Opis

Z V4A vstopite v svet domačega gledališča. Ta AV sprejemnik bo popolnoma spremenil vaše poslušanje in gledanje doma. Poleg tega veliko funkcij pomeni veliko možnosti, kako uživati ​​v zabavi.

 • Yamaha RX-V4A V4A sprejemnik ojačevalnik

NEPORABLJEN ZVOK

KINO DSP 3D

Vključuje obsežne podatke o zvočnem polju iz svetovno znanih koncertnih dvoran in glasbenih klubov za reprodukcijo velike gledališke akustike v stenah vašega doma.

Music Enhancer

Obnovi stisnjen zvok, tako da zveni tako, kot je bilo predvideno.

Ojačevalnik z visokim številom vrtljajev

Odziva se na hitre spremembe vhodne ravni za natančen in stabilen prenos signala.

FILMI IN IGRE KOT NIKOLI PRED

HDR10 + *

Zagotavlja globlji kontrast in bolj realistične slike, ki ostanejo zvesti namenom ustvarjalcev.

4K / 120Hz *

Omogoča višjo hitrost osveževanja, s čimer dobite bolj gladko in realistično izkušnjo gledanja.

Funkcije, namenjene igram iger (ALLM, VRR, QMS, QFT) *

Zagotavlja nemoteno gibanje in prehode za izboljšanje vaše zmogljivosti.

Večkratni vhod HDMI z najnovejšo tehnologijo *

Več vhodov HDMI bo enako podprlo najnovejšo tehnologijo HDMI, ki omogoča sočasno povezovanje igralnih konzol naslednje generacije.

* Te funkcije so na voljo v prihodnjih posodobitvah.

 • Yamaha RX-V4A V4A sprejemnik ojačevalnik
 • Yamaha RX-V4A V4A sprejemnik ojačevalnik

PREPROSTO ZA NASTAVITEV, PREPROSTO ZA UPORABO

Aplikacija MusicCast

S pametnim telefonom raziščite moč večprostorskega zvoka, dostopajte do svojih virov in naprav za pretakanje ter upravljajte AV sprejemnik.

Aplikacija AV Setup Guide

Ponuja strokovna navodila prek namestitve, kabelskih povezav in različnih drugih nastavitev.

Sistemi za glasovni nadzor

Deluje z Alexa in Google Assistant, zato je vaš AV sprejemnik vedno na vaš ukaz. Prek AirPlay 2 lahko svojo glasbo pretakate z glasovnim upravljanjem Siri iz naprave Apple iOS. * Razpoložljivost se razlikuje glede na regijo.

Yamaha RX-V4A V4A sprejemnik ojačevalnik

IZDELANO ZA VAŠO SOBO

YPAO ™

Analizira akustiko prostora in ustrezno umerja zvok, da optimizira zvok za vaš prostor.

Združljiv z brezžičnim zadnjim zvočnikom

Omogoča vam brezžično razporeditev zadnjih zvočnikov, ki ustrezajo vašemu domačemu dekorju.

Impresivno oblikovanje

Znamenit dizajn, zasnovan za zmogljivost, slog in lahkoto.

VEČ KLJUČNIH SPEC

Ta edinstvena lastniška tehnologija ustvarjanja zvočnega polja Yamaha je bila ustvarjena s kombiniranjem podatkov izmerjenega zvočnega polja z digitalno obdelavo signala. Yamaha je zbrala podatke o zvočnem polju iz znanih koncertnih dvoran in glasbenih klubov po vsem svetu, pri čemer je uporabila svoje bogate izkušnje na področju oblikovanja koncertnih dvoran, nagovorov in mešanja. Z digitalizacijo te ogromne količine informacij in vključitvijo v namenske naprave LSI učinkovito reproducira prostore koncertnih dvoran in glasbenih klubov v vašem domu. Potopite se v osupljiv realizem svojih filmov in vstopite v svet globokega gledališkega zvoka.

