Opis

Serija A75K

Jasen, črn OLED, očarljiv zvok

Slika in zvok naslednje generacije s kognitivno inteligenco

Dvignite vid in zvok na novo raven s Cognitive Processor XR™. Revolucionarni procesor televizorjev Sony BRAVIA XR™ reproducira vsebino, kot jo vidite in slišite, ter zagotavlja neverjetno realistično izkušnjo. Ve, kako človeško oko izostri, in z navzkrižno analizo slik zagotavlja resnično globino, izjemen kontrast in čudovite žive barve.

Neverjetna čista črna barva za resnično globino in teksturo

Če našo ploščo OLED združimo s tehnologijo XR OLED Contrast Pro, televizor poveča barve in kontrast na svetlih območjih, tako da lahko uživate v čisti črnini in svetlih odtenkih, ki jih še niste videli. S Cognitive Processor XR™ televizor izboljša slike na enak način, kot jih izostri človeško oko, tako da ne boste zamudili niti ene podrobnosti v prizorih, ki se odvijajo v bleščeči svetlobi ali globokih sencah.

Zaslon je zvočnik – popolna harmonija slike in zvoka

Acoustic Surface Audio™ uporablja posebne gibljive elemente, da zaslon spremeni v večkanalni zvočnik. Zvok se natančno ujema s tem, kar vidite na zaslonu: slika in zvok v popolni harmoniji, ki zagotavljata impresivno izkušnjo.

Glasbenik igra violino na koncertu, obdan z zvočnimi valovi

Glasovno iskanje: samo povejte, kaj želite videti

Z glasovnim iskanjem hitreje poiščite nove priljubljene. Takoj lahko skočite na oddajo ali film, ko to izgovorite, ali pa lahko brskate z glasovnim iskanjem, tako da izgovorite »iskanje akcijskega filma«. Za začetek pritisnite gumb za glasnost na daljinskem upravljalniku.

Bližnji posnetek ženske, ki z glasovnim upravljanjem daljinsko upravlja svoj televizor

Kino izkušnja doma. Uživajte v filmih na BRAVIA XR™

Čaka vas veliko filmov. S tehnologijo BRAVIA XR, Pure Stream™ in IMAX® Enhanced je vsa vsebina osupljivo lepa in ima odlično kakovost zvoka. S kalibriranim načinom BRAVIA CORE se vsak film samodejno prilagodi optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

 

 

Zasnovan za izkušnjo PlayStation®5

Televizorji BRAVIA XR™ odlično delujejo s konzolo PlayStation®5. BRAVIA XR in PS5™ skupaj zagotavljata neverjetno izkušnjo z osupljivo sliko in zvokom – počutili se boste, kot da ste sredi dogajanja.

Preverite, zakaj sta BRAVIA XR in PS5™ dober par

Samo televizorji BRAVIA XR lahko samodejno prilagodijo in optimizirajo sliko z najboljšimi nastavitvami za PlayStation®5, ne glede na to, ali igrate igre ali gledate filme.

V prizorih z visokim kontrastom lahko vidite več podrobnosti

Samodejno preslikavo tonov HDR

S samodejnim preslikavo tonov HDR so nastavitve HDR takoj optimizirane, ko prvič nastavite svoj PS5™. PS5™ prepozna različne modele BRAVIA XR in izbere najboljše nastavitve HDR. Tako boste tudi v prizorih z visokim kontrastom videli najpomembnejše podrobnosti in barve na najsvetlejših in najtemnejših delih zaslona.

*Posodobiti je treba tudi programsko opremo za PlayStation®5 in BRAVIA, posodobitev pa bo izdana konec leta 2021.

Igra vožnje z razdeljenim zaslonom, ki prikazuje razliko med vklopom in izklopom samodejnega preslikave tonov HDR

Uživajte v igrah in še več s konzolo PS5™

Samodejni način izbire zvrsti slike

Televizorji BRAVIA XR zaznajo, ali igrate igro ali gledate film ali TV-oddajo. Zahvaljujoč slikovnemu načinu za samodejno izbiro žanra televizor med igranjem iger samodejno preklopi v igralni način, kar zmanjša zakasnitev vhodnega signala za še hitrejše odzive, ali preklopi v običajni način, ko gledate pretočen film ali iz Ultra HD Blu- ray™ disk na konzoli PS5, s poudarkom na obdelavi slike za še bolj ekspresivno sliko.

*Posodobiti bo treba tudi programsko opremo za PlayStation®5 in BRAVIA, posodobitev pa bo izdana konec leta 2021.

