Opis

Serija X90K

Realistične barve in kontrast, popolne slike 4K

Slika in zvok naslednje generacije s kognitivno inteligenco

Dvignite vid in zvok na novo raven s Cognitive Processor XR™. Revolucionarni procesor televizorjev Sony BRAVIA XR™ reproducira vsebino, kot jo vidite in slišite, ter zagotavlja neverjetno realistično izkušnjo. Ve, kako človeško oko izostri, in z navzkrižno analizo slik zagotavlja resnično globino, izjemen kontrast in čudovite žive barve.

Kontrast polnega niza z resnično globino

Full Array LED s kognitivnim procesorjem XR™ nadzoruje osvetlitev ozadja območje za območjem in ustvarja realističen kontrast v svetlih in temnih območjih. Inteligentni procesor vidi svet kot vi, zato so slike prikazane z realističnimi barvami in globino.

Popolna harmonija slike in zvoka – Dogodki neposredno z ekrana

S tehnologijo Acoustic Multi-Audio™ uživajte v zvoku, ki se ujema s tem, kar vidite na zaslonu. Visokotonci za pozicioniranje zvoka zagotavljajo harmonijo slike in zvoka za poglobljeno izkušnjo gledanja.

Glasbenik igra kontrabas na koncertu, obdan z zvočnimi valovi

Glasovno iskanje: samo povejte, kaj želite videti

Z glasovnim iskanjem hitreje poiščite nove priljubljene. Takoj lahko skočite na oddajo ali film, ko to izgovorite, ali pa lahko brskate z glasovnim iskanjem, tako da izgovorite »iskanje akcijskega filma«. Za začetek pritisnite gumb za glasnost na daljinskem upravljalniku.

Bližnji posnetek ženske, ki z glasovnim upravljanjem daljinsko upravlja svoj televizor

Kino izkušnja doma. Uživajte v filmih na BRAVIA XR™

Čaka vas veliko filmov. S tehnologijo BRAVIA XR, Pure Stream™ in IMAX® Enhanced je vsa vsebina osupljivo lepa in ima odlično kakovost zvoka. S kalibriranim načinom BRAVIA CORE se vsak film samodejno prilagodi optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

 

 

00:00Trenutni čas00:00

 

Zasnovan za izkušnjo PlayStation®5

Televizorji BRAVIA XR™ odlično delujejo s konzolo PlayStation®5. BRAVIA XR in PS5™ skupaj zagotavljata neverjetno izkušnjo z osupljivo sliko in zvokom – počutili se boste, kot da ste sredi dogajanja.

Preverite, zakaj sta BRAVIA XR in PS5™ dober par

Samo televizorji BRAVIA XR lahko samodejno prilagodijo in optimizirajo sliko z najboljšimi nastavitvami za PlayStation®5, ne glede na to, ali igrate igre ali gledate filme.

V prizorih z visokim kontrastom lahko vidite več podrobnosti

Samodejno preslikavo tonov HDR

S samodejnim preslikavo tonov HDR so nastavitve HDR takoj optimizirane, ko prvič nastavite svoj PS5™. PS5™ prepozna različne modele BRAVIA XR in izbere najboljše nastavitve HDR. Tako boste tudi v prizorih z visokim kontrastom videli najpomembnejše podrobnosti in barve na najsvetlejših in najtemnejših delih zaslona.

*Posodobiti je treba tudi programsko opremo za PlayStation®5 in BRAVIA, posodobitev pa bo izdana konec leta 2021.

Igra vožnje z razdeljenim zaslonom, ki prikazuje razliko med vklopom in izklopom samodejnega preslikave tonov HDR

Uživajte v igrah in še več s konzolo PS5™

Samodejni način izbire zvrsti slike

Televizorji BRAVIA XR zaznajo, ali igrate igro ali gledate film ali TV-oddajo. Zahvaljujoč slikovnemu načinu za samodejno izbiro žanra televizor med igranjem iger samodejno preklopi v igralni način, kar zmanjša zakasnitev vhodnega signala za še hitrejše odzive, ali preklopi v običajni način, ko gledate pretočen film ali iz Ultra HD Blu- ray™ disk na konzoli PS5, s poudarkom na obdelavi slike za še bolj ekspresivno sliko.