Yamaha RX-V4A V4A sprejemnik ojačevalnik

Prispeval bi natančen prenos signala, še posebej primeren za zvočni signal visoke ločljivosti. Na splošno ojačevalnik z visoko hitrostjo umorov povzroča nestabilen prenos signala, Yamahino novo zasnovano vezje doseže visoko stopnjo ubiranja s stabilnim prenosom signala.

Yamaha MusicEnhancer

Ko je glasba kodirana v digitalno stisnjen format, kot je MP3, frekvenčni odziv trpi. Yamahin Compressed Music Enhancer uporablja prefinjeno digitalno obdelavo signalov z uporabo ekskluzivnih algoritmov za obnovo izgubljenega, zato glasba vedno zveni tako, kot bi morala.

FILMI IN IGRE KOT NIKOLI PRED

HDR10 + signalizira ne samo dinamični razpon (razmerje med svetlobo in temo) video vsebin za vsak prizor posebej (ali celo kader za kadrom), v majhni količini metapodatkov pa zagotavlja tudi značilnosti prizora med svetla in temna, tako da lahko ostanejo pomembne podrobnosti. To omogoča zaslonom, da reproducirajo slike bolj realistično in se držijo ustvarjalčevih namenov.

* Ta funkcija je na voljo v prihodnjih posodobitvah.

4K / 120Hz omogoča izjemno hitre slike UHD, da so jasne in ostre kot britvica; ki omogočajo visoko zmogljive igralne, športne in akcijske filme, ki bodo bistveno koristili.

* Ta funkcija je na voljo v prihodnjih posodobitvah.

Izboljšane igralne in predstavnostne funkcije zagotavljajo dodano raven gladkega in nemotenega gibanja ter prehodov za igre na srečo, filme in video. Vključujejo: Samodejni način nizke zakasnitve (ALLM) omogoča, da se samodejno nastavi idealna nastavitev zakasnitve, ki omogoča nemoteno gledanje in interakcijo brez zaostanka. Spremenljiva hitrost osveževanja (VRR) zmanjša ali odpravi zaostajanje, jecljanje in trganje okvirjev za bolj tekoče in podrobnejše igranje. Hitro preklapljanje medijev (QMS) za filme in video odpravlja zamudo, ki lahko povzroči prazne okvirje pred prikazom vsebine. Quick Frame Transport (QFT) zmanjša zakasnitev za bolj gladko igranje brez zaostanka in interaktivno navidezno resničnost v realnem času.

* Ta funkcija je na voljo v prihodnjih posodobitvah.

PREPROSTO ZA NASTAVITEV, PREPROSTO ZA UPORABO

Aplikacija Yamaha AVSetupGuide

Brez skrbi, brez zmede. S to posebno aplikacijo lahko prejmete strokovno pomoč pri nastavitvi AV sprejemnika in izvornih naprav. Vodi vas celo skozi različne druge nastavitve, kot so povezave zvočnikov, povezave televizorja in izvorne naprave ter dodelitve ojačevalnikov.

Aplikacija Yamaha MusicCast

S pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom skupaj z aplikacijo MusicCast CONTROLLER lahko upravljate AVR in hitro in enostavno spreminjate nastavitve. Ista aplikacija Controller deluje kot daljinski upravljalnik za vse vaše naprave, združljive z MusicCast, in celoten večprostorni avdio nadzor.

Upravljanje z dotikom ali glasom – izbira je vaša. Intuitivno nadzirajte en izdelek MusicCast ali celoten sistem za celoten dom z lahkoto z uporabo Alexa ali Google Assistant in poslušajte, kako vaš dom oživi.

* Razpoložljivost nadzora glasovnih ukazov prek Amazon Alexa in Google Assistant se razlikuje glede na regijo.

* Za sprožanje glasovnih ukazov je potrebna naprava tretje osebe.