Uživajte v igrah in še več s konzolo PS5™

Gladko igranje, nadzor brez težav

Lahko začnete takoj. Priključite kabel HDMI in BRAVIA XR bo zaznal, kdaj je priključena konzola, in samodejno preklopil v igralni način. Igralna izkušnja bo hitra in gladka.

Prenovite, reciklirajte, zmanjšajte – v dobro okolja

Za naše televizorje BRAVIA XR sta značilna poglobljena izkušnja in okoljska ozaveščenost. Za velike komponente naših televizorjev in embalaže uporabljamo manj sveže plastike. Zadnji pokrov A75K je narejen iz reciklirane plastike. Naše edinstvene tehnologije za nadzor osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji zagotavljajo odlično kakovost slike in zmanjšano porabo energije.

Logotip Road to Zero

XR slika

 

Čista črna za resnično globino in teksturo

Z XR OLED Contrast Pro se povečajo barve in kontrast na svetlih območjih, zaradi česar so slike, definirane z absolutno črno barvo in poudarki, izjemno realistične. OLED-televizor s temperaturnim senzorjem in ploščo z visoko osvetlitvijo uporablja tehnologijo Cognitive Processor XR™ za zaznavanje temperature zaslona in natančen nadzor svetlobe, tako da slikovne pike na svetlih območjih prejmejo svetlobo hkrati.

[1] – Kartiranje porazdelitve temperature

[2] – Plošča visoke svetilnosti

Širok barvni spekter za pristne barve in odtenke

S Cognitive Processor XR™ in XR Triluminos Pro ima A75K dostop do več kot milijarde barv in reproducira odtenke z realističnimi, subtilnimi razlikami. Z veliko barvno lestvico in procesorjem, osredotočenim na človeka, zaznava barve na podlagi nasičenosti, odtenka in svetlosti za naravne odtenke v vsaki podrobnosti.

Od blizu z jagodami in breskvami

Poustvarjena tekstura in vsebina v ločljivosti 4K

Višanje ločljivosti XR 4K ponuja izkušnjo kakovosti skoraj 4K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR™ obdeluje množico podatkov za inteligentno poustvarjanje izgubljenih tekstur in podrobnosti za realistične slike.

Bližnji posnetek ptičjega perja

Inteligentna obdelava gibanja za gladko in hitro delovanje

Cognitive Processor XR™ in XR OLED Motion prepoznata in navzkrižno analizirata vizualne elemente okvirjev ter odpravita zamegljenost. Ustvari okvirje in jih vstavi med originalne okvirje, tako da lahko tudi hitre prizore vidite gladko in jasno.

Slika ženske, ki rolka v skate parku

Čudovite barve, kamor koli jih pogledaš

Odslej gledanje televizije ponuja enako izkušnjo tako od strani kot od spredaj. Naša samoosvetljujoča plošča OLED zagotavlja enakomernost barv in realističen prikaz, kamor koli pogledate na zaslon.

Slika ljudi, ki gledajo v dva zaslona, ​​ki prikazujeta prave barve z vseh strani

XR zvok

 

Zaslon je zvočnik, zvok natančno sledi sliki

Zahvaljujoč 3 gibljivim elementom za televizorjem je akustika sinhronizirana s sliko. V kombinaciji z zvočniki polnega razpona bo zvok še jasnejši od nizkih tonov do visokih frekvenc, zato A75K zagotavlja kino izkušnjo v vašem domu.

Slika zvočnih valov, ki prihajajo iz televizorja s funkcijo Acoustic Surface Audio

Zabava je s 3D prostorskim zvokom dosegla novo raven

Zahvaljujoč BRAVIA XR™ vsak pogled spremlja prostorski zvok. XR Surround ustvari prostorski zvok virtualno, od strani in navpično, z zvočniki televizorja, tako da lahko doživite 3D zvok tudi brez stropnih ali navzgor postavljenih zvočnikov. Naši televizorji BRAVIA XR™ so združljivi tudi s funkcijo Dolby Atmos®.

Dnevna soba z žensko, ki sedi na kavču in gleda televizijo, plus prostorski zvok z XR Surround

Najboljše z avdio opremo Sony

V kombinaciji z avdio opremo Sony najnovejši televizorji BRAVIA XR ponujajo še več; z izjemno kakovostjo slike in zvoka XR lahko uživate v avdiovizualni izkušnji brez primere.

