebin in storitev. Več kot 700.000 filmov in serij na enem mestu. Google TV prikaže vašo najljubšo vsebino iz aplikacij in naročnin ter jo organizira namesto vas.

Od blizu je ženska, ki z glasovnim nadzorom na daljavo upravlja svoj televizor

Povečajte priljubljene na vašem pametnem telefonu

Svoje najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprave iOS ali Android lahko hitro in preprosto spremenite v izkušnjo na velikem zaslonu.

Slika mačke in kanuja, ki se pošiljata s pametnega telefona na TV

Enostaven daljinski upravljalnik

Čist, vrhunski daljinski upravljalnik za uporabo v temi

Popolnoma smo preoblikovali naš daljinski upravljalnik, tako da lahko ves čas enostavno upravljate svoj televizor. Naš novi vrhunski daljinski upravljalnik je enostaven za uporabo s poenostavljenimi gumbi in osvetlitvijo ozadja, tako da lahko vidite vse tudi v temi. Kompaktni aluminijasti daljinski upravljalnik ima prefinjen videz in je udoben za držanje.

Slika daljinskega upravljalnika z osvetljenim ozadjem v dnevnem in večernem okolju

Najdite izgubljeni daljinski upravljalnik preprosto s svojim glasom

Daljinski upravljalnik ne more izginiti pod blazinami kavča! S funkcijo Iskanje izgovorite »OK Google, poišči moj daljinski upravljalnik« ali pritisnite gumb ob strani televizorja, da aktivirate daljinski upravljalnik. Daljinski upravljalnik zazvoni in utripa, tako da ga lahko hitro najdete.

S kavčem za dnevno sobo in aktivirano funkcijo iskanja za iskanje izgubljenega daljinskega upravljalnika

 

Je enostaven za čiščenje in ostane čist

Naš daljinski upravljalnik z ravnim zaslonom z vgrajenimi gumbi in posebnim poliuretanskim premazom je enostaven za brisanje in vzdrževanje čistega. Gumbi so prevlečeni s posebnim antibakterijskim materialom.

Slika čiščenja daljinskega upravljalnika s krpo

 

En pametni daljinski upravljalnik za vse vaše naprave

Z našim pametnim daljinskim upravljalnikom lahko upravljate vse svoje povezane naprave. Videoposnetek z enim dotikom na zahtevo pripelje vaše oddaje in filme v vašo dnevno sobo v nekaj sekundah.

Slika, ki prikazuje, kako upravljati vse povezane naprave z enim samim pametnim daljinskim upravljalnikom

 

Oblikovanje

Čudovit dizajn za poglobljeno izkušnjo velikega zaslona

Minimalistična zasnova »One Slate« zagotavlja popolno filmsko izkušnjo, ne glede na to, ali je na stojalu za TV ali na steni. Eleganten dizajn z eno samo ploščo iz kaljenega stekla, minimiziranim okvirjem, tako da se lahko osredotočite samo na sliko brez motenj.

Dejanski videz se lahko razlikuje glede na velikost televizorja.

 

Prestige trismerna večpozicijska podlaga za postavitev TV-ja

Standardna nastavitev, ki jo ponuja 3-smerno večpozicijsko stojalo, se bolj osredotoča na sliko, ozka nastavitev je primerna za manjše police, nastavitev zvočnega projektorja pa je idealna za vaš zvočni sistem.

Slika 3-smernega večpozicijskega stojala s posnetki zaslona barvnih škatel iz folije

 

Od blizu čistega dizajna

Slika, ki prikazuje zadnjo stran televizorja in postavitev kabla

Eleganten oblikovalski svet – manjši rob, večja slika

Zasnova brez okvirja naredi ta televizor elegantno elegantno, kar zmanjšuje motnje, tako da se oko lahko osredotoči na tisto, kar je pomembno – torej na sliko.

Natrpana, prefinjena lepota

Nosilci kablov praktično skrijejo žice in dajejo televiziji eleganten videz iz katere koli smeri.

Uživajte v še več prizorih, kot je o njih sanjal režiser

Širok nabor tehnologij, ki ohranjajo ustvarjalno namero, npr. Načini Creator Calibrated, IMAX Enhanced in Dolby Vision® pomagajo vaši televiziji vrniti dramo in vznemirjenje, o katerih je sanjal režiser. Ima oceno »Calman Ready«, tako da ga lahko ustvarjalci vsebin profesionalno umerijo tudi pri urejanju posnetkov.