IZDELANO ZA VAŠO SOBO

Yamaha YPAO

YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer) analizira akustiko prostora in vaš sistem, nato pa natančno prilagodi različne zvočne parametre, da zagotovi najboljši zvok za vaš prostor. Preprosto z namestitvijo priloženega mikrofona na mesto poslušanja in vklopom YPAO sistem samodejno umerite za optimalno delovanje v sobi za domači kino.

Ta AV sprejemnik združite z brezžičnim pretočnim zvočnikom MusicCast 50 ali MusicCast 20 in uživajte v neverjetnem udobju ustvarjanja domačega kina z brezžičnim prostorskim zvokom. Še več, s čisto nastavitvijo brez nereda dobite osupljivo realističen zvok. Sedanjo dnevno sobo enostavno spremenite v posebno zabavno okolje, kjer boste lahko v celoti uživali v filmih in glasbi.

Yamaha RX-V4A V4A sprejemnik ojačevalnik

Yamahino drzno poenostavljeno podvozje odseva ključne vidike nadzora domače zabave. Značilna oblika z izpopolnjeno agresijo se osredotoča na zmogljivost in brezhibno dostopnost. Harmonija, ki izžareva eleganco, funkcijo in nadvlado v gradbeništvu.

Obstajajo štirje gumbi SCENE. Lahko jih prednastavite za različne vhode, pa tudi program zvočnega polja, ojačevalnik glasbe, izhod HDMI in še več. Vhode lahko nastavite na določene vire, kot so FM ali internetna radijska postaja, postaja v storitvi za pretakanje, naprava USB ali skladba v računalniku ali NAS (omrežje). Ko nastavite gumbe, preprosto pritisnite enega na glavni enoti ali daljinskem upravljalniku, da vklopite sprejemnik in poslušate želeno glasbo. Gumbe lahko kadar koli ponovno nastavite.

DRUGI

Predstavljajte si, kako vso glasbo, ki jo imate radi, delite po vsem domu – ne glede na obliko. MusicCast je pokril vse od vašega najljubšega vinila do AirPlay®, Bluetooth® do storitev pretakanja glasbe * in celo zvoka iz vašega televizorja.

Poleg tega so vsi izdelki MusicCast zasnovani s kakovostjo zvoka v ospredju. Podprti so visoki ločljivi formati, vključno z Apple Lossless (ALAC) do 96 kHz, WAV, FLAC in AIFF do 192 kHz.

* Razpoložljivost storitve pretakanja glasbe je odvisna od regije.

Hej Siri. Predvajajte glasbo v kuhinji in dnevni sobi.

AirPlay 2 dodaja možnost pretakanja glasbe Apple Music in drugih pretočnih storitev na več naprav MusicCast po vašem domu. Preprosto ga upravljajte iz iPhona ali iPada, povežite ga s sistemom HomePod ali preprosto uporabite glasovno upravljanje in prosite Siri za pomoč.

Raziščite svet glasbe z vgrajenimi storitvami za pretakanje glasbe *. Sinhronizacija seznamov predvajanja in posnetkov iz pametnega telefona ali računalnika z AV sprejemnikom omogoča, da storitve pretakanja glasbe nemogoče preprosto poslušate priljubljene ali odkrivate novo glasbo.

* Razpoložljivost storitve pretakanja glasbe je odvisna od regije.

Sprostite ves potencial svoje 4K vsebine. Izboljšani zvočni povratni kanal (znan tudi kot eARC) je naslednja generacija ARC – na voljo v vodilnih AV sprejemnikih Yamahe v industriji.

eARC prek vaše obstoječe povezave HDMI zagotavlja večkanalne zvočne formate s polno ločljivostjo, kot sta Dolby® TrueHD in DTS-HD®, kar vam daje najbolj realistično izkušnjo prostorskega zvoka za potopitev v vaše najljubše filme in trenutke.