*Posodobiti bo treba tudi programsko opremo za PlayStation®5 in BRAVIA, posodobitev pa bo izdana konec leta 2021.

Uživajte v igrah in še več s konzolo PS5™

Gladko igranje, nadzor brez težav

Lahko začnete takoj. Priključite kabel HDMI in BRAVIA XR bo zaznal, kdaj je priključena konzola, in samodejno preklopil v igralni način. Igralna izkušnja bo hitra in gladka.

Prenovite, reciklirajte, zmanjšajte – v dobro okolja

Naši televizorji BRAVIA XR so zasnovani za čudovita, okolju prijazna doživetja. V televizorjih in embalaži uporabljamo manj sveže plastike. Platišče X90K je izdelano iz reciklirane plastike. Naše edinstvene tehnologije za nadzor osvetlitve ozadja, BRAVIA CAM in senzorji zagotavljajo odlično kakovost slike in zmanjšano porabo energije.

Logotip Road to Zero

XR slika

 

Širok barvni spekter za pristne barve in odtenke

X90K ima dostop do več kot milijarde barv zahvaljujoč kognitivnemu procesorju XR™, edinstveni novi strukturi LED plošče Full Array LED in XR Triluminos Pro ter reproducira barvne odtenke z realističnimi, subtilnimi razlikami. Barvo zaznava na podlagi nasičenosti, odtenka in svetlosti za naravne v vseh podrobnostih, zlasti zelenih in rdečih odtenkih.

Bližnji posnetek jagodičja, grenivke, melone in kivija

 

Uživajte v globini z živo črnino in intenzivno svetlostjo

Cognitive Processor XR™ izboljšuje slike, kot jih oko naredi, za pristne barve in globino. XR Contrast Booster prilagodi svetlost tako, da uravnoteži svetlobno moč zaslona in zatemni določena področja, izboljša svetle odtenke in poglobi črnino na temnih območjih. Bolj realistični prizori z dodatno globino in podrobnostmi.

Slika, ki prikazuje učinek XR Contrast Booster na sliko balona z vročim zrakom

Poustvarjena tekstura in vsebina v ločljivosti 4K

S funkcijo XR 4K Upscaling lahko uživate v zabavi blizu kakovosti 4K, ne glede na vsebino ali vir. Cognitive Processor XR™ obdeluje množico podatkov in inteligentno poustvari izgubljene teksture in podrobnosti za realistične slike.

Bližnji posnetek ptičjega perja

Super obdelava gibljive slike za prizore brez zamegljenosti

Predstavitev športa in hitrih filmov je dosegla novo raven. Kognitivni procesor XR™ z XR Motion Clarity™ Naš procesor XR™ analizira gibanje več sličic, da ohranja dogajanje gladko, svetlo in jasno.

Slika deskarja, kjer so jasno vidni detajli

 

XR zvok

 

Močan zvok z zaslona, ​​ki se natančno ujema s sliko

Acoustic Multi-Audio™ z visokotonci za pozicioniranje zvoka zagotavlja, da visokofrekvenčni zvoki prihajajo iz prave točke prizora, točno tam, kjer se dogodki dogajajo. X-Balanced zvočnik za čist, visokokakovosten zvok.

Slika zvočnih valov iz televizorja s tehnologijo Acoustic Multi-Audio™

Zabava je s 3D prostorskim zvokom dosegla novo raven

Zahvaljujoč BRAVIA XR™ vsak pogled spremlja prostorski zvok. XR Surround ustvari prostorski zvok virtualno, od strani in navpično, z zvočniki televizorja, tako da lahko doživite 3D zvok tudi brez stropnih ali navzgor postavljenih zvočnikov. Naši televizorji BRAVIA XR™ so združljivi tudi s funkcijo Dolby Atmos®.

