Ocenjevanje artiklov

Sistem ocenjevanja

Naš sistem ocenjevanja je narejen tako, da ustreza tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Razredi kakovosti so razdeljeni na outlet naprave z odprto embalažo in rabljene naprave (razredi: A+, A, A- in B). Na voljo je torej zagotovo nekaj, kar bo ustrezalo tudi vam!

Res je. Nakup novega računalnika je drag poseg. Obstaja pa način, da tudi zmogljiv računalnik dobite po zelo ugodni ceni. Kako? Odločite se za nakup rabljenih računalnikov ali računalnikov z odprto embalažo!

Za vas smo pripravili podroben opis vsake kategorije, kjer boste dobili vse željene informacije o kvaliteti naših naprav.

RAZREDOPIS
(Odprta embalaža – Outlet) Nov, nerabljen artikel z odprto embalažo.
(A+ kvaliteta) Gre za vrhunsko ohranjeno rabljeno računalniško opremo, ki se po izgledu najbolj približa novemu produktu. Na ohišju lahko pričakujemo le minimalne znake uporabe, kar pomeni do eno majhno lepotno napako. To je lahko manjša praska na ohišju ali minimalna obraba tipkovnice in touchpada ali rahla obraba robov.  Kvaliteta A+ bo zagotovo zadovoljila še tako zahtevnega kupca.
(A kvaliteta) Gre za odlično ohranjeno rabljeno računalniško opremo, kjer lahko na ohišju pričakujemo manjše znake uporabe, kar pomeni do dve majhni lepotni napaki – manjše praske na ohišju, minimalna obraba tipkovnice ali touchpada, odtis nalepke, rahla obraba robov.
(A- kvaliteta) Še vedno zelo dobro ohranjena računalniška oprema z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno in bolj vidnimi znaki uporabe. Med A- kvaliteto se lahko pričakuje artikle z eno večjo in eno manjšo napako ali do tri manjše napake:
1. Večje napake: npr. globoka praska na ohišju, vidnejša uporaba tipkovnice/touchpada, nemoteče bele lise ali mrtva točka na zaslonu …
2. Manjše napake: npr. manjše praske na ohišju, minimalna obraba tipkovnice ali touchpada, izrazitejši odtis nalepke, rahla obraba robov, manjkajoča gumijasta nogica …
(B kvaliteta) Priporočamo vsem, ki jim zunanjost računalniške opreme ne pomeni veliko, si pa želijo predvsem ugoden, funkcionalen in kvaliteten produkt. V tej kategoriji lahko pričakujete več bolj opaznih lepotnih ali funkcionalnih napak:
1. Počeno ohišje.
2. Nemoteče bele lise ali praske na zaslonu, dve ali več mrtvih točk na zaslonu.

Poglejte si, kako naše naprave testiramo

Rabljena računalniška oprema

Velika večina rabljene računalniške opreme se pojavi na tržišču le zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo. Pri PoceniPC.com tako opremo odkupimo, jo v svojem servisu skrbno očistimo in preverimo delovanje. Taka oprema je nato pripravljena za prodajo, njeno brezhibno delovanje pa jamčimo z enoletno garancijo, ki jo je mogoče podaljšati na tri leta. Rabljenim napravam dodelimo razred kakovosti.

A+ kvaliteta

Gre za vrhunsko ohranjeno rabljeno računalniško opremo, ki se po izgledu najbolj približa novemu produktu. Na ohišju lahko pričakujemo le minimalne znake uporabe, kar pomeni do eno majhno lepotno napako. To je lahko manjša praska na ohišju ali minimalna obraba tipkovnice in touchpada ali rahla obraba robov.  Kvaliteta A+ bo zagotovo zadovoljila še tako zahtevnega kupca.

As new

As new

As new

As new

A kvaliteta

Gre za rabljeno računalniško opremo, ki deluje brezhibno. Rabljeni računalnikiprenosniki in monitorji poslovne kvalitete so kljub morebitnim manjšim praskam na ohišju izjemno trpežni, zmogljivi in zgrajeni iz kvalitetnih materialov, kar jim občutno podaljša življenjsko dobo.