Mrežni 5.2 kanalni AV sprejemnik z možnostjo brezžičnih surround zvočnikov

Poglavitne značilnosti YAMAHA RX-V4A:

 • 5.2-kanalni prostorski zvok
 • — 80 W na kanal (6 ohm, 20 Hz-20 kHz, 0.06% THD, gnana 2-kanala)
 • — 115 W na kanal (6 ohm, 1 kHz, 0.9% THD, 1-kanal gnan)
 • — 145 W na kanal (6 ohm, 1 kHz, 10% THD, 1-kanal gnan)
 • možnost brezžičnih prostorskih zvočnikov
 • HD Avdio s CINEMA DSP 3D
 • YPAO™ avdio optimizacija
 • Vgrajeni glasbeni servisi kot so TIDAL, DEEZER, SPOTIFY, itd.
 • 8K HDMI® (4 vhodi / 1 izhod) z Dolby Vision™ in Hybrid Log-Gamma 8K/60Hz 4K/120Hz
 • eARC HDMI
 • internet radio, Airplay 2, DAB+ in bluetooth združljivost
 • Napredno ohišje z dvovrstičnim prikazovalnikom
 • modelsko leto 2020/21

Opis funkcionalnosti YAMAHA RX-V4A:

Obkrožite se z zvokom – CINEMA DSP 3D

Yamaha CINEMA DSP 3D tehnologija podpira predvajanje HD avdia (Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, etc.). Proizvaja realistično, naravno in bogato zvočno kuliso.

Zvok glasbe ali filma lahko obogatite s 17 DSP programi, ki poudarijo zvrst glasbe ali žanr filma.

Enostavna optimizacija zvoka

YPAO (Yamaha parametrični zvočni optimizator) analizira akustiko vaše sobe in sistema. Posledično precizno lahko nastavi parametre za najboljšo izkušnjo v specifičnem prostoru.

Enostavno umerite sistem s priloženim mikrofonom. Slednjega postavite na pozicijo sedenja v vaši sobi, ter sprožite začetek avtomatskega umerjanja.

Popoln užitek v zvoku – diskretna konfiguracija ojačevalnika

Yamaha RX-V4A je zasnovan s poudarkom na čistoči zvoka. Ponaša se z ultra kakovostnim 384kHz/32-bit DA pretvornikom znamke Burr Brown, model PCM5101A.

Vgrajene so močne diskretne končne stopnje z nizkim popačenjem, kar pripomore k vrhunskim avdio performansam. Velike hladilne interne enote zagotavljajo dolgotrajno delovanje brez pregrevanja.

Na novo dizjniran ojačevalnik z veliko odzivnostjo glede na vhodnno jakost, sedaj nudi še bolj stabilno zvočno sliko.

Več sobni zvok – MusicCast

Yamaha RX-V4A omogoča brezžično povezavo večih prostorov v vašem objektu

Poslušate lahko različne vire v posameznih prostorih, ki jih po potrebi združite, če želite denimo v vseh prostorih enako glasbo.

Svet glasbe – ponudniki pretočnih vsebin

Raziščite glasbo preko vgrajenih pretočnih vsebin ali implementiranega internetnega radia

Dostop do več miljonov albumov Hi Fi kvalitete zvoka. Kreirajte si svoje playliste ali poiščite album oz. hit priljubljenega izvajalca.

Enostaven nadzor, podrobne nastavitve – AV Controller aplikacija

Preko aplikacije za telefon ali tablico boste lahko nadzirali Yamaha RX-V4A v podrobnosti. Glasnost, vklop, vhodni selektor, izbira DSP programov in še mnogo več.

Možnost brezžičnih surround zvočnikov

Kombinacija s posebnimi zvočniki omogoča brezžičen prostorski zvok. Torej ni potrebnih nobenih kablov za zadnje zvočnike! Na sprednje kanale (levo, desno in center) postavite klasicne Hi Fi zvočnike, zadaj pa kombinirate z brezžičnimi (enim ali dvema).

Garancija: 24 mesecev

Povezava na uradno stran proizvajalca: https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v4a/index.html