Dnevna soba z žensko, ki sedi na kavču in gleda televizijo, plus prostorski zvok z XR Surround

Najboljše z avdio opremo Sony

V kombinaciji z avdio opremo Sony najnovejši televizorji BRAVIA XR ponujajo še več; z izjemno kakovostjo slike in zvoka XR lahko uživate v avdiovizualni izkušnji brez primere.

Slika para, ki sedi v dnevni sobi in gleda televizor BRAVIA s funkcijo Acoustic Center Sync

Slika moškega, ki sedi v dnevni sobi in gleda televizor BRAVIA s 360-stopinjskim prostorskim zvokom

Acoustic Center Sync

Če televizor BRAVIA XR povežete z zvočnim projektorjem Sony, bo naprava ojačala kanal osrednjega zvočnika za jasne in polne vokale. Na ta način se zvok natančno ujema s tistim, kar vidite na zaslonu, za resnično poglobljeno izkušnjo.

Pripravljeni ste na 360 Spatial Sound Personalizer

Prilagodite svojo izkušnjo Dolby Atmos® tako, da združite nosljivi zvočnik SRS-NS7 z BRAVIA XR™ za poglobljen prostorski zvok. Simulirani prostorski zvok 360 Spatial Sound je na voljo z izbranimi slušalkami Sony z uporabo brezžičnega oddajnika WLA-NS7 (naprodaj posebej).

Voice Zoom™ 2 izboljša zvok za jasnejši dialog

Televizijski dialog boste slišali jasneje, ne da bi vam bilo treba povečati glasnost. Pri govoru, ki ga je težje slišati, Voice Zoom 2 zazna vrsto glasu, ga analizira in izboljša jasnost.

Ženska, ki govori po telefonu na prometni ulici, pokaže, kako Voice Zoom 2 olajša slišanje glasu

Neverjetna slika in zvok v vsakem okolju

Udobno se namestite in uživajte v neprimerljivem razgledu. Naša tehnologija za optimizacijo analize okolja in svetlobni senzor samodejno prilagajata sliko in zvok glede na okolje.

Ponesite svojo izkušnjo gledanja na novo raven, optimizirano s kamero BRAVIA CAM

Povežite svoj televizor BRAVIA XR z ločeno naprodaj kamero BRAVIA CAM za še bolj poglobljeno izkušnjo gledanja. BRAVIA CAM prepozna, kje in kako daleč ste od televizorja v prostoru, ter ustrezno prilagodi nastavitve zvoka in slike. Zvok je jasnejši, svetlost slike pa je prilagojena okolju gledanja.

Odkrijte nove načine gledanja televizije s kamero BRAVIA CAM

S kamero BRAVIA CAM bo najboljši sedež vedno vaš. Sistem prepozna, kje sedite, in ustrezno optimizira sliko in zvok. Senzor geste rok in druge nove izkušnje čakajo, da jih odkrijete.

 

00:00Trenutni čas00:00

 

 

Videoklepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu

Klepetajte s prijatelji in družino na velikem zaslonu. Če TV združite s kamero BRAVIA CAM, lahko uporabite še več zabavnih funkcij.

Slika para, ki med videoklepetom maha prijatelju iz svoje dnevne sobe

Funkcije Smart TV

 

Vse, kar želite gledati na enem mestu

Enostaven dostop do vsebin in storitev. Več kot 700.000 epizod filmov in serij na enem mestu. Google TV prikaže vaše najljubše vsebine iz vaših aplikacij in naročnin ter jih organizira za vas.

Bližnji posnetek ženske, ki z glasovnim upravljanjem daljinsko upravlja svoj televizor

Povečajte priljubljene v pametnem telefonu

Svoje najljubše videoposnetke, fotografije, igre in drugo vsebino iz naprave iOS ali Android lahko hitro in preprosto spremenite v izkušnjo na velikem zaslonu.