A grade

A grade

A grade

A grade

A grade

A grade

A grade

A grade

A- kvaliteta

Gre za rabljeno računalniško opremo, pri kateri je bolj opazna uporaba naprave, kot pri A kvaliteti, a so prenosniki, računalniki in monitorji  še vedno zelo lepo ohranjeni. Na omenjenih napravah lahko opazimo rahlo obrabo na tipkovnici ali sledilni plošči (touchpad), na ohišju se najde kakšna praska več, možne pa so tudi manjše otipljive kozmetične napake. To so izjemno trpežne, zmogljive naprave, zgrajene iz kvalitetnih materialov, kar jim občutno podaljša življenjsko dobo. A- kvaliteta ponuja isto za manj denarja, kar definitivno pomeni dober nakup!

A- grade

A- grade

A grade

A- grade

A- grade

A- grade

B kvaliteta

Gre za rabljeno računalniško opremo, ki deluje brezhibno, vključuje pa rabljene računalnike, prenosnike in monitorje poslovne kvalitete, ki so odlična izbira za vse tiste, ki bi na račun videza želeli privarčevati kakšen evro. Sem namreč sodijo artikli z raznimi estetskimi napravilnostmi, ki na samo delovanje naprave nimajo nikakršnega vpliva. Gre za večje otipljive kozmetične napake, obrabo na tipkovnici ali sledilni plošči, manjkajoče dele, kot je npr. trackpoint, poškodovan ali počen del ohišja … Poudarjamo, da so to nemoteči elementi in odlična priložnost za super kupčijo!

B grade

B grade

B grade

B grade

B grade

B grade

B grade

B grade

Pogosta težava pri nakupu rabljene opreme je še vzdržljivost baterije, saj je ta pogosto dotrajana. V primeru, da prenosnik uporabljamo na kraju, kjer ni dostopa do električnega napajanja, je pomembno, da baterija vzdrži vsaj dobro uro. Naši rabljeni prenosniki imajo testirane baterije, ki omogočajo normalno delovanje prenosnika tudi brez električnega napajanja. Baterija rabljenega prenosnika ima celo 6-mesečno garancijo!

Artikel, ki ga nekdo iz takega ali drugačnega razloga zavrne ali preprosto ne potrebuje, je torej še vedno lahko odlična izbira. Taki produkti so zelo podobni novim in so prava rešitev za varčevanje denarja in planeta!

Poglejte si, kako naše naprave testiramo

Artikli z odprto embalažo

Refurbished računalniško opremo, ki jo imenujemo tudi Outlet – odprta embalaža, predstavljajo računalniki in prenosniki, ki so bili razstavni eksponati. V osnovi so to neprodane zaloge, sejemski artikli in artikli z odprto embalažo. To so nerabljeni artikli z 20–30 % nižjo ceno od novih in najmanj enoletno tovarniško garancijo, ki jo prav tako lahko podaljšate.

Outlet – odprta embalaža (Refurbished/Renew) kvaliteta

Gre za novo, nerabljeno računalniško opremo, kjer znaki uporabe niso vidni. Ker gre za artike z odprto embalažo, se v zelo redkih slučajih pojavi kakšna mini praskica na ohišju. Beležimo manj kot procent takšnih primerov. Takšno opremo priporočamo čisto vsem, saj imamo zelo pestro izbiro prenosnikov, računalnikov in monitorjev, kjer se najde za vsakega nekaj.

Open box

Open box

Open box

Open box

Zaključek

Z gotovostjo lahko trdimo, da lahko nakup rabljene opreme predstavlja odlično naložbo – na ta način prihranimo denar, ne da bi pri tem ogrozili kakovost delovanja naprave ali njeno zmogljivost. Še posebej pomembno pri tem je, da na ta način prispevamo k boljšemu jutri

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja