Opis

DIAMOND 12.3 je bolj kompakten med talnimi možnostmi serije Wharfedale DIAMOND 12. DIAMOND 12.3 ne izgubi nobene natančnosti in glasbenosti možnosti stojala (knjižne police). Z izboljšano prisotnostjo in močjo je DIAMOND 12.3 prefinjen in popoln, cenovno ugoden talni zvočnik za 2-kanalne hi-fi sisteme ali kot sprednji par resno impresivnega sistema domačega kina.

Konfiguriran v 2,5-smernem sistemu s tehnologijo križanja izjem, DIAMOND 12.3 uporablja dvojne 130 mm (5-palčne) gonilnike Klarity TM za impresivne, a rafinirane srednje in nizke frekvence, medtem ko 25- milimetrski (1-palčni) visokotonski visokotonec zagotavlja odprte in gladko razširjene visoke frekvence.

Dobavljiv v barvah: črna, bela – light oak in oreh 

Klarity omogoča osredotočenost

NOVI stožčasti material Klarity™, oblikovan iz mešanice polipropilena in sljude, doda togost za zmanjšanje upogiba, kar omogoča lahek stožec z visoko togostjo, nizko barvo in bliskovito odzivnostjo.

Nizka barva in izraznost

Stožec Klarity™ je opremljen z obrobo z nizkim dušenjem, s čimer se doseže nizka barva in izrazna dinamika. S simulacijo številnih različnih oblik stožca in dodajanjem reber za zagotovitev nadaljnje utrjevanja je bila dosežena ravna krivulja odziva, ne da bi se zatekli k obdajanju z visokim dušenjem, s čimer smo dosegli idealno ravnovesje.

Magnet sil

Natančno izdelan magnetni sistem z aluminijastim kompenzacijskim obročem za zmanjšanje učinka variacij induktivnosti med potovanjem glasovne tuljave. To prispeva k odsotnosti popačenj in intermodulacij, ki jih povzroča “motorni sistem”.

Glasovna tuljava izven tega razreda

Zvočna tuljava je navita na visoko zmogljivo vrečko iz epoksi/steklenih vlaken, kar je zelo nenavadno pri zvočnikih pri tej cenovni ravni. Prednost tega je, da ne dodaja vrtinčnih tokov in zagotavlja večjo moč kot aluminijasta vretena, hkrati pa je veliko bolj trda kot tip Kapton, ki je povezan s tem cenovno kategorijo.

DIAMOND highs

25 mm kupola je izdelana iz tkanega poliestrskog filma s prevleko z visokimi izgubami, ki zagotavlja odprte in gladko razširjene visoke frekvence. Magnetni sistem in sprednja plošča sta optimizirana za široko disperzijo in nestisnjeno obnašanje. Sprednja plošča je ravna in čim bolj izpostavlja kupolo; le zelo kratek kanal na sprednji plošči uravnoteži zvočno obremenitev in izboljša merjenje SPL (nivo zvočnega tlaka).

Križanec sloga

Crossover omrežje uporablja akustično LKR 24dB topologijo. To vključuje induktorje z zračnim jedrom, ki jih pogosteje najdemo v zvočnikih višjega cenovnega razreda, izbrane zato, ker povzročajo najmanjše popačenje od vseh vrst induktorjev. Ker je upor tuljave višji od standardnega laminiranega jeklenega ali feritnega induktorja, je bila magnetna struktura srednjega/bas gonilnika spremenjena za kompenzacijo, kar ima za posledico hiter, čist bas brez popačenja iz induktorja.

Trdno in pošteno

Ohišje DIAMOND 12.1 z zadnjimi vrati je natančno dimenzionirano, tako da notranja prostornina deluje v harmoniji s sistemom pogonske enote in zagotavlja želeni zvočni rezultat. Večslojni sendvič dizajn podreja prepoznavne značilnosti »zvoka« omare. Za določitev optimalne kombinacije so bile izmerjene celo resonančne lastnosti lepila med plastmi.

Pripravi se

V notranjosti omare inteligentna točkovna opora povezuje nasprotne stene s posebno obliko lesenega nosilca, da se doseže optimalno zmanjšanje resonance omare. Te naramnice so natančno modelirane z računalniško simulacijo, da bi izboljšali običajni naramnik “osmice”, ki lahko preprosto prenaša resonanco z ene stene na drugo.

Splošen opis2,5-smerni talni zvočnik
Vrsta ohišjabas refleks
Bas gonilnik5″ (130 mm) napreden PP stožec
Gonilnik srednjega tona5″ (130 mm) napreden PP stožec
Gonilnik visokih tonov1″ (25 mm) tekstilna kupola
AV ščitšt
Občutljivost (2,83 V @ 1 m)89 dB
Priporočena moč ojačevalnika30-150W
Najvišji SPL102 dB
Nazivna impedanca8Ω združljiv
Najmanjša impedanca
Frekvenčni odziv (+/-3dB)45Hz ~ 20kHz
Razširitev nizkih tonov (-6dB)40Hz
Frekvenca križanja2,2 kHz
Prostornina omare (v litrih)26,6 l
Dimenzije (V x Š x G)(925+50) x 180 x (320+28) mm
Neto teža19,5 kg/kos

Cena velja za kos!

Povezava na uradno stran proizvajalca: https://www.wharfedale.co.uk/diamond-12-3/

 

Dodatne informacije

Proizvajalec

Wharfedale