Slika mačke in kanuja, poslana s pametnega telefona na TV

Preprost daljinski upravljalnik

Eleganten vrhunski daljinski upravljalnik, ki ga lahko uporabljate tudi v temi

Popolnoma smo preoblikovali naš daljinski upravljalnik, tako da lahko kadar koli preprosto upravljate svoj TV. Naš novi vrhunski daljinski upravljalnik je enostaven za uporabo s poenostavljenimi gumbi in osvetlitvijo ozadja, tako da lahko vse jasno vidite tudi v temi. Kompakten, aluminijast daljinski upravljalnik je prefinjenega videza in udoben za držanje.

Slika osvetljenega daljinskega upravljalnika podnevi in ​​zvečer

Preprosto z glasom poiščite izgubljeni daljinski upravljalnik

Daljinski upravljalnik ne sme izginiti pod blazinami sedežne garniture! S funkcijo Iskanje izgovorite »OK Google, poišči moj daljinski upravljalnik« ali pritisnite gumb ob strani televizorja, da aktivirate daljinski upravljalnik. Daljinski upravljalnik zazvoni, tako da ga hitro najdete.

S sedežno garnituro za dnevno sobo in aktivirano funkcijo iskanja za iskanje izgubljenega daljinskega upravljalnika

 

Enostaven za čiščenje in ostane čist

Naš daljinski upravljalnik z vdolbinimi gumbi in posebno poliuretansko prevleko, z ravno površino, se zlahka obriše23 in ohranja čist. Gumbi so prevlečeni s posebnim antibakterijskim materialom.

Slika čiščenja daljinskega upravljalnika s krpo

 

En pametni daljinski upravljalnik za vse vaše naprave

Z našim pametnim daljinskim upravljalnikom lahko upravljate vse svoje povezane naprave. Storitev videa na zahtevo, ki je na voljo s pritiskom na gumb, pretvori oddaje in filme v vašo dnevno sobo v nekaj sekundah.

Slika, ki prikazuje, kako upravljati vse povezane naprave z enim samim pametnim daljinskim upravljalnikom

 

Oblikovanje

Minimalističen dizajn, ki povečuje zabavo

Minimalistična zasnova “One Slate” poveča zaslon in zmanjša okvir, tako da se lahko nemoteno osredotočite na sliko. Uživajte v resnično poglobljenem TV-zaslonu brez motenj.

Dejanski videz se lahko razlikuje glede na velikost televizorja.

 

Prestižno večpozicijsko stojalo za postavitev televizorja

Standardna nastavitev, ki jo ponuja 3-smerno večpozicijsko stojalo, se bolj osredotoča na sliko, ozka nastavitev je primerna za manjše police, nastavitev zvočnega projektorja pa je idealna za vaš zvočni sistem.

Slika trosmernega stojala z več položaji s posnetkom zaslona roza kristalov

 

Uživajte v še več prizorih, kot si jih je zamislil režiser

Širok nabor tehnologij, ki ohranjajo ustvarjalni namen, npr. Načini Creator Calibrated, IMAX Enhanced in Dolby Vision® pomagajo televiziji reproducirati dramo in vznemirjenje, ki si jih zamisli režiser. Ima oceno »Calman Ready«, tako da lahko ustvarjalci vsebine profesionalno kalibrirajo tudi pri urejanju posnetkov.

 

Glejte Netflix v studijski kakovosti, samodejno optimizirano

Uživajte v vsebini Netflix v spektakularni studijski kakovosti, kot si je zamislil ustvarjalec. Netflix Adaptive Calibrated Mode, posebej razvit za vsebino Netflix, sodeluje s funkcijo optimizacije ambientalne svetlobe televizorja BRAVIA XR in optimizira svetlost slike glede na svetlobne razmere v prostoru, tako da se lahko resnično potopite v svoje najljubše oddaje. .

Slika para, ki gleda Netflix na stenskem televizorju BRAVIA v dnevni sobi.  Ko je gumb Adaptive Calibrated Mode pod sliko vklopljen in izklopljen, se bo svetlost zaslona vidno spremenila in prilagodila okolju.