Slika para, ki sedi v dnevni sobi in gleda televizor BRAVIA s funkcijo Acoustic Center Sync

Slika moškega, ki sedi v dnevni sobi in gleda televizor BRAVIA s 360-stopinjskim prostorskim zvokom

Acoustic Center Sync

Če televizor BRAVIA XR povežete z zvočnim projektorjem Sony, bo naprava ojačala kanal osrednjega zvočnika za jasne in polne vokale. Na ta način se zvok natančno ujema s tistim, kar vidite na zaslonu, za resnično poglobljeno izkušnjo.

Pripravljeni ste na 360 Spatial Sound Personalizer

Prilagodite svojo izkušnjo Dolby Atmos® tako, da združite nosljivi zvočnik SRS-NS7 z BRAVIA XR™ za poglobljen prostorski zvok. Simulirani prostorski zvok 360 Spatial Sound je na voljo z izbranimi slušalkami Sony z uporabo brezžičnega oddajnika WLA-NS7 (naprodaj posebej).

Voice Zoom™ 2 izboljša zvok za jasnejši dialog

Televizijski dialog boste slišali jasneje, ne da bi vam bilo treba povečati glasnost. Pri govoru, ki ga je težje slišati, Voice Zoom 2 zazna vrsto glasu, ga analizira in izboljša jasnost.

Ženska, ki govori po telefonu na prometni ulici, pokaže, kako Voice Zoom 2 olajša slišanje glasu

Neverjetna slika in zvok v vsakem okolju

Udobno se namestite in uživajte v neprimerljivem razgledu. Naša tehnologija za optimizacijo analize okolja in svetlobni senzor samodejno prilagajata sliko in zvok glede na okolje.

Ponesite svojo izkušnjo gledanja na novo raven, optimizirano s kamero BRAVIA CAM

Povežite svoj televizor BRAVIA XR z ločeno naprodaj kamero BRAVIA CAM za še bolj poglobljeno izkušnjo gledanja. BRAVIA CAM prepozna, kje in kako daleč ste od televizorja v prostoru, ter ustrezno prilagodi nastavitve zvoka in slike. Zvok je jasnejši, svetlost slike pa je prilagojena okolju gledanja.

Odkrijte nove načine gledanja televizije s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM bo najboljši sedež vedno vaš. Sistem prepozna, kje sedite, in ustrezno optimizira sliko in zvok. Senzor geste rok in druge nove izkušnje čakajo, da jih odkrijete.

 

 

Videoklepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu

Klepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Če TV združite s kamero BRAVIA CAM, lahko uporabite še več zabavnih funkcij.

Slika para, ki med videoklepetom maha prijatelju iz svoje dnevne sobe

Funkcije Smart TV

 

Vse, kar želite gledati na enem mestu

Enostaven dostop do vsebin in storitev. Več kot 700.000 epizod filmov in serij na enem mestu. Google TV prikaže vaše najljubše vsebine iz vaših aplikacij in naročnin ter jih organizira za vas.

Bližnji posnetek ženske, ki z glasovnim upravljanjem daljinsko upravlja svoj televizor

Povečajte priljubljene v pametnem telefonu

Svoje najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprave iOS ali Android lahko hitro in preprosto spremenite v izkušnjo na velikem zaslonu.

Slika mačke in kanuja, poslana s pametnega telefona na TV

En pametni daljinski upravljalnik za vse vaše naprave

Z našim pametnim daljinskim upravljalnikom lahko upravljate vse svoje povezane naprave. Storitev videa na zahtevo, ki je na voljo s pritiskom na gumb, pretvori oddaje in filme v vašo dnevno sobo v nekaj sekundah.

Slika, ki prikazuje, kako upravljati vse povezane naprave z enim samim pametnim daljinskim upravljalnikom

Oblikovanje

Minimalističen dizajn, privlačen pogled

Čudovita oblika “Metal Flush Surface” televizorja OLED vam pomaga, da se osredotočite na zaslon in se potopite v to, kar gledate.

Dejanski videz se lahko razlikuje glede na velikost televizorja.

 

 

Bližnji posnetek gladke kovinske površine

Bližnji posnetek stojala za tanko rezilo s podobo modrih kristalov na zaslonu

Gladka kovinska površina za izjemno izkušnjo

Vrhunski kovinski rob je izjemno ozek, zato se vaše oči naravno osredotočijo na sliko, ne na stvari okoli nje.

Tanek podplat in luksuzen videz

Zasnova našega tankega stojala se popolnoma prilega televizorju ter se ujema z vašo sobo in okoljem.

Uživajte v še več prizorih, kot si jih je zamislil režiser

Širok nabor tehnologij, ki ohranjajo ustvarjalni namen, npr. Načini Creator Calibrated, IMAX Enhanced in Dolby Vision® pomagajo televiziji reproducirati dramo in vznemirjenje, ki si jih zamisli režiser. Ima oceno »Calman Ready«, tako da lahko ustvarjalci vsebine profesionalno kalibrirajo tudi pri urejanju posnetkov.