 

Glejte Netflix v studijski kakovosti, samodejno optimizirano

Uživajte v vsebini Netflix v spektakularni studijski kakovosti, kot je sanjal ustvarjalec. Netflix Adaptive Calibrated Mode, razvit posebej za vsebino Netflix, deluje s funkcijo za optimizacijo osvetlitve okolice BRAVIA XR za optimizacijo svetlosti slike glede na svetlobne razmere v vaši sobi, tako da se lahko resnično potopite v svoje najljubše oddaje.

Slika para, ki gleda Netflix na stenskem televizorju BRAVIA v dnevni sobi.  Ko se gumb Adaptive Calibrated Mode pod sliko vklopi in izklopi, se svetlost zaslona vidno spremeni, da ustreza okolju.

Optimizirajte sliko vseh svojih priljubljenih

Uživate lahko v še več vsebini, kot si jo je zamislil ustvarjalec. S funkcijo BRAVIA CORE Calibrated se vsi filmi, vključno s filmi IMAX Enhanced™, samodejno prilagodijo optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

Posnetek zaslona logotipa BRAVIA CORE

 

SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

Premer zaslona215 cm
VrstaSmart TV
Tehnologija prikazaLED
Posebna tehnologijaMini LED
Kvaliteta slike8K
Videz2022
BarvaSrebrna barva
Vrsta zaslonaLetalo

SMART TV

operacijski sistemGoogle TV
Aplikacije za pretakanje videaYouTube Netflix HBO Max Bravia CORE
Glavne značilnostiGlasovni nadzor Pametni osebni pomočnik Zrcaljenje zaslona Snemanje USB Vgrajen Chromecast Apple HomeKit integracija
ZrcaljenjeiOS Android
Pametni glasovni pomočnikVgrajen Googlov pomočnik
Tip procesorjaXR kognitivni procesor
Kapaciteta za shranjevanje16 GB

VIDEO FUNKCIJE

Resolucija7680 x 4320
Vrsta tehnologije HDRHDR 10 HLG Dolby Vision
Tehnologija slikanjaX-Wide Angle XR Motion Clarity XR Triluminos PRO XR 8K Upcaling XR Color Auto Genre Picture Mode Samodejno HDR Tone Mapping Netflix Adaptive Calibrated Mode Bravia CORE Calibrated IMAX Enhanced
Značilnosti igreVRR (spremenljiva hitrost osveževanja) ALLM (samodejni način nizke zakasnitve)
Pogostost posodabljanja100 Hz
Sistem TV sprejemnikaDVB-C DVB-S DVB-S2 DVB-T DVB-T2

ZVOČNE FUNKCIJE

Avdio tehnologijaDolby Digital Plus Dolby Atmos Dolby Digital S-Master Digitalni ojačevalnik Bluetooth Audio DTS Digital Surround Advanced Auto Volume Alternate Audio Auto Surround Acoustic Multi-Audio Auto Mute Clear Phase Dolby AC-4 HDMI Audio Return Channel (eARC) Voice Zoom 2 3D Surround Upcaling 360 Samodejna kalibracija prostorskega zvoka Acoustic Center Sync Sound
Ozvočenje2.2
Zmogljivost vgrajenega zvočnika85 W
Vgrajen nizkotonecda

POVEZAVA

Brezžična povezavaBluetooth Wi-Fi
Portok2 x HDMI 2.0 1 x RJ-45 CI + reža 2 x USB 2 x HDMI 2.1
Standardni Wi-Fi802.11 ac
različica Bluetooth4.2

PORABA ENERGIJE

Poraba energije696 W.
Poraba energije / 1000 ur168 kWh
Poraba energije v načinu HDR / 1000 ur200 kWh
Poraba energije v stanju pripravljenosti0,5 W
Energetska učinkovitost po najnovejših evropskih standardihEnergijski razred G

VELIKOSTI

Dimenzije s stojalom1896 x 460 x 1123 mm
Dimenzije brez stojala1896 x 76 x 1112 mm
Teža s stojalom60,1 kg
Teža brez stojala58,4 kg
Dimenzije škatle2004 x 246 x 1223 mm
Teža škatle73 kg

DODATKI

Vsebina paketaBaterije Napajalni kabel Navodila za uporabo Inteligentni daljinski upravljalnik

STENSKI SISTEM

VESA združljivost400 x 400

Garancija: 24 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony

Velikost ekrana

85