Optimizacija vseh vaših najljubših slik

Uživate lahko v še več vsebini, kot si je zamislil ustvarjalec. Z načinom BRAVIA CORE Calibrated se vsi filmi, vključno s filmi IMAX Enhanced™, samodejno prilagodijo optimalnim nastavitvam slike za resnično izjemno izkušnjo domačega filma.

Posnetek zaslona, ​​ki prikazuje logotip BRAVIA CORE

 

Podrobnosti

SPLOŠNE LASTNOSTI

Premer zaslona164 cm
VrstaSmart TV
Tehnologija zaslonaLED diode
Posebna tehnologijaHDR
Kvaliteta slike4K
Videz2022
barvaČrna
Vrsta zaslonaStanovanje

SMART TV

Operacijski sistemGoogle TV
Aplikacije za pretakanje videaYouTube Netflix HBO Max Bravia CORE
Glavne značilnostiGlasovno upravljanje Inteligentni osebni pomočnik Zrcaljenje zaslona Snemanje USB Vgrajen Chromecast Apple HomeKit integracija
ZrcaljenjeiOS Android
Inteligentni glasovni pomočnikVgrajen Google pomočnik
Vrsta procesorjaXR kognitivni procesor
Zmogljivost shranjevanja16 GB

VIDEO FUNKCIJE

Resolucija3840 x 2160
Vrsta tehnologije HDRHDR 10 HLG Dolby Vision
Tehnologija slikeXR Contrast Booster XR Motion Clarity XR Triluminos PRO XR 4K Upscaling Ambient Optimization Light XR Color Auto Genre Picture Mode Auto HDR Tone Mapping Netflix Adaptive Calibrated Mode Bravia CORE Calibrated IMAX Enhanced
Lastnosti igreVRR (spremenljiva hitrost osveževanja) ALLM (način samodejne nizke zakasnitve)
Pogostost posodabljanja100 Hz
TV tuner sistemDVB-C DVB-S DVB-S2 DVB-T DVB-T2

AVDIO FUNKCIJE

Avdio tehnologijaDolby Digital Plus Dolby Atmos Dolby Digital S-Master Digitalni ojačevalnik Bluetooth Audio DTS Digital Surround Advanced Auto Volume Alternate Audio Auto Surround Acoustic Multi-Audio Auto Mute Clear Phase Dolby AC-4 HDMI Audio Return Channel (eARC) Voice Zoom 2 3D Surround Upscaling 360 Prostorski zvok Acoustic Center Sync Sound Samodejna kalibracija
Ozvočenje2
Zmogljivost vgrajenih zvočnikov30 W

POVEZAVA

Brezžična povezavaBluetooth Wi-Fi
Pristanišča2 x HDMI 2.0 1 x RJ-45 CI+ reža 2 x USB 2 x HDMI 2.1
Standardni Wi-Fi802.11 ac
Bluetooth različica4.2

PORABA ENERGIJE

Poraba energije266 W
Poraba energije / 1000 ur110 kWh
Poraba energije v načinu HDR / 1000 ur162 kWh
Poraba energije v stanju pripravljenosti0,5 W
Energetska učinkovitost po najnovejših evropskih standardihEnergijski razred F

VELIKOSTI

Dimenzije s stojalom1452 x 331 x 863 mm
Dimenzije brez stojala1452 x 72 x 834 mm
Teža s stojalom24 kg
Teža brez stojala22,9 kg
Dimenzije škatle1574 x 184 x 958 mm
Teža škatle32 kg

DODATKI

Vsebina paketaBaterije Napajalni kabel Navodila za uporabo Inteligentni daljinski upravljalnik

STENSKI SISTEM

Združljivost VESA300 x 300

Garancija: 24 mesecev

Dodatne informacije

Proizvajalec

Sony

Velikost ekrana

65

Darilo

Komplet za čiščenje TV zaslona (čistilo + krpa iz mikrovlaken)