 

Glejte Netflix v studijski kakovosti, samodejno optimizirano

Uživajte v vsebini Netflix v spektakularni studijski kakovosti, kot si je zamislil ustvarjalec. Netflix Adaptive Calibrated Mode, posebej razvit za vsebino Netflix, sodeluje s funkcijo optimizacije ambientalne svetlobe televizorja BRAVIA XR in optimizira svetlost slike glede na svetlobne razmere v prostoru, tako da se lahko resnično potopite v svoje najljubše oddaje. .

Slika para, ki gleda Netflix na stenskem televizorju BRAVIA v dnevni sobi. Ko je gumb Adaptive Calibrated Mode pod sliko vklopljen in izklopljen, se bo svetlost zaslona vidno spremenila in prilagodila okolju.

Optimizacija vseh vaših najljubših slik

Uživate lahko v še več vsebini, kot si je zamislil ustvarjalec. Z načinom BRAVIA CORE Calibrated se vsi filmi, vključno s filmi IMAX Enhanced™, samodejno prilagodijo optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

Posnetek zaslona, ​​ki prikazuje logotip BRAVIA CORE

 

Podrobnosti

SPLOŠNE LASTNOSTI

Premer zaslona164 cm
VrstaSmart TV
Tehnologija zaslonaOLED
Posebna tehnologijaHDR Triluminos PRO
Kvaliteta slike4K
Videz2022
barvaČrna
Vrsta zaslonaStanovanje

SMART TV

Operacijski sistemGoogle TV
Aplikacije za pretakanje videaYouTube Netflix HBO Max Bravia CORE
Glavne značilnostiUSB snemanje Vgrajen Chromecast Glasovni nadzor Ready Airplay 2 Integracija Apple HomeKit
ZrcaljenjeiOS Android
Inteligentni glasovni pomočnikVgrajen Google pomočnik
Vrsta procesorjaXR kognitivni procesor
Zmogljivost shranjevanja16 GB

VIDEO FUNKCIJE

Resolucija3840 x 2160
Vrsta tehnologije HDRHDR 10 HLG Dolby Vision
Tehnologija slikeXR Triluminos PRO XR 4K Upscaling XR OLED Motion Ambient Optimization Light XR Color Auto Genre Picture Mode Auto HDR Tone Mapping Netflix Adaptive Calibrated Mode Bravia CORE Calibrated IMAX Enhanced
Lastnosti igreVRR (spremenljiva hitrost osveževanja) ALLM (način samodejne nizke zakasnitve)
Pogostost posodabljanja100 Hz
TV tuner sistemDVB-C DVB-S DVB-S2 DVB-T DVB-T2

AVDIO FUNKCIJE

Avdio tehnologijaDolby Digital Plus Dolby Atmos Dolby Digital S-Master Digitalni ojačevalnik Bluetooth Audio DTS Digital Surround Advanced Auto Volume Alternate Audio Auto Surround Acoustic Surface Audio+ Auto Mute Clear Phase Dolby AC-4 Acoustic Auto Calibration HDMI Audio Return Channel (eARC) Voice Zoom 2 3D Surround Povečanje 360 ​​prostorskega zvoka Acoustic Center Sync
Ozvočenje2
Zmogljivost vgrajenih zvočnikov40 W

POVEZAVA

Brezžična povezavaBluetooth Wi-Fi
Pristanišča2 x HDMI 2.0 1 x RJ-45 CI+ reža 2 x USB 1 x RF 2 x HDMI 2.1 1 x digitalni optični izhod
Standardni Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth različica4.2

PORABA ENERGIJE

Poraba energije / 1000 ur96 kWh
Poraba energije v načinu HDR / 1000 ur112 kWh
Poraba energije v stanju pripravljenosti0,5 W
Energetska učinkovitost po najnovejših evropskih standardihEnergijski razred F

VELIKOSTI

Dimenzije s stojalom1448 x 338 x 910 mm
Dimenzije brez stojala1448 x 53 x 836 mm
Teža s stojalom24,4 kg
Teža brez stojala22,9 kg
Dimenzije škatle1628 x 180 x 965 mm
Teža škatle33 kg

DODATKI

Vsebina paketaBaterije Napajalni kabel Daljinski upravljalnik Navodila za uporabo

STENSKI SISTEM

Združljivost VESA300 x 300

Garancija: 24 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony

Velikost ekrana

65